מסעדת פטרה באשדוד רוצה להיות הכול, וגם מצליחה
כל מה שאנשים שאוהבים לאכול ולשתות צריכים כדי לנקות את הראש
כל מה שאנשים שאוהבים לאכול ולשתות צריכים כדי לנקות את הראש
הקורונה הובילה אותנו להמון שינויים בהרגלי החיים, כולל בזמן שאנחנו מבלים במטבח. פתאום, בשלנים חובבים ואנשי מקצוע מצאו את עצמם עם זמן פנוי והחלו להציע תפריטים מגוונים וחדשים. קחו לדוגמה את ורה סוראי, שפתחה בחודשים האחרונים את דלתות המטבח שלה ומציעה "פירשקי"
בלב בירת הנגב נמצאת מסעדת הבוטיק המציגה תפריט עם 400 מנות של שלושה מטבחים מובחרים מהעולם
אם גם בלוטות הרוק שלכם מתחילות לעבוד במרץ כשאתם שומעים שמות של מנות כמו אספנחי, צ'יבורקי קופטי וחרצ'ו, הכתבה הזו מוקדשת לכם
ארוחה גרוזינית כהלכתה נפתחת תמיד בסלטים גרוזיניים עשירים. הבשלנית אסתר דנסון חושפת את הסודות לסלט איספנחי תרד, חציל בדריג'אני וסלט חזה עוף מפתיע
אין בצק טעים יותר מכזה שעובר טיגון. הבשלנית הגרוזינית אסתר דנסון מכינה צ'יבורקי במילוי בשר וכיסוני ופרשקי במילוי פירה לוביה ובצל מטוגן שיגרמו לכם לשכוח מהדיאטה
בפעם הראשונה בחייו מגיע המונה לקרית אתא, מנצח בהתערבות ומוצא מאפייה גרוזינית מדהימה שגורמת לו לגלח חצי דלפק ולבזבז הרבה יותר כסף מהמתוכנן
אסתר דנסון מכינה פשטידה חגיגית ללא גלוטן מאגוזי מלך טחונים, ביצים ותבלינים בסגנון העיר קותאיסי שבגאורגיה, כשבתוכה הפתעה לסועדים
תבשיל הסליאנקה הוא אחד האהובים ביותר במטבח הגרוזיני העשיר בבשר, אבל דווקא התוספת הסודית שלא כולם מכירים, היא זאת שמוסיפה לו עומק ומרקם נוספים
המטבח הגרוזיני מפורסם במבחר בצקים מרטיט. ננה שרייר ממסעדת ננוצ'קה הטבעונית, מעניקה מתכון משמח לחצ'פורי מנגולד שיככב בשבועות, לרגל פסטיבל אוכל וספרות שמתקיים בירושלים
למאפייה הגרוזינית של דוד אין הרבה סיכוי שתגיעו בעצמכם אבל אחרי שתטעמו את הבילאשי המטוגנים במקדש הכיסונים של בת ים, תמצאו את עצמכם חוזרים שוב ושוב לבצק מטוגן במילוי בשר
לאירועים חגיגיים, ארוחת שישי או סתם כשמתחשק תבשיל בשרי מושקע יותר - דליה היילפרין ממסעדת סופרה מכינה את הגולאש הגרוזיני
הגשם חזר, ואם אתם מרגישים שמיציתם את רפרטואר המרקים השגרתי, אתם מוזמנים להכין חרצ'ו - מרק בשר ועגבניות גרוזיני שעשיר בתבלינים
לילי בן שלום ואחיה ישראל שווילי מכינים ממסעדת ראצ'ה את ממתק ילדותם, קינוח צ'ורצ'חלה מסורתי המורכב משרשרת אגוזים עטופה רפרפת יין מתוקה
טרנד המסעדות הגרוזיניות שוטף גם את חיפה - השבוע נפתחת בעיר מסעדת גיאורגיה, שתגיש חצ'פורי, חינקלי ועוד להיטים מהמטבח האהוב
אל תלחצו מהפקקים בחג או שלא יהיה לכם מספיק מקום בתנור. לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה מבשלת לנו את המנה שתהפוך לאורחת קבועה בליל הסדר- עוף גרוזיני חגיגי ברוטב סמיך וקרמי של אגוזי מלך שניתן להכין מראש ולהגיש גם קר
ראצ'ה, מסעדה גרוזינית שהעתיקה את מיקומה מירושלים לתל אביב לפני מספר שבועות, היא מקום שמייצר חוויה פולקלורית שמחה ומסורתית, אבל איך האוכל שם? עם מקצה שיפורים קל, היא יכולה להפוך למסעדה שמגישה אוכל עממי טוב מאוד
האם הטרנד הגרוזיני חוזר? שתי מסעדות גרוזיניות נפתחו בתל אביב. האחת היא סופרה, שחקנית חדשה בזירה, והשניה היא ראצ'ה הירושלמית האהובה שהעתיקה את מקומה. הולך להיות שמח
אחרי סגירתה של אחד העם אחד של מיכל אנסקי, נחתמה היום העיסקה עם הרוכשים החדשים: מסעדת ראצ'ה הירושלמית תפתח מסעדה גרוזינית חדשה בלוקיישן בתחילת ינואר ומבטיחה להביא בשורה חדשה לתל אביב
נמאס לכם מסלט ירקות סטנדרטי? מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה 5 מתכונים לסלטים מקוריים וטעימים במיוחד בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתם ארוחות חגיגיות
פיליס גלזר מציעה לכם הפעם להכניס קצת צבע וטעם לשולחן הסדר, עם מתכונים גרוזינים נפלאים שיבטיחו לאורחים שלכם ארוחת חג מקורית
אחרי ההצלחה המסחררת של החצ'אפורייה בשוק מחנה יהודה בירושלים, החליט הבעלים טנגו שביט לפתוח מקום נוסף במרכז העיר, שיגיש אוכל גרוזיני בשרי
במסגרת פסטיבל אוכל גיאורגי יתארחו המטעמים והריחות מהמטבח הצבעוני והעשיר הזה בשוק הנמל בת"א החל מהערב ועד ה-12 ביוני. בתכנית: שפית גיאורגית מנוסה ושפע של חינקלי וחצ'פורי
כמו באוכל, גם הקינוחים הגיאורגים עתירים באגוזים ובבצק. השף-קונדיטורית אירמה קזר מלמדת איך מכינים עוגיות שושנים ממולאות ובורבושלות מטוגנות
בקר עם בצל ותפו"א, וקציצות עם אגוזים - השפית קונדיטורית אירמה קזר מגלה את סודות המטבח הגיאורגי. ויש גם מתכון לרוטב טקמלי משזיפים ירוקים
בטור השני של האוכל הגאורגי, חושפת השפית אירמה קזר נדבך נוסף מהמטבח הצבעוני והנפלא: מנות דגים עממיות באדפטציה מודרנית, מטוגנות או אפויות בשילוב ממרח אגוזים
המטבח הגיאורגי מצטיין במיני לחם ומאפים משובחים. השף-קונדיטורית אירמה קזר מלמדת איך מכינים את הלוואשי, הלחם הגיאורגי, חצ'פורי במילוי תפודים וחינקלי ממולא גבינות
המונית של קובי רובין מטפסת לירושלים, מגיעה לשוק מחנה יהודה ונעצרת בחצ'אפוריה. שם מתגלה מאפה בליגה אחרת ובמחיר שמותיר אותו המום
מסעדה גרוזינית משפחתית שנפתחה באשדוד מציעה נחמה לתושבי אזור הדרום עם חצ'פורי גבינה אפוי, כיסוני חינקאלי שמנמנים ושאר אוצרות מהמטבח הגרוזיני המסורתי
מסעדת ראצ'ה הירושלמית מארחת את מדור הסדנאות לסדנת אוכל גרוזינית שכוללת היכרות וטעימה מהמטבח הגרוזיני, התנסות ראשונית בבישול וסעודה מסורתית
בעקבות השקתה של מסעדה גרוזינית אותנטית שנפתחת השבוע בירושלים - מצעד חמש המסעדות הגרוזיניות הטובות בארץ