בסיר אחד: נתחי אונטריב, פריקי ופטריות
כשאין לו זמן או כוח לבשל, אבל כן צורך להעמיד סיר מפואר על השולחן, מתן שופן מכין תבשיל אונטריב עם פריקי ופטריות מיובשות שהבישול הארוך יחד מעניק להם טעמים עמוקים
כשאין לו זמן או כוח לבשל, אבל כן צורך להעמיד סיר מפואר על השולחן, מתן שופן מכין תבשיל אונטריב עם פריקי ופטריות מיובשות שהבישול הארוך יחד מעניק להם טעמים עמוקים
בסיר הסופריטו של מתן שופן יש את כל מה שאנחנו חולמים עליו: תפוחי אדמה שעברו הזהבה, קציצות בשר מתובלות עם פריקי ורוטב צהוב וסמיך שעוטף את הכל - הוא קורא לזה סופריטו 'מזויף', אנחנו מעדיפים לכנות אותו- הברקה
יום הטבעונות הבינלאומי הוא תירוץ מצוין לבקש מהשף של מסעדת קודארי, הדרוזית הטבעונית את הגרסה הנהדרת שלו לשובלטי - קלאסיקה מהמטבח הערבי, עם כמה שדרוגים קלים
הפריקי אמנם הומצאה הרבה-הרבה לפני הפתיתים, אבל בשנים האחרונות, הרבה בזכות השפים ותכניות הבישול היא מקבלת מחדש את התהילה שכה מגיעה לה. במסעדת רוזנברג מוסיפים לה עלי תרד טריים, שום קונפי ומיץ לימון, ויש לכם מנה מנחמת ונהדרת. רק אל תגלו לבן גוריון
ארז קומרובסקי אופה לחם מפריקי - חיטה שנקצרת בעודה ירוקה ומפיץ בבית ניחוחות מרגשים של חג
בשיא החום, כשלא מתחשק לאכול מנות כבדות, אין כמו מנת דג רעננה. אוסמה דלאל ממסעדת מאייר מכין מנה של דגים טריים עם טאץ' לימוני לצד פריקי
השף עומר עילואן ממסעדת עלה גפן עם מתכון לאחד המאכלים הכי מיוחדים של המטבח הערבי- עופיונים ממולאים עם פריקי וצימוקים, מצופים בתערובת תבלינים ייחודית
כשמתחשק להשוויץ בבישול כמו במסעדה: מירו ביטון ממסעדת נמל ירושלים לוקח בשר, שעועית לבנה וחיטה, שכל אחד מהם דורש מינימום עבודה וביחד עושה מהם קסמים
השף ג'וני גוריק הופך את מתכוני הרמדאן הפשוטים לחגיגה בצלחת ומגיש מתכונים למרק פריקי, סלט טחינה, מנסף וקטאייף
כשחג השבועות בפתח הגיע הזמן להקדיש טור לאחד משבעת המינים, ואולי מוצר האוכל החשוב ביותר שמכירה האנושות: החיטה. ולפתור סוגייה מהותית - מה ההבדל בין בורגול דק, גס, פריקי וחיטה?
השף סלאח כורדי ממסעדת אל ג'מילה מעורר לחיים מסורת ישנה של תושבי יפו ואת המנות האופייניות לה. 3 מתכונים שיציפו טעמים מפעם
כבר מאות שנים שהיא פה, אבל רק לאחרונה חזרה לאופנה בזכות תכניות האוכל והשפים - סקירה של התהליך המסורתי להכנת הפריקי, חיטה ירוקה מעושנת בטעמים אגדיים
פריקי, חיטה ירוקה, היא כוכבת המטבח הערבי. יהלומה לוי, מהביסטרון בשוק לוינסקי בת"א, מתה על טעמה המעושן ומכינה ממנה טאבולה, מג'דרה, ואפילו קינוח
עומר עילואן נזכר בזמנים בהם היו מעשנים פריקי במרכז הכפרים ונותן מתכונים ל-2 תבשילי פריקי מחממים וקלים להכנה
בריאות יום א' מתמכרת לפריקי, סוג של בורגול עם אטיטיוד רוקנ'רולי מעושן. מתכון בסיסי ועוד שני סלטים
גם דנה מלמד מנסה להשתנות לכבוד השנה החדשה. ביקור בחנות הטבע הניב שני מתכונים למנות טעימות בטרוף
משבר האורז העולמי הגיע לצלחות שלנו. וואלה! אוכל מגישה מבחר תחליפים כולל הסברים מלומדים של פיליס גלזר על הערכים התזונתיים של כל אחד ואחד מהם