גולאש בשר עם פטריות ובצקניות (שפצל'ה)
קדירת גולאש עשירה עם תפוחי אדמה, פטריות שיטאקי מיובשות ובצקניות (שפצל'ה) שכל המשפחה תשמח להתקבץ סביבה
קדירת גולאש עשירה עם תפוחי אדמה, פטריות שיטאקי מיובשות ובצקניות (שפצל'ה) שכל המשפחה תשמח להתקבץ סביבה
מה עושים כשמתחשק להעמיד במרכז השולחן תבשיל ארוך, אבל אין זמן או לא מתחשק לחכות כל הלילה? אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת כיצד מכינים חמין זריז של אמצע השבוע
טריק צרפתי עתיק יומין הופך את המרק שלכם לנזיד חורפי מסעיר. השף אסף שנער ממסעדת חוות צוק עושה קסמים עם סיר גדוש בבשר, קטניות וירקות
מחפשים בלהט אחר טעמי ילדות? התשובה נמצאת בסחינה - תבשיל מרוקאי עשיר שהוא חגיגה של חיטה, בשר, תבלינים וארומה מתקתקה
תכינו לחם טוב וטרי, אפשר גם חלה, כי יוגב ירוס מלמד להכין קדירת אוסובוקו בגרסה רומאית ביתית עם בשר שנופל מהעצם ורוטב עשיר שפשוט דורש טבילה
הימים הקרים הגיעו וכדי להתחמם הגוף שלנו צורך הרבה יותר קלוריות. אבל זה לא חייב להיות ככה. הנה כמה אפשרויות מחממות, בריאות ומשביעות לחורף הקרוב
יש בה שילוב מושלם בין דיוק צרפתי, חספוס כפרי וצניעות של בית סבתא
יש משפחות שבהן הוא נוכח כמעט בכל שבת, יש כאלה שבהן הוא אורח כבוד רק בחורף, אבל אנחנו לא מפלים אף אחת בדרך - עשרת מתכוני החמין הטובים ביותר שלנו
נטע לויה מקבלת את הגשם עם קדירה חורפית אמיתית של נתח בשר רך ונימוח, גרגרי חומוס שמעשירים אותה, ירקות שורש ארומטיים ומעטפת של יין, כזאת שמתבשלת שעות בתנור ומפיצה חום וריח טוב בכל הבית
כשאין לו זמן או כוח לבשל, אבל כן צורך להעמיד סיר מפואר על השולחן, מתן שופן מכין תבשיל אונטריב עם פריקי ופטריות מיובשות שהבישול הארוך יחד מעניק להם טעמים עמוקים
לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה פותחת שולחן מכל הלב ונותנת השראה לתבשיל גרוזיני עשיר שיככב בחג השני. אבי ביטון מפרגן לחג שני
חיכינו שיתקרר קצת רק כדי שנוכל לחזור ולהעמיד סירים. הקצב של מסעדת מו ומו ממליץ להתחיל את החורף עם תבשיל עשיר מנתח צוואר בקר בבירה, עגבניות, בצלים ושעועית לבנה
זהו כנראה אחד מהתבשילים הכי אהובים במטבח הצפון אפריקאי. כשמשלבים חומוס, קוביות בשר טרי ומקומי ופלפלים מובטחת לכם ארוחה מוצלחת שתקצור מחמאות
לאירועים חגיגיים, ארוחת שישי או סתם כשמתחשק תבשיל בשרי מושקע יותר - דליה היילפרין ממסעדת סופרה מכינה את הגולאש הגרוזיני
40 שנה של טיפול בבשר לא הולכים ברגל - אבי ביטון מבקר במסעדת רובינשטיין בנתניה, ומקבל השראה לתבשיל טלה עם אורז וירקות שורש
מלכת החורף במטבח היא הקדירה. השף ניר צוק מכניס לסיר גדול נתחי בשר איכותיים עם שומר, שעועית לבנה וירקות שורש שמתבשלים שעות ביין אדום. מושלם לאירוח או לכל ארוחה משפחתית
החורף הוא הזמן לתבשילי בשר בבישול ארוך, הפעם איתן ונונו ממסעדת החלוצים מכין תבשיל לחי. נתח עשיר בטעמים ומפנק שמתבשל שעות ביין אדום והכי כיף לאכול עם פירה
לאורלי פלאי יש טריק להבאת הגשם, היא מכינה סיר גולאש ומזג האוויר כבר מסתדר בהתאם. יחד איתו מתקבצים אורחים שבאים בעקבות ריח הבצלים וקוביות הבשר שנמסות בפה
מנה חגיגית, אבל כזו שלא דורשת הרבה שלבי הכנה בין כל ההכנות והארגונים שיש לנו גם ככה- כזו בדיוק היא קדירת האסאדו של השף שאול בן אדרת. מכניסים את הבשר עם כל המצרכים לסיר אחד ושוכחים ממנו. אחרי שעתיים תצפה לכם הפתעה ריחנית וחגיגית
אסף גרניט ממחניודה מכין עצמו ליום החורפי ומבשל קדירת חורף מבושלת שעות עם זנב שור וגריסי פנינה
הגשם יצא להפסקת תה, אבל הקור עדיין פה: 5 מתכונים לתבשילי קדירה עם יין, מצריכים קצת סבלנות, שבסוף משתלמת
2 קדירות בשר ותבשיל ירקות שורש של אייל שני הם הפתרון המכרבל ליום החורפי, הגשום והקודר שבחוץ
ערן ירוחם מגיש את תבשיל החורף האחרון לסידרה: צ'ילי קון קרנה עם טורטיה ועלים ירוקים. קלאסי למי שמופתע על ידי אורחים
ערן ירוחם ממשיך לבחוש בקדרה והפעם הוא מוציא ממנה את המנה בעלת השם המסתורי: ג'וגה בדן ג'אן תבשיל עוף וחצילים
המתכון השבועי של ערן ירוחם: עופיונים במרינדה ממולאים באורז בסמטי ופטריות
ערן ירוחם בא לכם טוב בשבתון חורפי עם מתכון לפאייה פרגיות, שתשאיר אתכם קלילים מספיק לקבל את ההחלטה הנכונה בקלפי
ערן ירוחם מחמם לכם את החורף עם תבשילי קדרה והפעם בנוסח אינדונזי: תבשיל בקר בקארי אדום ובוטנים