חומוס, סביח, חגיגה: שני מתכונים מעולים עם "שעועית השף"
לקחנו שני שפים, נתנו להם חומר גלם זהה ואמרנו להם לנסות להרשים אותנו, התוצאות לא איחרו לבוא
לקחנו שני שפים, נתנו להם חומר גלם זהה ואמרנו להם לנסות להרשים אותנו, התוצאות לא איחרו לבוא
מסביב הכול יכול להשתנות, אבל כאן יישאר
מישהו הזיז את הגבינה של תומר עמדי. איך אתם חושבים שהוא בחר להגיב?
ברוכים הבאים למגדלי בצלאל. הכניסה אינה לציניקנים
זכרונות ילדות, עבודה קשה ובלגן שמח נכנסו לתוך פחמימה. פלא שיצא ככה טעים?
סביח ב-18 שקל, פלאפל ב-15 שקל? קשה למצוא מקומות שמתחרים במחירים של "פלאפל מאיר" בשכונת התקווה. אז למה בכל זאת תצטרכו לחשוב פעמיים?
לא עדיף שנעשה עניין מסביח, ונשאיר עניינים אחרים במרחב הציבורי שלנו נטולי עניין?
הרעב בבית האח הגדול חירפן את הדיירים, אז היינו חייבים לעשות דיבוב מצחיק.
אחד ממתחמי האוכל הכי שוקקים בתל אביב קיבל דוכן חדש שסוף סוף נענה לתפילות שלנו
מתכון למאפים קטנים עשויים בצק פריך מעולה בצורת אוזני המן במילוי מלוח וטעים לארוחת ערב ברוח החג או כנשנוש מושלם לצד האלכוהול במשתה פורים
יש כאן סביח של בוקר עם הפתעה סודית, מעדניה עם ביס מושלם וגם סטייקים מצוינים במחירים שכבר לא רואים כאן, אבל זה לא הכול
יש כאן סביח ופלאפל, מעורב ירושלמי ושניצל, וגם הפתעת ויטרינה טעימה במיוחד, למי שאוהב לחפש את האותיות הקטנות בתפריט
מי היה מאמין שאחד המהלכים הקולינריים הדרמטיים ביותר בעיר הזאת יתחיל מזוג אופניים פשוטים בצבע שחור?
יש כאן קלאסיקות מצוינות כמו פרגית ושניצל, אבל גם מנת גירוס חדשה שעושה קצת יוון בלב
אחת המסעדות הכי פופולריות והכי ותיקות בשוק מנסה עכשיו לפתור בעיית סופ"ש מעט מעיקה. כך זה עובד
צריך הרבה אופטימיות ולא מעט מעוף בשביל לפתוח כאן, אבל כל סימני השאלה נעלמים עם הביס הראשון
תנור שלא מפסיק לעבוד, אנשים שלא מפסיקים לעבוד וגריל שלא מפסיק לעבוד - מדובר בדוכן פיתות עם סיפור פשוט
שיתוף פעולה שהיה צריך לקרות מזמן, תפריט משלוחים שסוף סוף הגיע וגם יין. ברור שיין: הכותרות הטעימות של השבוע
שבע שנות בצורת פחמימתית הספיקו לאפי רז בשביל להשיב לעיר את הסביח המיתולוגי שהיא זקוקה לו. עכשיו רק נשאר לטפל בתור ולהתעלם מהמחיר
ראש העיר של רמת גן, כרמל שאמה הכהן, הכריז השבוע שכיכר חדשה בעיר תיקרא על שם המנה שהפכה לאייקון קולינרי ישראלי והומצאה לפני 60 שנה ברמת גן. מה בדיוק הסיפור של הדוכן שהמציא אותה (ומוכר אותה עד היום)? בדקנו
אז המסעדות אמנם סגורות, אבל דווקא דוכני אוכל הרחוב הסתגלו יחסית (בינתיים) למצב הקיים - המונה לא מוותר על מנת הסביח שלו, מגיע לסביח הרצל, ומתענג על אחת המנות הטובות בעיר
נמאס לכם שוב מביצה, קוטג' וסלט לארוחת הבוקר או הערב? אודי ברקן ואושר אידלמן, שפים ודיאטנים קלינים עם מתכון בריא וטעים לקרפצ'יו סביח, מנה שהיא ארוחה שלמה
במשך שבע שנים פועלת לה מסעדה בגבעת אולגה, "מסעדת סביח אל חיר". למערכת "המומחים" הגיעו אינספור חוות דעת של לקוחות, במיילים ושיחות טלפון, אלו דחקו בנו להגיע למקום, לראות איך גם מחוץ לתל-אביב יש חיי קולינריה עשירים. קפצנו לבדוק על מה מדובר, חזרנו מאוהבים
סביח? טעים! שניצל? טעים! סביח ושניצל ביחד? ממש טעים! בדקנו את המקום בפתח תקווה שמצא את השילוב הנהדר - הסביצל
יותר מדי אנשים הפצירו במונה להגיע לסביח של דודי ברמת גן, וכשהוא סוף סוף הגיע לשם הוא הבין למה, חשבת שרק במנות גורמה מקפידים על הפרטים הקטנים? קבלו את הסביח הכי מדויק במזה"ת
תשאלו כל אחד איזה אוכל רחוב הוא אוהב יותר מכל, חלק יגידו פלאפל, החלק השני סביח, ומי שהגה רעיון גאוני הוא יהונתן זהבי, הוא פתח מקום שבו אפשר למצוא את שני המאכלים גם יחד, בטעמים יוצאי דופן
המונה מגיע לפרדס חנה ומגלה את הטורקיה על חורבות החומוס המיתולוגי של האיזור, כראוי למיקום המחייב הוא מוצא שם מנה של בורקסביח לפנתיאון
ציון מהסביח של ציון בשוק התקווה, מזכיר למונה את הפרק המיתולוגי מסנייפלד, נו ההוא עם המרק, אבל ברגע שהוא נותן את הביס הראשון בסביח עיג'ה לא אכפת לו יותר מכלום
הגאונות במנת הסביח טמונה בסך כל החלקים, הפשוטים לכאורה, שהופכים לכדי שלם עשיר וטעים במיוחד. עכשיו נסו לוותר על הפיתה ולהגיש אותה על צלחת יחד עם פילה דג מטוגן ותתכוננו להגדיר מחדש את המנה המופלאה, כי אתם הולכים להתאהב בה מחדש
את המנה הזו אפשר להגיש בבית על צלחת אחת או לפתוח שולחן מלא בקעריות, כך שכל אחד יכול להרכיב לעצמו את הסביח האהוב עליו
אבי ביטון מגיע לסמבוסביח בפתח תקווה ולומד על הקסם שקורה כשמחברים בין שתי מנות הרחוב העיראקיות האהובות - סמבוסק וסביח
הפרידה מפחמימות ריקות הרגישה כמו נצח, וכדי לחזור לחיקו של הלחם הכנו עבורכם 8 המלצות שיספקו את הקרייב לחמץ משובח
מזג האוויר שבחוץ מזמין לצאת החוצה, לטייל ולנשום את האוויר הנקי של יום חורף שטוף שמש. עכשיו רק אורזים ארוחה קלילה ומוצאים מיקום טוב לפרוס בו את המחצלת
לפעמים דווקא בדברים הכי פשוטים אנחנו נתקעים אבל לא צריך לשבור את הראש בהכנת סנדביצ'ים, קבלו 3 כריכים מעוררי תאבון עם גבינת שמנת ותוספות עשירות, שיגרמו לילדים לאכול טוב בשנת הלימודים החדשה
מה גורם לאנשים שפויים לעמוד בתור בשיא השרב ולחכות בשמש הקופחת לסביח? המונה מגלה שהתשובה נמצאת בתוך הפיתה אצל סומך, שרק נראית קטנה
בצק סמבוסק מטוגן במילוי סביח וקינוח גלידה ב-5 שקלים מספקים שפע סיבות טובות להגיע לפתח תקווה. המונה מגלה את הסמבוסביח
בנצי ארבל ממפגש אושר בתל אביב, חולק איתנו את המתכון שלו לסביטטה- סביח מפרוסות דקיקות ומטוגנות של בטטה מתובלות בקארי וכמון, שנכנסות לפיתה עם סלט ירקות קצוץ, ביצים חומות, טחינה ושמנת חמוצה- אם זה לא אושר, אז מה כן?
ותק של 15 שנה זה לא דבר של מה בכך, בטח בירושלים, אבל מסעדת אדום הצליחה למסד את עצמה כמוסד מקומי. שף המסעדה אלרן בוזגלו משתף אותנו במתכון לאחת המנות האהובות: סביח מפורק המוגש עם איולי עמבה וביצה עלומה
למרות שאנחנו מעודדים אתכם לאכול בריא ומאוזן (קינואה מישהו?) לכל אחד מתחשק לפעמים קצת ג'אנק. אז יצאנו לבדוק איזה מאכל רחוב ישראלי הוא הכי פחות נורא. התוצאות המפתיעות לפניכם
אוכל רחוב הוא לא רק חיבה הוא גם אישיות. בחנו את עצמכם - האם אתם מוגדרים כאדם מסוג פלאפל, סביח או שווארמה? זה הזמן לגלות
במקור הסביח והסמבוסק בהוד השרון, המונה יורד על סמבוסק במילוי סביח, עם פרוסות חציל שמנמנות וביצה חומה, שסוגרים פינה ומעלים זכרונות ילדות נוסטלגיים מביתו של חבר עיראקי
יום סידורים בדרום תל אביב גילה למונה סביח פלאי עם חצילים שמטוגנים בנדיבות, צ'יפס, פלפלים מטוגנים וטעם של בית. ואם תבקשו יפה, תקבלו גם טעימה ממנה סודית
אין ישראלי שלא אוהב סביח בפיתה וכאן אבי ביטון אופה גירסה בריאה יותר ואופה עם מילוי תפוחי האדמה, הביצה והחצילים לבצק פילו
טעימה מסביח החצר בבוטקה של שוקה בצומת ברנר גרם למונה לשכוח מהלקוח שמחכה לטובת אהבתו הנצחית לחצילים מטוגנים בפיתה
קובי רובין ביקר במעוז האוכל הביתי, פלאפל גבאי, ויצא עם המתכון לסביח של שבת בבוקר - פיתה עם חריף, ביצה, חצילים מטוגנים ומרכיב סודי
עשרות פעמים חלפה המונית של קובי רובין על פני העגלה הקטנה והצנועה הזאת, עד שהואיל לשים אליה לב. עכשיו הוא לא מבין איך פספס את הסביח המושלם שמוכרים בה
המונית של קובי רובין נכנסת לשכונת מגורים בראשון לציון ומגלה את הפינה של דוד בית פרטי שהפך למסעדה. שם הוא מזמין בגט סביח, עם כל התוספות האפשריות, והכל ב-19 שקל תמימים
בסביח דה לוקס בתל אביב אמנם מוכרים סביח, אבל לא רק. המונית של קובי רובין מגיעה למקום ומגלה, שהקובה פינוק, המוגש כמיטב המסורת העיראקית, הוא סנסציה ב-20 שקל
המונית של קובי רובין עוצרת במרכז הטסטים בפ"ת כדי לאכול לחמניה דשנה מלאה בסביח ושניצל שעושים חם על הלב
עובד, האיש והסביח מוציא את החצילים והעמבה מגבעתיים לסניף נוסף ברחוב קרליבך בתל אביב, במיקום חדש שייפתח בעוד מספר שבועות