טעמנו המבורגר שמטוגן בשמן שלא הוחלף כבר יותר מ-110 שנה וזו המסקנה
המסעדה הזאת מטגנת המבורגרים באותו שמן כבר למעלה מ-110 שנה והסועדים שרופים על המנה הזאת ואפילו מבקשים טבילה נוספת בשמן
המסעדה הזאת מטגנת המבורגרים באותו שמן כבר למעלה מ-110 שנה והסועדים שרופים על המנה הזאת ואפילו מבקשים טבילה נוספת בשמן
כך תיהנו מהטעמים המיוחדים של חנוכה מבלי שהריח ילווה אתכם כמה ימים אחרי: טיפים פשוטים של dyson לסינון ואוורור הבית ולנטרול ריחות השמן לאחר הטיגונים
רבים מאיתנו עושים את הטעות הזו בזמן הכנת חביתה או ביצת עין. טיגון יתר של הביצים משחרר חומרים שמזיקים לבריאות ועלולים לגרום לסרטן. כך תטגנו ביצים בצורה נכונה
מנה נפלאה שהיא בין שניצל לקרנצ'יות של חטיף קינואה
מי שמבוגר מספיק מכיר את החששות שעלו כשהמיקרוגל נכנס לחיינו. עכשיו רבים תוהים - האם מכשירי הטיגון באוויר חם שכבשו את השוק עלולים להיות מסוכנים?
שמן טיגון שעושים בו שימוש חוזר זה דבר לא בריא, אבל בפעם הראשונה חוקרים בדקו את ההשפעות הבריאותיות ארוכות הטווח של שימוש בו. הנה הממצאים המדאיגים שלהם
מה הופך צ'יפס למושלם במיוחד? רות אוליבר מגלה את הסוד הפשוט למטוגנים האהובים, כולל כמה טיפים שיבטיחו הצלחה בכל פעם. מושלם לילדים הרעבים בחופש
לא לפחד להכין קובה מטוגנת במילוי בשר ממש מאפס. כאן אינס שילת ינאי במתכון מפורט שמראה לנו כמה זה קל, והטעם אוי הטעם
כשהם עשויים מאלף ועד תו, סיגרים מרוקאים חריפים הם מעדן שקשה לעמוד בפניו. ביחד עם סלט ירוק בצד ואיזו כוסית ערק וקיבלתם אירוח מושלם
אנחנו אוהבים מתכונים שמכינים בזריזות ממצרכים פשוטים. כזה הוא הסיגר המרוקאי הזה, שמקבל לתוכו באהבה טונה נהדרת עם אריסה ולימון כבוש
השמן הצמחי עם פוטנציאל הנזק שבשקיות הקפואות והחטיפים שעמוסים בנתרן. לרגל יום הצ'יפס הבינלאומי שחל היום, דיאטנית מסבירה איך לשדרג בריאותית את מאכל הילדים האהוב הזה. ויש גם מתכון של צ'יפס ירקות מזין, נטול תפוחי אדמה
מידי שנה לקראת פסח, העוסקים בענף מוצרי החשמל מתכוננים לשיא מכירות ואכן, בשנים האחרונים מתקיימת מגמת עלייה שנתית במכירות אך כעת "חג ההתחדשות" מגיע על רקע מציאות כלכלית מתוחה ומגמת העלייה בסכנה - שאלנו כיצד ישפיע יוקר המחייה על דפוסי הרכישה ומה מכריע מכירה
אנחנו נוטים לפחד משמן ושומן - אבל באמת שאין בכך צורך. בפרק 13 של "תזונה על הפרק" גיל אבידור אלוני אירחה את התזונאית הקלינית מרב מור-אופיר לספיישל חנוכה בנושא שמנים ושומנים. האזינו
לחשמונאים אירע נס פך השמן, וכד קטן הספיק לשמונה ימים. אבל בימינו, אפילו מחירו של שמן פשוט לטיגון התייקר מאוד. בכמה השתנה המחיר ובאיזו רשת שילמנו את המחיר הזול ביותר?
מכירים את זה שהביצה נדבקת למחבת ונהרסת לכם כשאתם מנסים להוריד אותה לצלחת? מומחה קולינרי חשף למה זה קורה ואיך נמנעים מזה. צפו בסרטון
לא מכבר, לאחר חופשה ארוכה של חגים וחופש גדול - חזרנו לשגרה המבורכת ואיתה להכנת מזונות בריאים יותר, מוקפדים ומחושבים. השגרה מתאפיינת בצריכה מופחתת של ג'אנק פוד ספונטני וסיר הטיגון Air Fryer, מאפשר לילדים העצמאיים, הכנת ארוחה חמה ומהירה עם החזרה מבית הספר
Fresh Fried and Crispy מציגה קרקס טיגונים מופרע, מנות שאפשר למצוא רק בארה"ב וכוכב יוטיוב מיליונר שיכבוש את הלב (והבטן) שלכם
חבל לזרוק: מומחית לניקיון שיתפה טריק מבריק בעזרתו ניתן לחדש מחבת נון סטיק במינימום מאמץ ובעזרת פריט אחד שכבר יש לכם בבית
חוקרים ושפים מזהירים מפני טרנד הטיקטוק המסוכן בו אנשים מטגנים מים בשמן עמוק. השף ג'ונתן מרקוס הזהיר בעבר: "זה מיותר, אין לזה טעם וזה גם עלול להתפוצץ לכם בפנים" - או בקיצור - אל תנסו את זה בבית!
ניופאן, יבואנית מוצרי החשמל, מציגה את BBQ טורבו אייר גריל הביתי, לצלייה ללא עשן, לטיגון ללא שמן, ולייבוש פירות
דפי האורז, הינם מוצר קולינארי פופולארי בישראל, בעיקר משום שניתן להכין מהם עשרות מתכונים מגוונים בטיגון, באפייה ובהשריה, ללא גלוטן ודלי קלוריות
אתמול הושק שבוע הטיגון של ישראל, או בשמו השני - חנוכה, וזו בדיוק ההזדמנות לבדוק מה ההשפעות של טיגון על הגוף שלנו, איזה שמן עדיף והאם יש דרך להוריד את הסיכון
במשך שנים אמרו לנו שאת הפטריות צריך להרחיק ממים - אבל שף אוסטרלי טוען שהדרך הנכונה לבשל את הפטריות היא דווקא קודם כל על ידי הרתחתן במים: והוא מסביר את המדע מאחורי הרעיון "אם תתחילו בטיגון, זה יהפוך את הפטריה לשומנית מדי"
אנחנו לא מצפים שתוותרו בחג הזה לחלוטין על לביבות וסופגניות, אבל כן כדאי שתדעו איך טיגון משפיע על הגוף שלכם, כדי שתוכלו לבחור את המינונים הנכונים (מעט, כן?)
אין הרבה תוספות שהולכות טוב כל-כך ליד הביצים של ארוחת הבוקר, כמו בייקון שומני וקרסיפי, אבל איך עושים את זה נכון, בלי לשרוף אותו, לייבש אותו, ולקבל טיפות של שמן רותח בפנים? יש טריק אחד ממש פשוט שאתם חייבים להכיר
כבר כתבנו כאן על הערך הקלורי המוגזם של סופגניות ולביבות, וכן על הנזקים של מזון מטוגן לבריאות שלנו, אבל עכשיו אנחנו כאן כדי לבשר שאפשר לעשות את זה אחרת. המשך חג שמח, ובריא
אתם כבר יודעים שסופגניות זה משמין ושטיגון זו לא האופציה הבריאה ביותר, אבל בחנוכה הזה סביר להניח שתרשו לעצמכם איזו לביבה או שתיים (או 20). אז בדקנו האם בריא יותר לטגן בשמן זית, מה היתרונות של שמן קנולה, ובאילו מקרים חייבים לזרוק את השמן
לקראת חג החנוכה מזכירה האגודה למלחמה בסרטן שטיגון בטמפרטורות גבוהות עלול לגרום להיווצרות חומרים מסרטנים בחלק ממוצרי המזון, ובמיוחד בתפוחי אדמה. האם יש דרך להמנע מכך? כן. האם תאהבו אותה? תלוי. איך אתם עם לביבות אפויות?
חנוכה הוא רק תירוץ לחגיגת מטוגנים כמו שאנחנו אוהבים, אז נכון שסופגניות ולביבות די גונבות את רוב תשומת הלב בחג, אבל אנחנו בעד חגיגות מטוגנות בשלל צורות. אז הנה 10 מנות ברחבי הארץ שעושות כבוד לשמן כל השנה
מתברר שאנחנו מטגנים אורז בדרך הלא נכונה. חוקרים מצאו שיש להקפיץ את האורז בווק כמו פנקייקים כל שליש שניה. האם תעמדו בקצב?
גם מי שלא ראה מטבח בחייו - יודע לטגן ביצה, אבל אם אתם כבר יודעים להכין משהו שלא דורש כל מאמץ - למה לא להכין אותו באופן מושלם? הנה כמה טיפים שיהפכו את ביצת העין שלכם למנה מנצחת
נמאס לכם מסופגניות? קבלו עוד 5 מתכונים שכיף לטגן ואפשר לשתף בהם גם את הילדים. ויש גם כמה כללים שחשוב לשמור עליהם כשכל המשפחה מבשלת במטבח
פסטה ביתית, טיגון ללא שמן, וקפה עם קצף כמו בבית הקפה - בדקנו חמישה מוצרים חדשים שיהפכו את הבית לקצת יותר נוח. איזה מכשיר שווה את ההשקעה?
השמן הוא חומר הגלם הכי חשוב במטבח שלנו: הוא זה שמוסיף טעם ארומתי לאוכל ומשדרג מיידית כל מנה שאנחנו מכינים. אבל יש כמה דברים שאתם חייבים לדעת כדי להשתמש בו נכון
זוזו הצדה, ירקות מאודים. את המחקר הזה אנחנו הולכים לתלות על המקרר: חוקרים בספרד הגיעו למסקנה שטיגון ירקות בשמן מגדיל את תכולת נוגדי החמצון שלהם, יותר מכל שיטת בישול אחרת