"אנחנו פה, לא מפחדים ולא עוצרים": מסע הרגש של אסף גרניט ומחניודה
יום נוסף, טוב יותר, בשדה הקרב בין האור והאופל
יום נוסף, טוב יותר, בשדה הקרב בין האור והאופל
דווקא עכשיו, בגלל עכשיו, במיוחד עכשיו
אהבה של סבתא, אוכל של בית והידיים הקולינריות של ישראל כולה
עידן בושארי עדיין צועד. כל השאר יכולים רק לנסות לעמוד בקצב
מדובר, ככל הנראה, בפעם הראשונה בהיסטוריה שבה ישראלים יתחננו בפני השיפוצניקים להתעכב ולמשוך את הזמן
רק דבר אחד היה חסר להם. עכשיו גם הוא כאן
השף המעוטר ינסה לחבר סיפורי שוק ירושלמיים עם יוקרה גרמנית, ולא לשכוח לרגע איך הכול התחיל
השף הירושלמי מתאושש מקבלת הכבוד הקולינרי האולטימטיבי עם דוכן מסקרן במיוחד בתוך שרונה מרקט. ומה יש בתפריט?
השף הישראלי המצליח זכה לכבוד הקולינרי האולטימטיבי עבור עבודתו במסעדה הצרפתית "שבור"
מנת הפולנטה האגדית של מסעדת מחניודה מירושלים, קציצות בורי על צזיקי של חמארה תלפיות החיפאית וסינטה הנפרסת ומונחת על רוטב טופי של הדסון - אם אתם לא יכולים לצאת לאכול באחת המסעדות האהבות עליכם ולהפגין תמיכה, לפחות הכינו לכם מנה כמו במסעדה בבית לאות הזדהות
בשיא ההצלחה שלו בפריז, תוך כדי דיבור על כוכב מישלן, ושבועיים אחרי פתיחה של שני מקומות חדשים בירושלים, אסף גרניט היה צריך לעצור הכל, וכמו כולם - לשבת בבית. היינו איתו בערב הפתיחה מחדש של אחת המסעדות האהובות בישראל
עוד לא עברו שבועיים מאז שפתחו את המסעדה החדשה שלהם וקבוצת מחניודה פותחת מקום נוסף, ממש על אותו רחוב - GG Kubala שמו: דוכן של כריכים חמים בלחם קובלה, שהוא מין הכלאה בין קובנה לחלה, ואם זה נשמע לכם מגרה, חכו שתשמעו מה נכנס פנימה
סיכום אחרון ודי, כי בכל זאת לא כל יום מסתיים כאן עשור, ואין ספק שהרבה שינויים התחוללו כאן בתחום הקולינרי בעשר שנים האחרונות מהמהפכה של מחניודה, דרך אוכל הרחוב, האינסטגרם והטבעונות, עשר התופעות שעשו את העשור הזה מעניין ולפעמים גם טעים יותר
תירס הוא אחד המאכלים העתיקים בעולם, וגם אחד הנפוצים, עם בוא הקיץ הגרגירים הצהובים שלו מתחילים להתשלט על תפריטים של מסעדות ואנחנו רק מברכים את התופעה, קבלו כמה דוגמאות
קהל הסועדים הישראלי כבר מחונך היום שאם רוצים מקום במסעדה שווה - צריך להזמין שולחן מראש, אז מי הן המסעדות המבוקשות ביותר בישראל להזמנות? כל התשובות (המפתיעות ואלה שפחות) בפנים
נמסיס שוקולד בטאטי, צנצנת של שכבות תותים במסה וברד פודינג של גוז' ודניאל - גם עבורכם לפעמים הארוחה היא רק תירוץ? אנחנו מבינים ללבכם: קבלו את שמונה המסעדות שמגישות את הקינוחים המפתיעים והממכרים ביותר בארץ
הן מקצרות את הדרך מהבסטה למטבח, מביאות לצלחת את הסחורה הכי טרייה שיש בשוק בדגש על חומרי גלם עונתיים ולא שוכחות להכניס פנימה גם את האווירה השמחה והצבעונית שבחוץ. חמש מסעדות השוק הכי מומלצות
קבוצת מחניודה ממשיכה לזגזג בין ירושלים ללונדון, עם מסעדה חדשה נוספת בעיר הקודש - הדקל. על המטבח הופקדו שני זוכי משחקי השף, שמגישים שם מנות יצירתיות ואלגנטיות ויחס אישי לכל אחד מ-30 הסועדים ברי המזל
בזמן שלמסעדות פאלומר וברברי של קבוצת מחניודה בלונדון קשה מאוד להשיג מקום, משלימים אסף גרניט וחבריו את כיבושה של הבירה הבריטית ופותחים בחודש הקרוב מסעדה נוספת בשם Coal Office
ההצלחה של קבוצת מחניודה בלונדון ממשיכה לסחוף את הבריטים- תכירו את ג'ייקוב דה אנג'ל, בית קפה חדש הצמוד למסעדת הברברי שיפתח בקרוב
קבוצת מחניודה ואסף גרניט מתרחבים עם מסעדת בלגן שנפתחת להרצה בפריז. החבורה לא עוצרת גם בארץ, עם בר חדש שעתיד להיפתח בירושלים
אחרי שנה בה פעלה לה אוטרה כמסעדה קאריבית רצינית היא עוברת מתיחת פנים והופכת לבר קוקטיילים באווירה משוחררת. לרגל חגיגות השנה יתארחו במסעדה מחניודה, צ'יקטי ועוד מסעדות
קבוצת מחניודה לא מפסיקה לבעוט, גם בגזרה המקומית וגם בגזרה העולמית. לצד מסעדת הברברי החדשה והמצליחה בלונדון מספר אסף גרניט גם על בר היין החדש שנפתח בירושלים
אחרי שהעלה על המפה הקולינרית את ירושלים, כבש את לונדון בסערה ושבה את לב הצופים בטלוויזיה, השף אסף גרניט, יחד עם שותפו השף אורי נבון, מציג את הפרויקט החדש שלו
המסעדה התאילנדית האהובה חוגגת 20 שנים עם ארוחות מיוחדות, קפה לנדוור משיקה מנות טבעוניות וקבוצת מחניודה חוגגת במסעדת הסדנא בירושלים
מסעדת פאלומר של קבוצת מחניודה נבחרה הערב למסעדת השנה, באחד מפרסי האוכל החשובים בממלכה, Observer food monthly awards
בשנה החולפת, מאז הוקמה, המסעדה הלונדונית פאלומר השייכת לקבוצת "מחניודה", הוכתרה פעם אחר פעם כאחת המסעדות הטובות והנחשקות בעיר. כעת, נחשו איזו מסעדה מעטרת את כריכת מדריך המישלן לשנת 2016 של העיר לונדון?
לנמנעים מגלוטן קמח תירס הוא הצלה קולינרית, ופולנטה הוא אחד המאכלים היותר טעימים שאפשר להכין ממנו. מתכון של אסף גרניט למסעדת "מחניודה" הירושלמית
מסעדת מחניודה מתארחת בבאר שבע, ארוחות מהספרים לרגל שבוע הספר, פיצרוי ומינה טומיי חוגגות ימי הולדת ותפריטי קיץ חדשים בשלל מסעדות - איפה זוללים השבוע?
אחרי שקטפו את תואר מסעדת השנה בלונדון על פאלומר משיקים חברי קבוצת מחניודה קייטרינג חדש תחת השם אגריפס ומעניקים מתכונים ירושלמיים במיוחד
תשעה קבין של ניגודים ועדות שונות נטלה ירושלים, מה שהוביל לסצינה פורחת של מסעדות עדתיות, שמיובאת בתקופה האחרונה באינטנסיביות לתל אביב. שפים מובילים מסבירים את סוד הקסם
משלחת בלוגרים קולינריים מארצות לטיניות הגיעה לישראל לשבוע כדי לחוות את הארץ דרך האוכל. בתווך נרשמו התלהבות, התאהבות וכמובן, גם הלם תרבות קטן
קבוצת מחניודה שפתחה לאחרונה מסעדה גם בלונדון נפרדת ממסעדת מונא הירושלמית ומוכרת אותה לידי השף בפועל, מושיקו גמליאלי. על הכוונת גם התרחבות לפריז
פרקתם אנרגיה במשחקים ומחפשים למלא את הקיבה? רוצים לאכול טוב לפני המשחק הלילי הבא? כל המסעדות שעובדות עד השעות הקטנות - ספיישל מונדיאל
ביקור בחו"ל בקיץ הקרוב לא יהיה שלם בלי קפיצה פטריוטית למסעדה מקומית של שף ישראלי. לכבוד עונת הטיסות מצורפת רשימת השפים הישראלים שכבשו את העולם
תפריטי קיץ חדשים במסעדות אל נור ואל סולטן הצפוניות, בראנץ' שבת בתרנגול הכחול,תפריט בריאות בקפה לואיז ומסעדת ARIA מארחת את מסעדת מחניודה. איפה נאכל השבוע
השפים של מחניודה, אסף גרניט ואורי נבון, נבחרו לייצג את הקולינריה הישראלית במסעדות מפורסמות בלוס אנג'לס. אסף גרניט מספר על ההכנות וההתרגשות
פחות משנה מאז רכשה הקבוצה את מונא הירושלמית, וכבר רכש נוסף באמתחתה: הסדנא, בדרך חברון, שבעליה החליטו להיפרד מהנכס. השף אסף גרניט: נהפוך אותה לדיינר אמריקאי מוקפד
עונת התיירות בקיץ לא עוצרת באילת. תיירים רבים, כמו גם אורחים מחו"ל ונופשים מגיעים גם לירושלים - הנה המלצות למסעדות מושקעות בירושלים
חברת מחניודה רכשה את מסעדת מונא הירושלמית והשיקה השבוע את המקום מחדש בסגנון ביסטרו פריזאי
אסף גרניט, שף המסעדה מחניודה, הזוכה הגדולה של תחרות מגש הזהב מכין את אחת ממנות הדגל של המסעדה: ריזוטו פטריות
מגש הזהב, תחרות המסעדות של וואלה! אוכל מציגה בפניכם בכל פעם את אחת המסעדות המתחרות בקטגוריה: המסעדה הטובה של השנה. הפעם מחניודה מנסה לכבוש את לבכם וצלחתכם
הן כולן מוצלחות, עובדות כבר תקופה ומיוחדות כל אחת בתחומה. כנסו ובחרו מהי מסעדת השנה שלכם
מסעדת מחניודה בירושלים מציינת שנה של שבחים מקיר לקיר ומשיקה בר קטן מעבר לכביש. נעים מאוד, יודל'ה
קחו הכל באיזי - שימו על פתיליה. אסף גרניט ממסעדת מחניודה מכין ארוחה בניחוח ירושלמי בדיוק לאנשים שלוקחים את הזמן
פטרוזיליה טריה ושפים שמבשלים קרוב ללקוח. אסף גרניט פותח את מסעדת מחניודה בירושלים ומדבר על העתיד בתל אביב