מומחים חושפים: זה סוג הלחם שעוזר לרדת במשקל ומוריד כולסטרול
חוקרים ספרדים ותזונאים בינלאומיים מגלים שלחם שיפון יעיל בדיאטה - הוא מסייע בירידה במשקל, מוריד כולסטרול, ומווסת סוכר בדם בזכות סיבים ותזונה עשירה

חוקרים ספרדים ותזונאים בינלאומיים מגלים שלחם שיפון יעיל בדיאטה - הוא מסייע בירידה במשקל, מוריד כולסטרול, ומווסת סוכר בדם בזכות סיבים ותזונה עשירה
לחם "מחמצת" הפך בשנים האחרונות למילה נרדפת ללחם בריאות. תהליך ההכנה שלו מבוסס על תסיסה טבעית של שמרים ובקטריות לקטיות, המעניקים ללחם טעם חמצמץ ייחודי ומשפיעים על המרקם שלו. אבל האם הוא בריא ועדיף מלחם רגיל?
לחם מחמצת זכה לפופולריות מחודשת במהלך מגפת הקורונה, כאשר אנשים רבים גילו מחדש את אמנות האפייה הביתית. מעבר לטעמו הייחודי, מתברר כי ללחם מחמצת יש השפעה משמעותית על תהליך ההזדקנות ועל הבריאות בכלל
בעקבות משימת האפייה של האופה, אורי שפט בתוכנית "מאסטר שף, חברת סוגת ומאפיית לחמים, חברו לשיתוף פעולה במסגרתו, יוצעו מארזים ייחודיים להכנת לחם כפרי צרפתי לפי המתכון שהוצג בתוכנית
השף הנודע עזר ללא מעט אנשים עם רעיונות להכנת מאכלים מהירים בזמן הסגר בבריטניה והציג בין היתר מתכונים זריזים שמבוססים על מחמצת שאור ומצרכים נוספים שלכל אחד יש בבית. התוצאה היא פנקיק מעורר תיאבון וקל בטירוף להכנה
"בלחם טוב יש את כל מה שצריך כדי שנוכל להתקיים", אומר האופה יפתח ברקת ומדריך צעד אחר צעד בדרך להכנת לחם מחמצת ביתי מושלם ובריא. אל חשש- התוצאה הסופית שווה כל רגע, ואחרי שתתחילו, לא תוכלו להפסיק
אחרי טיפוח והשקעה מרובה במחמצת השאור, נוצרת בעיה להחזיק אותה בבית בפסח. מאמן המטבח מסביר על האפשרויות שעומדות בפני האופים המדופלמים
למי שמיודד היטב עם אפייה והתנור הביתי שלו, מצורפים מתכונים למחמצת בסיסית ולחמי מחמצת. על המתכונים חתום מומחה הלחמים הצרפתי בעל השם העולמי, ג'וליאן להרמה, שמבקר בארץ
אין ניחוח שמצליח להתחרות בריחו של לחם טרי, שהגיח הרגע מהתנור. הקונדיטור אסף לוי, מ"אסף ארטיזן בייקרי" בתל אביב, מגיש מדריך אפייה למתקדמים