סטרטאפים בתחום המזון הוצגו בכנס פודטק תל-חי
הכנס נערך בגליל בצל המלחמה, בהשתתפות בכירי תעשיית המזון בארץ
הכנס נערך בגליל בצל המלחמה, בהשתתפות בכירי תעשיית המזון בארץ
צריכת תחליפי החלב מזנקת והבעיה העיקרית היא המחיר הגבוה שלהם, מאמצי הפיתוח של חברות פודטק ישראליות יביאו לכך שהצרכנים יקבלו מקורות חלבון חדשים ואיכותיים, בטעם זהה למוצרים הקלאסיים וללא האימפקט הסביבתי
חברת הפודטק Day 8 סיימה לאחרונה גיוס ראשון מוצלח ומצטרפת לחממת הפודטק של שטראוס. החברה נחשבת חלוצה בתחום החלבון האלטרנטיבי המבטיח
חממת הפודטק The Kitchen של שטראוס מקיימת מגעים עם השף יובל בן נריה במטרה לגייס אותו כיועץ קולינרי לחברות הפורטפוליו של החממה, המפתחות מזון בר קיימא בטכנולוגיות מגוונות, שיונח בעתיד הלא רחוק על הצלחת
בשר מתורבת הוא פתרון לשורה ארוכה של בעיות, אבל זאת רק בתנאי שמחירו יהיה סביר. חברה ישראלית מהצפון מצליחה לגדל את המרכיב היקר ביותר באמצעות שימוש בצמח הטבק
חברת פודטק חיפאית המייצרת עבור תעשיית המזון חלב שלא מגיע מבעלי חיים, רשמה קפיצה גדולה עם קבלת אישור FDA לשיווק מוצריה בארה"ב
לקראת יום העצמאות, מוצרי 'בשר חדש' (שאינם מכילים רכיבים מן החי) יהיו זמינים לציבור הרחב ב-300 סניפי רשת הקמעונאות הגדולה בישראל. זהו צעד נוסף בגדילתה של חברת הפודטק הישראלית, אשר מנגישה כעת את מוצריה להכנה ביתית, עבור מיליוני צרכנים חדשים בכל המדינה
קרן JVP הישראלית של אראל מרגלית, ביחד עם MINI מבית BMW השיקו את מרכז הקליימטק הבינלאומי בניו יורק. למעלה מ-250 חברות ישראליות ומהעולם כבר ביקשו להצטרף למרכז שייחבר בין קליימטק וסייבר, פינטק, אגריטק ופודטק
הסטארט אפ הישראלי, רישוגר, שהצליחו באמצעות פיתוח רכיב ייחודי, להפחית 70% מתכולת הסוכר ו-50% מהקלוריות במוצרי מזון, יוצא בשיתוף פעולה ראשון מסוגו עם גלידות נסטלה כאשר הרכיב המדובר שולב בסדרת גלידות חדשה אשר יצאה כעת לשוק
אם גם אתם שילבתם בין מאכלי החג גם כמה מנות עם תחליפי חלב, אתם לא לבד: ישראל היא בין מובילות השינוי העולמי שמתרחש בצריכת מזון מהצומח. דווקא בחג השבועות יצאנו לבדוק איך הפך שוק תחליפי החלב מנישה שולית לתחום מתפתח
אל על פועלת להטמעת טכנולוגיות מתקדמות, גם בגזרה הקולינרית. התכנית האסטרטגית כוללת שיתופי פעולה עם חברות פודטק מישראל במטרה לחשוף את החדשנות הישראלית מסביב לעולם.התכנית הושקה בטיסה מיוחדת ללונדון עם חברת הפודטק Redefine Meat בה הוגש "הבשר החדש"
חברת טופ גאם הישראלית, המובילה בשוק תוספי התזונה בצורת סוכריות גומי, דיווחה כי חתמה על מערך הסכמים אסטרטגי לתקופה של שנה עד 3 שנים, עם תאגיד בינלאומי ענק, בעל שווי שוק של מעל 100 מיליארד דולר
הפטנט שנרשם הוא לשיטות ומערכות ייצור חלב מתורבת בתרבית תאים: "אמון בהצלחת התהליך והגעה ליעד של יצור חלב מתורבת מבוסס תא"
ישראל הפכה למעצמת פודטק, אבל האם זה אומר שהתחום ימשיך לצמוח? תלוי את מי שואלים. העוסקים בענף אופטימיים, אבל למשקיעים אין סבלנות לחכות להכנסות והם נוטשים את מה שעד לפני כמה חודשים נראה כמגנט השקעות. "הטבלה לא משקרת": האם ההשקעה בפודטק משתלמת?
אז מה צפוי לנו בארוחות החג בעתיד? מחלופות לבשר ולביצים ועד תוספי תזונה בסוכריות גומי. בכירים בחברות פוד־טק ישראליות מאחלים לנו ולעצמם שנה של הצלחות ועמידה באתגרים
המרכז "מרגלית סטארטאפ סיטי" יפעל על פי מודל של חיבור בין יזמים לגופי השקעה, ענקיות טכנולוגיות ומכוני מחקר. המרכז יפעיל תוכניות בבתי ספר בגליל העליון וברמת הגולן, בהן מסלולים של יזמות, חדשנות ופודטק. "שתי המהפכות - החקלאית והטכנולוגית - מקורן בגליל"
Wiliot הישראלית שפיתחה מחשב זעיר ומתכלה שיכול לגרום למוצרים שונים - מביגוד ועד מזון, לספק מידע על מצבם, משלימה גיוס הון של 200 מיליון דולר בהובלת SoftBank Vision Fund
קבוצת טיב טעם ומיטק חתמו על מכתב כוונות לשיתוף פעולה בפיתוח וייצור מוצרי בשר מתורבת החברות יחלו בתהליך בדיקה ופיתוח של מוצרים חדשים, כחלק מחזון משותף. חגי שלום, מנכ"ל טיב טעם: "צעד חשוב בהרחבת האסטרטגיה העסקית, לאור התאוצה של התפתחות ענף הפוד-טק"
ההנפקה מתוכננת לחודש יולי 2021, ותלווה על ידי חברת ההשקעות EXITEAM. "קניבל" גייסה כ-3.7 מיליון דולר קנדי מאז הוקמה, וכיום מבצעת גיוס של כ-3 מיליון דולר קנדי נוספים לפי שווי של כ-18 מיליון דולר במסגרת פלטפורמת גיוס ההמונים הקנדית Fronfundr
חברת פיגמנטום, יוצאת האוניברסיטה העברית, פיתחה מערכת גנטית בצמחים, הגורמת להפקת חומרי טעם וצבע טבעיים בריכוזים הגבוהים עד פי 15 תוך חסכון בשטחי חקלאות, מים ועלויות גידול נוספות
בתמיכת בנק הפועלים הציגו תלמידי מגמת הביוטכנולוגיה בתיכון את המוצרים שפיתחו בפני בכירי התעשייה. הם יזכו לליוויי של מנטורים ושיתופי פעולה עם גורמים בתעשייה
בהנפקה ראשונה מסוגה בתחום הפודטק (בהנפקת מניות), סבוריט גייסה ממשקיעים מוסדיים כ-13 מיליון דולר, שמתווספים לכ-5.5 מיליון דולר שגייסה בחודשים האחרונים. SavorEat מפתחת טכנולוגיה ייחודית לייצור של תחליפי בשר
מיט-טק הצליחה להדפיס שכבת בשר שהופקה מתאי גזע, לקראת השלב הבא: הדפסת נתח סטייק במשקל 100 גרם. מנכ"ל מיט-טק: "מקרב אותנו לפיתוח טכנולוגיה פורצת דרך"
שוק תחליפי הבשק מושך את המוסדיים. SavorEat, המפתחת בשר מהצומח, מסיימת סבב גיוס שני בתוך שבועיים לפי שווי אפקטיבי של 25 מיליון דולר
Next Food, שותפות מו"פ להשקעה בחברות פודטק, פרסמה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה ראשונית. השותפות מתכננת לגייס לפחות 25 מיליון שקל, כשחברת הפורטפוליו הראשונה כבר נבחרה: SavorEat, המדפיסה בתלת ממד תחליפי בשר
קבוצה בראשות תנובה זכתה במכרז היצרי להקמת חממה בגליל. הביסה את JVP שהתכוננה למכרז במשך 5 שנים. מדובר במהלך משמעותי עבור הקונסורציום בראשות תנובה
60 חברות מזון גדולות ועשרות סטארטאפים בתחום הפודטק הוזמנו לקריית שמונה שם הושק המאיץ העסקי החדש. החברות שישתתפו בו יזקו להשקעות, הטבות וסיוע ממשרד הכלכלה