קוביות פולנטה כמו במסעדה
אסף גבאי מגיש אותה כמנת פתיחה, אתם מקבלים אישור ממנו להתייחס לזה כאל ארוחה שלמה
אסף גבאי מגיש אותה כמנת פתיחה, אתם מקבלים אישור ממנו להתייחס לזה כאל ארוחה שלמה
מייבשים את העגבניות לבד ובקלות, ומבשלים קרם פולנטה שנמס בפה, עם טעמים שלא תשיגו מקמח תירס רגיל
היא פשוטה להכנה, מחממת לב ומנחמת נפש, ובעיקר מקבלת באהבה כמעט כל דבר שיש לכם במטבח. כנסו למתכון ותנסו
עזבו את המוצרים ממקרר הקפואים בסופר. כאן מכינים שניצל תירס בקלות על בסיס פולנטה וגרגרי תירס טרי
דומה בצורת הכנתו יותר לעוגה בחושה מאשר ללחם ודורש לא יותר מ-10 דקות עבודה. רותם ליברזון מלמדת להכין לחם תירס מפנק עם פטריות
את הדייסה האיטלקית המפורסמת כולם כבר מכירים, עכשיו תראו איך שידרגנו אותה
גרסה ביתית אפויה לאצבעות פולנטה זהובות, ממש כמו ב"חור בקיר" בנאפולי, התוצאה - נשנוש פריך, טעים ומשביע
פולנטה היא מאותן מנות שסובלות ממוניטין של מנה מסובכת, כשבפועל, מלאכת ההכנה פשוטה למדי. אסף שנער מחוות צוק מגיש את הגרסה החורפית העשירה, שמשלבת פטריות ודלורית
לא צריך לשבור את הראש בחידושים למיניהם לילדים - אורלי פלאי מכינה לביבות פולנטה פשוטות ומושלמות שהילדים ישמחו לקחת חלק בהכנתן. חוץ מהעובדה שאפשר לאפות אותן במקום לטגן, הן גם אינן מכילות גלוטן
תשכחו מקרוטונים. תמרה אהרוני מפגיזה בסלט שעועית איטלקי צבעוני, שופע טעמים ומרקמים עם קוביות פריכות וזהובות של פולנטה
רגע לפני שבועות, עז תלם עם המנה שלא תוכלו לוותר עליה בחג הזה, כולל דג עסיסי, בשרני וטעים במיוחד, שכיף להכין במטבח לכל המשפחה
עולם המסעדנות עובר ימים לא פשוטים ואנחנו כאן כדי לתמוך ולהרים להם. מדור חדש יבחר בכל שבוע משלוח של מנה ממסעדה וילמד אתכם איך להכין אותה בעצמכם, בבית. והפעם: פולנטה קטיפתית ועשירה של קרלוס סלמון, ממסעדת "בכרם"
היא לא דורשת הרבה השקעה בהכנתה אבל כל ביס ממנה מוציא אנחת הנאה - אבי ביטון ועומר מילר מכינים פרגיות עם פטריות ביין אדום על מצע פולנטה. ארוחה מושלמת לחג או לסופ"ש רגוע בחיק המשפחה
מנת הפולנטה האגדית של מסעדת מחניודה מירושלים, קציצות בורי על צזיקי של חמארה תלפיות החיפאית וסינטה הנפרסת ומונחת על רוטב טופי של הדסון - אם אתם לא יכולים לצאת לאכול באחת המסעדות האהבות עליכם ולהפגין תמיכה, לפחות הכינו לכם מנה כמו במסעדה בבית לאות הזדהות
אחת המנות המפורסמות והאהובות ביותר של מסעדת לה רפובליקה היא מנת הפולנטה, בעיקר עכשיו, כשבגינה האורגנית שבבעלות המסעדה, נקטפים מדי יום קלחי תירס עדין ומתקתק מזן יפני ("Super Sweet"), אשר משתלבים בה נהדר, קבלו מתכון ראשון מתוך הפקה איטלקית משגעת
במסגרת חגיגות התירס של מסעדת קלארו, שיימשכו לאורך כל חודש יולי, תוגש גם בסבוסה על בסיס פולנטה, וכשהמזרח התיכון פוגש את איטליה, מתקבלת תוצאה שאי אפשר לעמוד בפניה, תוסיפו לה כדור גלידה או קצפת וקיבלתם את קינוח הקיץ המושלם
שקשוקה היא ככל הנראה ארוחת הבוקר האהובה על הישראלים, לא סתם בחרו במסעדות בנדיקט לחגוג במשך חודש, החל מהיום, את פסטיבל השקשוקות הגדול, שיציע תשע (!) גרסאות של המאכל הנהדר, לצד חלה טרייה כמובן. השגנו לכם מתכונים שווים במיוחד של כמה מהשקשוקות שיוגשו שם
רוחות הסתיו והגשמים עושים חשק להיכנס למטבח ולהכין ארוחה חמה. השף רן פולק מביה"ס בישולים מנצל את סוף עונת התירס ומכין קרם פולנטה עדין וסמיך
את הסולת מחליף במתכון קמח התירס המשמש להכנת הפולנטה האיטלקית. טעמו המתקתק של התירס ומרקמו הגס הופכים את העוגה הזו לתענוג של ממש והיא גם נטולת גלוטן
מסעדת מלגו ומלבר הפכה לאחד המקומות האהובים בשדרות רוטשילד. אבי ביטון קופץ לפרגן, מקבל השראה לפולנטה ומכין ארוחה מהירה ב-10 דקות
לקראת סוף החגים הולכת ופוחתת הסבלנות לארוחה כבדה. דן זוארץ ממסעדת דלידה בת"א פותח שולחן מגוון וקליל מחמש מנות קטנות שאפשר ללוות בהרבה שתייה
לנמנעים מגלוטן קמח תירס הוא הצלה קולינרית, ופולנטה הוא אחד המאכלים היותר טעימים שאפשר להכין ממנו. מתכון של אסף גרניט למסעדת "מחניודה" הירושלמית
לאורחים בשמחת תורה מגיש יוסי שטרית את הקרוקט המושלם: פולנטה מטוגנת במרקם קריספי ליד פטריות יער - וזה הרבה יותר קל להכנה ממה שזה נשמע
יניב גור אריה, שף בקייטרינג נחלאות ומילואימניק מסור, מפיח חיים במנת הקרב הצה"לית ולפתע טונה, אננס משומר וקבנוס הופכים במטה קסם מאוכל צבאי תפל לגורמה משודרג. על האש תחת אש
הכל כבר מוכן לערב החג ועכשיו מתחילים לחשוב על היום שאחרי. אורלי פלאי מציעה לפתוח את בראנץ' החג עם מאפה פולנטה פריך מעוטר בירקות קריספיים
מחפשים ארוחת בוקר מחממת ומהירה לימי החורף? השף רומן דימנט ממסעדת יוליה בנמל תל אביב מציג ארבע אופציות טעימות במיוחד לדייסות מפנקות של חורף
הדייסה הכי מענגת של האיטלקים, מנת פועלים קלאסית, שתחמם אתכם בימים קרים. השף רועי סופר ממסעדת סרדיניה ביפו מספר איך מכינים את הצהובה הכי דשנה
איטלקי, מסורתי ובניחוח עשבי תיבול. השף מנה שטרום מ"קמפנלו" יוצר ארוחת חג איטלקית מלאה ומרעננת ומכין פולנטה ואספרגוס
עם כל הכבוד לחביתה, חיים כהן ואלי לנדאו ישמחו גם לקשקש ביצים עם פולנטה או פסטה
מיוון דרך ניו יורק ולונדון ועד המטבח בתל אביב. צבי טריגר מכין עוגת לימון מקמח תירס וגם רוואני של פטרישיה מהלימודים