הביס הבא מוקדש לכרמל שאמה-הכהן: פאד-תאי קטן-גדול בתאילנדית קטנה-גדולה
דוכן אוכל צנוע וקצת אחר מצליח להוציא מלב רמת גן מנות שהחזירו אותנו לבנגקוק. והכול בזכות זוג חרוץ, וראש עיר הגיוני
דוכן אוכל צנוע וקצת אחר מצליח להוציא מלב רמת גן מנות שהחזירו אותנו לבנגקוק. והכול בזכות זוג חרוץ, וראש עיר הגיוני
הגבלות, הנחתות ואינספור הנחתות הובילו את אנשי האוכל המנוסים האלה לחשיבה מחדש - ולפתיחה אסייתית מסקרנת במיוחד
ביום-יום קובי רובין לא אוכל אוכל אסיאתי, אבל כשהוא מגיע לשוק הכרמל ומוצא שם שני דוכנים תאילנדים זולים ושווים זה לצד זה, ועוד כאלה שתאילנדים אוכלים בהם, הוא מוכרח לבדוק במה מדובר
אולי אלו הטעמים האקזוטיים או אולי זו החריפות, מה שבטוח הוא שהאוכל התאילנדי מעורר את כל החושים. המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם מתכון זוגי לתבשיל דג בקארי ירוק ויש גם גרסה טבעונית
אוכל תאילנדי לא מסתכם רק בתבשילי קארי, סלט פפאיה ואטריות. במסעדת נאם מצאנו מנה חד פעמית של נתחי בשר לבן עסיסייים במעטה פריך וזהוב שמגיעים עם שני רטבים בלתי נשכחים
בשיתוף Carlsberg IBBLבתאילנד נוהגים לפתוח עם תבשיל המרק הזה את הבוקר, אבל אנחנו נשמח לאכול אותו לארוחת צהריים או ערב. ציר ארומטי, אורז לבן, קציצות פרגית וביצה טרייה שמתבשלת בחום של המרק. תענוג ששמור לימים קרים
מאפה אלוהי שיגרום לכם לחלום שאתם בנאפולי, מנה תאילנדית זריזה שתגמול אתכם מהגעגועים לבנגקוק ומנת נקניקיות ותפוחי אדמה כמו בברלין. שלוש מנות עם ניחוח חו"לי שעשו לנו את השבוע
אחת המנות המושלמות ביותר שאכלתם בתאילנד ואתם לא זוכרים את שמה היא כנראה הפאד סי יו - אטריות רחבות מוקפצות עם ברוקולי, בשר בקר וביצה. אבי ביטון קפץ לביקור במסעדת צ'אנג בה בחיפה וחילץ מתכון
שמן עץ הזיתהבר התאילנדי קאב קם פתח את שעריו בשעות הצהריים, ומציע עסקית במחיר משתלם. האם הדייט הלילי הסוער ורווי האלכוהול מצליח לרגש גם באור יום?
ארוחת קיץ זריזה וקלילה שלא דורשת יותר מעשר דקות הכנה היא פתרון אידיאלי לעונה החמה. יריב מלילי מכין פאד פאק, ירקות מוקפצים ברוטב מהיר
בסוף שבוע הקרוב יחזור לחיינו שוק אוכל עולם המופלא בדרום תל אביב. מכיסוני מומו נפאלים, דרך מלפפון חמוץ מטוגן ועד לוופל בועות משוגע - הנה 9 דוכנים שחובה לפנות מקום בבטן עבורם
יריב מלילי הבעלים של בית תאילנדי וקאב קאם שומר בדרך כלל את סודות הבישול התאילנדי לעצמו. הפעם הוא הסכים לשתף אותנו במתכון למנה טבעונית של אטריות אורז עם תבשיל טופו. נדרשת מעט הצטיידות לפני, אבל התוצאה שווה את הכל
במסעדה התאילנדית סקון נקון בראשון לציון מקצרים בתבונה את המרחק בין המקור האקזוטי לבין טעם הקהל, ומגישים אוכל תאילנדי טעים ובמחירים הגונים
סלט הלאב גאי נושא עמו טעמים מהחופשה בתאילנד עם שפע עשבי תיבול טריים, חזה הודו צרוב, בוטנים קלויים, מלפפונים ובצלים פריכים, ויש גם תוספת מעקצצת
אצל השף אביב משה גם הקבב הביתי מקבל טיפול מיוחד, הפעם הוא מוסיף לו תיבול אסיאתי ומגיש עם סלט ירוק מלא טעמים מהמזרח
אבי אפרתי מבקר בקאב קם, דור ההמשך של אחת המסעדות הפופולריות ביותר בישראל, בית תאילנדי. האווירה הלילית והאוכל הטוב מספקים את הסחורה, אבל מי שבונה על המצאות קולינריות לא ימצא כאן את מבוקשו
אבי ביטון חזר מביקור במסעדת בית תאילנדי חמוש בהשראה ורוקח מתכון למרק טום יאם מלא טעמים שדורש מינימום עבודה
בעוד מסעדות רבות נאבקות להשיג כוכב מישלן, טבחית צעירה שלמדה לבשל בכלל מיו טיוב כבשה את המבקרים והציבור הרחב כאחד דווקא בשל גישתה הלא מתאמצת. אבל העניין האמיתי הוא הלוקיישן המפתיע של המסעדה
כשקר מידי לצאת מהבית, מתחממים עם מנה תאילנדית חצופה, שמקפיצים ברגע עם המון שום, ג'ינג'ר, בזיליקום ורוטב חריף. עורמים מעל מנת אורז ומתחממים
אם להעלים עין מהשירות המבולגן, כמקום לנשנוש לא מחייב מארץ סיאם, זאת בהחלט אופציה נחמדת. אבי אפרתי מבקר ב"התאילנדית בסמטת סיני" בת"א
החיבה העזה של הישראלים לתאילנד מתבטאת בשפע של מסעדות תאילנדיות איכותיות. קבלו את רשימת 9 התאילנדיות שאתם חייבים להכיר מחיפה עד אשדוד ואת המסעדה החדשה שבדרך שמבטיחה להציב רף חדש בארץ למטבח האהוב זה
למתחם המגניב של בית הכנסת הגדול בתל אביב הצטרפה השבוע מסעדה נוספת שמגישה אוכל תאילנדי מסקרן - התאילנדית בסמטת סיני
מנה עשירה, נהדרת לצהריים או לערב. תבשיל מבוסס בשר בקר וירקות שורש שאותם עוטפים בקארי אדום וצ'ילי חריף, למון גראס וחלב קוקוס
"אחרי החגים" כבר כאן באופן רשמי, והגיע הזמן להפסיק לטחון, ולנסות להכין יותר מנות קלות לעיכול ולבישול. מנה פשוטה המבוססת על דגים לפי הטעם ורטבים תאילנדיים
קציצות דגים שטוחות ברוטב מתקתק מהוות מנה קלאסית מדוכני המזון של רחובות בנגקוק שתהיה השוס של הסוכה. מומלץ ללוות אותה בבירה תאילנדית קרה
מנה כל כך פשוטה עם מרכיבים כל כך נגישים - נתחי דג, ירקות טריים ורטבים, וכל כך טעימה, שמומלץ להפוך אותה למנת ברירת המחדל שלכם, כשאין זמן וכוח להתעסקות רבה במטבח
ארוחה מפסקת נשענת בדרך כלל על המנות הכי קלאסיות. מרק עוף יכול לפתוח כרגיל את הארוחה, אבל למה לא להוסיף לו טעמים שונים מארץ רחוקה?
כאשר אומרים "בננה לוטי" למי שבילה חופשה בתאילנד, הוא ישר מתחיל להשמיע קולות משונים ולעצום את העיניים בניסיון לשחזר את הטעם. אפשר להפסיק לדמיין, ופשוט להכין בבית
כשמכינים בבית או טסים לחו"ל, אין על אוכל תאילנדי. השפית סוואלי אלדר ממליצה על חמישה מאסטים בבנגקוק: מסעדות מלכותיות, אוכל רחוב מושלם ומסעדה מפתיעה על הנהר. וגם טיפים למטיילים
הגרסה התאילנדית למנה העיקרית הקלאסית של צלי בקר עם תפוחי אדמה משתמשת ברטבים אסייתיים, מוסיפה ירקות כמו ג'ינג'ר וכוסברה, ושיא הטעם - קרם קוקוס. אף אורח לא יישאר אדיש
יש מתכונים שרק מלהציץ בהם אפשר להבין שהם פשוטים, מהירים וגם טעימים. מאפה עוף, מנגו ואבוקדו הוא אחד מאלה. ואם אתם צמחונים, פשוט מחליפים את העוף בטופו או סייטן
10 דקות עבודה וארוחה זריזה ומשביעה לפניכם - בשר מטוגן עם ירקות, אורז בסמטי וטוויסט מתקתק של אננס בסגנון תאילנדי. כמה פשוט, ככה מהיר
חזה עוף מלא טעם בזכות הרוטב אותו שופכים על הנתחים לפני שמכניסים לתנור. הרוטב, שהוא שילוב של כל מה שטוב בבישול התאילנדי, נספג לעוף והופך אותו למעדן
מבין המתכונים מעוררי התיאבון שנשלחו לתיבת תחרות "הנודלס המושלם" של הלת'י בוי, נבחרו חמישה זוכים בסדנת בישול תאילנדי, כשהמצטיין מביניהם זכה גם בסט סכיני ארקוס
מנה נהדרת לאוהבי הדגים: שילוב של פילה דג הים עם הטעמים הרעננים של האפונה, הלימון והכוסברה, כשהכל טובל בחלב קוקוס ורוטב קארי ירוק הוא התגלמות הקיץ
מי שטייל בתאילנד לא יכול לשכוח את הקינוחים החלומיים שלה, שרובם כוללים בננות בשלות ומתוקות. המתכון הבא יעורר בכם זכרונות נעימים נעימים
כנפי עוף בתנור הם אחד המאכלים האהובים על חובבי העוף. הגרסה התאילנדית שלו משתמשת ברטבים ותבלינים המוסיפים עקיצה שעושה את המנה להרבה יותר מעניינת וטעימה
הגרסה התאילנדית של סלט קולסלאו מוותרת על המיונז, והירקות עושים אמבטיה קרירה ברטבים חמוצים-מתוקים, ומתקבלת תוספת קיצית מעולה
ללקק את האצבעות: עבודת קיצוץ מהירה של ירקות, וקיבלתם בלא יותר מעשר דקות רולים משובחים שנטבלים ברוטב על בסיס טריאקי, סויה ושזיפים
דג לבן, ברוקולי ירוק ורטבים כתומים-אדומים יוצרים מנה יפה מלאה בצבעים וטעמים, המתאימה בדיוק לקיץ בשל קלילות חומריה
מנה שצועקת תאילנד לאוהבי חריף: אטריות אורז רחבות עם פטריות צלויות, שום, פלפל חריף, עלי בזיליקום ושקדים. טעים ומלא הפתעות בכל מזלג
מי שאוהב שומר יתאהב בסלט המקפיץ הזה,שמשלב עוף, תפוזים וירוקים לצד רטבים כיפיים. מנה קרה וקלה שהיא ארוחה בפני עצמה
כשאין כח לבשל בשיא הקיץ, הפתרון הוא סלט מלפפונים מהיר בתיבול שמזכיר אי אקזוטי בתאילנד
המילה שהכי מזוהה עם אוכל תאילנדי היא "מוקפץ". גרסה ימית שלו עם מוסר ים, אטריות אורז, כרובית, באק צ'וי, ביצים ובוטנים תחזיר אתכם לחוף
דגי ים פריכים בציפוי קארי אדום, שומשום וקוקוס עם סלט כרוב סיני, סלרי, למון גראס, פלפל חריף, שומר ורוטב סויה מתוקה. מנה שכיף ובריא לכרסם
סלט מנגו עם שקדים קצוצים, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי חריף, מיץ תפוזים וכוסברה, או בשמו התאילנדי "סום טאם", הוא תוספת קלילה ונהדרת למנה עיקרית
פרוסות דקות של סינטה צרובה עם סלט מלפפון וגזרים ברוטב חמוץ מתוק, סויה, שמיר ואורז תאילנדי. מנה קלה להכנה שמתאימה לארוחת צהריים או ערב לא מכבידה
צלחת ירוקים מוקפצים במרינדת רוטב קארי ירוק עם בוטנים קצוצים ורוטב צ'ילי חריף. למנה הירוקה-רעננה הזאת קוראים "פאק נינג", והיא משעשעת את העין ואת החך
מנה נהדרת של עוף, פטריות, ברוקולי, בצל ירוק ושום מוקפצים ברטבים. עם מרכיבים שיש בכל מקרר תכינו בכמה דקות ארוחה שלא תבייש אף מסעדה
בתקופה שבה אין חשק לצאת מהבית מכינה אורלי פלאי מנה תאילנדית זריזה ונפלאה שמוכנה צ'יק צ'אק - פאד קפאו עם עוף או בשר, אורז ותבלינים