מתי הסטייק המתורבת יעלה כמו רגיל? הסטארטאפ הישראלי שמצא פתרון
בשר מתורבת הוא פתרון לשורה ארוכה של בעיות, אבל זאת רק בתנאי שמחירו יהיה סביר. חברה ישראלית מהצפון מצליחה לגדל את המרכיב היקר ביותר באמצעות שימוש בצמח הטבק
בשר מתורבת הוא פתרון לשורה ארוכה של בעיות, אבל זאת רק בתנאי שמחירו יהיה סביר. חברה ישראלית מהצפון מצליחה לגדל את המרכיב היקר ביותר באמצעות שימוש בצמח הטבק
לאחר שמשרד הבריאות אישר לחברת אלף פארמס לשווק בשר מתורבת בישראל, הפכנו להיות המדינה הראשונה בעולם שמשווקת בשר מתורבת. כך פועלת הטכנולוגיה שמאפשרת לגדל רקמות של בעלי חיים בלי לגרום סבל ובלי להרוג, איך עושים את זה, ומה ההשלכות על הסביבה?
על מזון מתורבת ופוד-טק שמענו לא מעט לאחרונה: חביתה ללא ביצה, סטייק ללא פרה, גבינה ללא חלב וסושי ללא דג. איך משווקים אותם לצרכנים? מהם האתגרים, ומי קהל היעד? הדס רייכנברג מחממת הפודטק של שטראוס חושפת את כל מה שלא ידעתם על שיווק מזון מתורבת
ענקית המזון הודיעה כי תשקיע, ביחד עם פלוריסטם בפיתוח טכנולוגיה של גידול תאים ממקורות שונים - במטרה להחליף מוצרי בשר, עוף דגים וחלב. בשלב הראשון המיזם המשותף יפעל לגידול בשר מתורבת. האם מדובר בעידן חדש בצריכת המזון שלנו?
חברה ישראלית גייסה מיליונים לייצור בשר במעבדה. כתב חדשות 13 מאור צור יצא להיפגש עם מנהלי החברה ועל הדרך טעם את הבשר. מה הוא חשב? צפו בכתבה
קבוצת טיב טעם ומיטק חתמו על מכתב כוונות לשיתוף פעולה בפיתוח וייצור מוצרי בשר מתורבת החברות יחלו בתהליך בדיקה ופיתוח של מוצרים חדשים, כחלק מחזון משותף. חגי שלום, מנכ"ל טיב טעם: "צעד חשוב בהרחבת האסטרטגיה העסקית, לאור התאוצה של התפתחות ענף הפוד-טק"
תעשיית הבשר היא בין גורמי הזיהום הגדולים בעולם. חוקרים ממכללת תל חי מנסים למצוא את הנוסחה המיטבית לגידול ושימוש בזרעי קינואה כחלבון חלופי ואילו צוות של חוקרות מהטכניון מפתח מערכת ייחודית שבה ניתן יהיה לגדל תאים לבשר במעבדה
מאז יצירת הקציצה הראשונה מבשר מלאכותי הוזל התהליך מ-250 אלף אירו ל-11 דולר לקציצה, וחברות שונות - חצי מהן ישראליות - זינקו למלאכת הפיתוח של מאכלי הבשר המתורבתים. אבל האם יש בכלל קהל המעוניין לאכול קציצה שצמחה במעבדה?
האם טכנולוגיית "הבשר המתורבת" בשלה לשימוש? חברת "בשרי ממפיס" יצרה את הקציצה הראשונה בעולם שטעמה כטעם הבשר הקונבנציונלי. האם בקרוב כולנו נפסיק לאכול בשר?