5 מתכונים מנצחים עם תאנים
חומר הגלם הכי סקסי בשוק בסוף הקיץ ותחילת הסתיו, וגם הכי טעים
חומר הגלם הכי סקסי בשוק בסוף הקיץ ותחילת הסתיו, וגם הכי טעים
לא משנה באיזה הרכב תחגגו - חלה מתוקה תהיה על השולחן שלכם בראש השנה. ליאת נעמי שירית עם מתכון לחלה מיוחדת במינה, ממולאת בריבת תאנים, שמן זית וחומץ בלסמי
אל תתבלבלו בין חגיגית למסובכת, כי מנת העוף הזו דורשת רק לערבב את כל החומרים ולהכניס יחד לתנור
התאנים המתוקות זוכות לעונה קצרה במיוחד בשווקים והעונה הזו היא בדיוק עכשיו. זה הזמן לנצל את כל המתוק המופלא הזה ולהכין ממנו מגוון של מטעמים
התאנה מכילה ערכים תזונתיים גבוהים כגון ויטמין C, ויטמיני B, סידן, ברזל ואשלגן - אולם מתברר שיש סיבה שצמחונים וטבעונים מעדיפים להימנע מאכילתה. למעשה, אחרי שתגלו מה היא עוד מכילה - כנראה שגם אתם תעדיפו לוותר. אה, והיא לא היחידה ברשימה
עוד לא מצאתם את המתכון המנצח שלכם לפוקצ'ה? תשמרו לעצמכם טוב טוב את המתכון לפוקצ'ה של יוגב ירוס, שלכבוד החג מתקשטת בענבים ותאנים (אבל תשמח לקבל על עצמה איזו תוספת שרק תרצו)
כשהיא נראית ככה, לא משנה איך בדיוק אתם מעדיפים לקרוא לה
ליאת שירית לוקחת השראה מ"משה בתיבה" ומוציאה מנה קלה, ביתית וחגיגית
רגע לפני שעונת התאנים מגיעה לקיצה, ארז גולקו צולה את הפרי הסקסי בתבנית אחת עם פרגיות ופלפלים חריפים ברוטב סילאן מתקתק, ויוצר מנה מעוררת תיאבון ותאווה
הן מתוקות ובריאות, ואפשר להינות מהן יבשות או טריות. אספנו חמישה יתרונות בריאותיים שיש לפרי התאנה להציע לכם, וזה מבלי להגיד מילה על כמה הן טעימות בסלטים, לצד גבינות וכמובן בעוגות
נדמה לכם שכבר שלפתם את כל הקלפים בארוחות החג האחרונות ואתם לא יודעים עם איזו מנה תפתיעו את האורחים? השף שגב משה במתכון יצירתי ושונה לבטטות צלויות בקרם תאנים וגבינה כחולה, ויש גם גרסה לשומרי הכשרות
עונת התאנים כאן לעוד רגע קט, וזה תזמון מושלם לנצל אותן לטארט תאנים ופיסטוקים משגע של השף קונדיטור מיקי שמו. שלושה מרקמים שונים שמתחברים יחד לביס המושלם
עונת התאנים בשיאה עכשו, והן מתוקות, עסיסיות, נראות נפלא והולכות טוב עם המון סוגים של אוכל. איך בוחרים אותן נכון ומה מבשלים אתן? כל התשובות כאן
אבי ביטון מגיע לבקר חבר ותיק, השף יוגב ירוס שפתח לאחרונה את מסעדת הוטל דה ויל בת"א. ממנו הוא מקבל מתכון לארוחת קיץ בניחוח צרפתי: סלט קייצי מענג ובאגט קלוי עם רטטוי
טארט במילוי קרם שקדים, משובץ תאנים מקורמלות. קינוח חגיגי, מרשים ועונתי. סיום מושלם לארוחת החג
עוגה יפה וחגיגית ובתוכה חבויה הפתעה - עד שלא פורסים אותה לא יודעים מה היא מכילה בתוכה. המרנג מלמעלה משדרג את העוגה, ונותן לה נראות יוצאת דופן
חג שבועות לפני הכל הוא חג הביכורים, ואין דרך טובה יותר לחגוג אותו מאשר עם התאנים הראשונות של העונה. השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל מכין ארוחה שלמה מאחד הפירות הכי ישראליים שיש לנו, כולל חרדל תאנים שישדרג כל מנה ויחזיק עד שנה הבאה
רונית ורד, עיתונאית וחוקרת אוכל, הגיעה לשיחה באולפן וואלה! NWES לרגל סדרת ההרצאות שלה העוסקת במטבח הישראלי: האם יש דבר כזה, מהם אבני היסוד של המטבח המקומי ומדוע בחו"ל הפכנו למושא הערצה?
צלחת של תאנים ממולאות בסלט בורגול ועשבי תיבול יכולה להחליף זר פרחים. אורלי פלאי מתקתקת מנה נפלאה לאירוח שמצדיעה לחומרי גלם כחול לבן
לכבוד שבת אפשר להכין מלבן בצק עלים ולהעמיס עליו כל מה שטוב בעונה הלוהטת. נעמה נויהאוז נפרדת מהקיץ ומפירותיו במאפה משגע, מלוח-מתוק, מושלם לאירוח בסוכה
אלה לא סתם נשנושים, אלא עוגיות אריסטוקרטיות, שבבצק שלהן יש גבינה כחולה וגבינת צ'דר והן ממולאות בתאנים ובסוכר
לפרי הטעים הזה יש היסטוריה עוד מתקופת התנ"ך ואינספור שימושים במטבח. עונת התאנים החלה, והשווקים מתמלאים בפירות שרק מחכים שתעשו איתם משהו
אף סוכה לא שלמה בלי מנות קטנות ומקוריות שישמחו את לבם של האורחים. השף צבי אבישר ממלון רוטשילד פותח שולחן בסוכה ומכין ארוחת נשנושים מפנקת במיוחד
קרמל הוא התוצר הכי אלגנטי שאפשר להפיק מסוכר לבן. בתקווה לשנה חדשה מתוקה מלמדת אורלי פלאי-ברונשטיין איך עושים את זה, ומשדכת אותו לתאנים עם גלידת וניל
כשהשווקים מלאים בפירות קיץ מפתים, אפשר לקנות בכמויות ולהפוך אותם לריבות, כדי ליהנות מהטעמים לאורך השנה. קבלו מתכונים של מרסייה לבקוביץ' ממעדניית לבקוביץ' בת"א
תאנה מפוספסת או עם בשר אדום לוהט וטעם מתקתק - הצצה לבוסתן תאנים מיוחד ובו יותר מ-200 זני תאנים
חשבתם פעם לשלב את התאנים שלכם בסלט במקום בקינוח? כחלק משבוע התאנים בוואלה! אוכל, השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מגיש סלט רענן וקיצי של תאנים, צ'ילי וגבינה מלוחה
בסלט קליל, בצמוד למנת בשר עדינה או בקינוח מתקתק ועסיסי - השף יוגב ירוס ממסעדת מל ומישל עושה נפלאות למתכוני תאנים
היא נחשבת למעוררת תאווה ומגיעה לשיאה בימים אלו - התאנה. הפרי הכי סקסי שתוכלו למצוא בשוק שיהפוך כל מנה לחוויה חושנית
זה הזמן להסתער על התאנים העסיסיות של העונה ולהכין מהן סורבה. נועם דקרס נותן מתכון וטיפ לשמירה על כשרות התאנה
השף אבי ביטון מבין שלפעמים אנחנו קצרים בזמן ומציע ארוחה עם מנות שמכינים במהירות
בישול בארבע ידיים: יוגב ירוס מ'מל ומישל' מגיע למטבח של דנה מלמד ומראה לה את הצד הקיצי של הניוקי
החלק הקשה במתכון שלפניכם הוא להשיג תאנים בשרניות, מוצרלה בופאלו ובלסמי איכותי. האמת, לא כזה מסובך
עם קצת עראק והרבה סוכר, הקונדיטורית עינב דרומי זורקת למורל של דנה מלמד גלגל הצלה. לכם יוצאים מזה שני מתכונים לקינוחים
הבלוגרית הילה קריב מתפעלת מפרי התאנה וניהנית מהעסיס. כדי להנות מהן גם בסתיו, היא משמרת אותן עכשיו
מתכון של דנה מלמד לפסטה שהיא אמנם מתוקה, אבל תכניס אתכם בקלות לאווירת החג
אחרי שכיבד אותנו במתכונים לפסטה ואפילו לנקניק בייתי, מתפנה יוגב ירוס השף של "מל ומישל" לפנק אותנו עם קינוח
כמו וול-E ואיב, כמו שני אחים שרבים על השלט, יש ניגודים שביחד הופכים להרכב מנצח. בבפסטה למשל
למרות שהחורף כבר בפתח התאנה עדיין לא נפרדת לשלום. מתכון השבוע של אלינוער רבין הוא שילוב בין תאנים טריות ומיובשות בסלט המורכב מכבדי עוף ואספרגוס על מצע של עלי תרד וחסה. פרוייקט משותף של וואלה! אוכל ומועצת הפירות