ברוסקטה ביתית של מושיקו גמליאלי
מושיקו גמליאלי מגיש לנו מנה מושלמת לערב רומנטי - ברוסקטה עם ממרח פלפלים מותססים, דג נא, תותים ואבוקדו
מושיקו גמליאלי מגיש לנו מנה מושלמת לערב רומנטי - ברוסקטה עם ממרח פלפלים מותססים, דג נא, תותים ואבוקדו
פלפלים נחשבים לפצצות בריאות, ומגיעים עם שפע ויטמינים ונוגדי חמצון. אבל מסתבר שלכל צבע יש את יתרונות וחסרונות משלו. וגם - האם תהליך הבישול של הפלפלים פוגע במרכיבים הבריאותיים שלהם?
יש כאן קציצות בשר רכות ועסיסיות ורוטב פלפלים צבעוני ועשיר בטעם שמכינים בכמה רגעים ואי אפשר להפסיק לזלול ממנו. איך לא תכינו?
הוא הולך עם קציצות ובשר, מחבק יפה מאוד שקשוקה ומשתלב מצוין אפילו עם חביתה: אינס שילת ינאי מכינה את התבלין האולטימטיבי
יש פלפל קלוי ויש את הפלפל הקלוי של איילה ג'ני, ואחרי שתכינו אותו כמו בשיטה המסורתית של המאמות המרוקאיות לא תוכלו לחזור אחורה, כי הטעם שמתקבל שונה מכל מה שהכרתם
עינב חקון במתכון לסיר ממולאים גם של פלפל שושקה המתוק במיוחד וגם של חצילים ממולאים בבשר נהדר
כששני שפים כמו ביטון וגורפינקל מאחדים כוחות למנה ביתית של קציצות דג ים ברוטב פלפלים ועגבניות, שווה לשים לב
עינב חקון ממלאת את הבית באהבה עם תבנית יפהפיה ומסודרת למופת של פלפלים קטנים ומתוקים ממולאים בשר מתובל ובורגול
אם גם אתם, כמונו, מחפשים תמיד בתבנית העוף את החלקים המקורמלים - אלה שהם מעט קראנצ'ים וגם מתקתקים, זו התבנית שלכם
הוא עסיסי, מגרה ונראה סופר מושקע אבל את הפלפל הממולא המושלם הזה במילוי ים תיכוני של בורגול מתובל מכינים בקלי קלות
לחתוך פלפלים היא משימה לא קשה במיוחד אבל מאוד מלוכלכת. אז קבלו טריק פשוט בעזרתו לא תישארו עם ידיים דביקות, מלא גרגרים בסלט ומשטח עבודה מלוכלך במיוחד
המתכונים של סבתא שלי הם תמיד הכי פשוטים והכי טעימים. בלי לסבך תהליכים ובלי חומרי גלם שקשה למצוא בבית (טוב, לפחות בבית בולגרי)
איילה ג'ני מכינה לשבת סיר של קציצות דגים וסולת מרוקאיות ברוטב פלפלים אדום פיקנטי, והשידוך לחלה טרייה מעולם לא היה מתבקש יותר
המנה הזאת התחילה כנראה בחלב, המשיכה לטורקיה וכבשה את כל הלבנט, אבל אנחנו מכירים אותה מכל שולחן מאזה אפשרי
מחפשים מתכון לממולאים מדהימים? נוף עתמאנה במתכון לכדורים עדינים, עשויים פלפל קלוי, ממולאים אורז ושעועית אדומה ומזוגגים בסילאן ורכז רימונים
ירדן בן-דור, משוגע על חריף ועל הרפתקאות קולינריות, החליט שרוטב הטבסקו הקלאסי לא מספיק חריף בשבילו, אז הוא יצר קשר עם מגדלי פלפלים חריפים בערבה, והכין טבסקו ביתי לגמרי בעצמו, כזה שגרם לו לדמוע מרוב חריפות, בדיוק כמו שרצה, רוצים גם? הנה המתכון
כריך מושקע ומפנק של חן מזרחי עם פסטרמה ופלפלים מוקפצים במחבת שעושה אפילו לנו חשק לחזור לבית הספר
הטירוקפטרי (גבינה חריפה ביוונית) נחשב למנת מאזה קלאסית של המטבח היווני בדיוק כמו הצזיקי. הטירוקפטרי מופיע בטברנות היווניות באינספור גרסאות אך בבסיסו הוא תמיד מכיל גבינת פטה משובחת ופלפלים, מנה נהדרת של מסעדת גרקו ליום העצמאות
אף אחד לא אוהב להסתובב עם תחושת נפיחות ולהרגיש כל היום את הבטן נאבקת בקושי לעכל את ארוחת הצהריים. צבעי מאכל וחומרי שימור הם החשודים המידיים בבעיה, אבל תתפלאו לגלות שגם מאכלים ומזונות טבעיים יגרמו לאותו אפקט לא נעים
פלפלים צבעוניים, קישואים עגולים ועגבניות, כולם עוטפים מילוי עשיר של אורז ובשר ונכנסים לתוך רוטב עגבניות מתובל במעט סילאן
במקום להכין שוב ספגטי ברוטב אדום, מסימיליאנו עוזר לכם לגוון עם מתכון קייצי לרוטב פלפלים צהובים קלויים עם גבינת חלומי ובתוספת קראנצ'ית של פיסטוקים קצוצים
ספר בישול חדש ומרגש במיוחד יצא השבוע לאור: סבתא בישלה גורמה, המאגד בתוכו מתכונים משותפים של שפים ישראלים מובילים ביחד עם קשישים ניצולי שואה
לסם ניקוטין מיוחסת השפעה חיובית על תאי המוח שמותם גורם למחלה. בשל השפעותיו השליליות הרבות, חוקרים בדקו אם מזונות בהם יש כמות מזערית ממנו עשויים לעזור
פלפלים קלויים הם חומר גלם נוח מאוד לשפע של מנות. יניב עדן, שף רשת לחם ארז, מכין מהם רטבים פשוטים וטעימים לפסטה, ממרח לכריכים וגם ויניגרט לסלט
אינסוף זני פלפלים יש בשוק, במגוון צורות, צבעים ודרגות חריפות. המון דרכים יש לשימוש בהם: במנות אנטיפסטי, בפסטות, ממולאים, שקשוקות, תבשילים ועוד. כמה דברים שלא ידעתם
לכבוד חזרתה של מסעדת צ'ימיצ'נגה, לסוף שבוע קצר, חילצנו מהשף אבי קונפורטי את הגרסה שלו לטורטייה אל קרבון
פלפלים חריפים הם תענוג כואב. היכונו להיכוות על ידי שלושה מתכונים של השף יואב בלימן ממסעדת פרידה קאלו
דנה במצב רוח של ריקון הנפש ומילוי שלה מחדש. זמן טוב לטור על ממולאים, חלקם גם ממש מושחתים
הפעם שלחנו את רוני מולה לתערוכת אגרו משוב כדי לבדוק מה באמת עוד ימציאו. מפרי בלי טעם בכתום עז ועד לפרות עמידות במיוחד