דווקא לא סוכר: זהו המזון המפתיע שגורם לעלייה בסיכון לסוכרת
מחקר שכלל כמעט 2 מיליון אנשים מראה כיצד בשר מעובד, בשר אדום ואפילו עוף משפיעים על הסיכון למחלת הסוכרת מסוג 2
מחקר שכלל כמעט 2 מיליון אנשים מראה כיצד בשר מעובד, בשר אדום ואפילו עוף משפיעים על הסיכון למחלת הסוכרת מסוג 2
המבורגר מדהים שנמעך על פלנצ'ה לוהטת ומקבל טעם צלוי ונפלא. אני אוהבת אותו בשכבה כפולה בתוך הלחמניה, הכי מושחת שיש. תתכוננו להתמכר
הוא מגביר סיכון למחלות לב, סוכרת וסרטן - אבל בדיוק כמו דברים אחרים שמזיקים לנו, רבים לא באמת יכולים לוותר על הבשר האדום. החדשות הטובות הן שלא חייבים
הפיקניקים בחול המועד פסח וההכנות ליום העצמאות, הביאו לגידול משמעותי בצריכת בשר בישראל. ההערכות הן כי בתקופה זו גדל היקף המכירות בשיעור של כ-80% בהשוואה לחודש ממוצע. בדקנו איך תוודאו שהבשר טרי לפני הרכישה - וכמה תשלמו עליו?
שתי מגמות סותרות מלוות את המנגלים המסורתיים של יום העצמאות השנה: צריכה של בשר איכותי ויקר, לצד צריכה גוברת של תחליפי בשר. הרכבנו סל שנותן מענה גם לקרניבורים וגם לצמחוניים - ויצאנו אל רשתות השיווק כדי לראות היכן נקבל יותר ונשלם פחות
"חוות הבוקרים" והשף מאיר אדוני, היועץ הקולינרי שמלווה את מותג הבשר בשנתיים האחרונות משיקים את "על האש", סדרת בשרים טחונים ומתובלים חדשה שעליה שקדו במהלך השנה האחרונה. הסדרה כוללת שני מוצרים בשר האהובים ביותר על הצרכן הישראלי - המבורגר וקבב
אחרי שכבר ספג כמה מהלומות מדעיות קשות בשנים האחרונות, מגיע מחקר חדש שגילה קשר בין צריכת בשר והופעת תסמינים של טרשת נפוצה או החמרתם. איך עובד הקשר המורכב הזה? הפרטים בכתבה
בשר אדום ובשר מעובד הם מהמזונות המושמצים ביותר ולא בכדי. כעת מחקר נוסף מראה שהשומן במאכלים האלה עלול לגרום לשבץ מוחי ומספיק המבורגר אחד ביום כדי להעלות את הסיכון משמעותית
צריכה גבוהה של בשר אדום כבר הוכחה מחקרית כמזיקה לבריאות ואפילו כמשהו שיכול לגרום למוות מוקדם. אבל לא מעט גברים חושבים שהם צריכים לאכול בשר כדי להיחשב גבריים
חברת צ'אנק פודס (CHUNK FOODS) הישראלית, המפתחת טכנולוגיית פרמנטציה חדשנית, ליצירת תחליפי בשר המדמים נתחים שלמים, גייסה 2 מיליון דולר בהובלת הקרן Stray Dog Capital, המתמחה בהשקעות בתחליפים למוצרי מזון מן החי
מסימני המנגל המתקרב: רשת הסופרמרקטים קשת טעמים מרחיבה את נוכחותה בקטגוריית הבשר ומשיקה תחת המותג "קשת קצבים" ליין חדש של מוצרי בשר לברביקיו שפותחו ביחד עם מפעל הבשר של משפחת דבאח בגליל. הסדרה תשווק תחת הסלוגן: "בשרים שעושים לך כבוד"
משפחת בוארון, ידועה ככזו ששמה הולך לפניה בכל הקשור לבשרים. ציון, אב המשפחה הקים את הקצביה המפורסמת לפני 55 שנה בנתניה, כיום ישנו סניף נוסף בנתניה ועוד אחד בפתח תקווה. ירון, בנו של ציון, איתנו באולפן כדי לספר על העסק המשפחתי
פוחדים לצאת מהבית בגלל הקורונה? אין לכם זמן לקנות בעיר? ב"אנגוס קצבים" באופקים עושים לכם משלוחים עד הבית. צפו בראיון עם משה אלגרבלי בעלי הקצביה
בשר טוב הוא בשר איכותי וטרי, הנמכר על ידי אנשי מקצוע שיודעים להתאים את סוג הבשר למה שנרצה לבשל, וכמובן במקום המקפיד על ניקיון ללא רבב ועל שירות מעולה. את כל אלה, לצד בשרים מיושנים מעולים שעוברים יישון במקום ויין מצוין, מצאנו בקצביית "בוצ'ר מיט Exclusive"
מחקר בהובלת חוקרת ישראלית הוכיח לראשונה שתזונה עשירה במוצרי חלב ובשר מגדילה את הסיכון לחלות בסרטן המעי ובסוגי סרטן נוספים, ואף זיהתה מאכלים ספציפיים שיש לצרוך במתינות: גבינת רוקפור, יוגורט כבשים, וסטייק ברשימה - מה עוד? הפרטים בפנים
לרוב אנחנו שומעים על מחסור בברזל, אבל חשבתם פעם מה קורה שיש בגוף יותר מדי ברזל? והאם זה בעצם מסביר את העובדה שצריכה מרובה של בשר אדום נקשרה למחלות לב וסרטן?
עוד מחקר מצטרף למגמה של הפחתת בשר ומראה כי החלפה של אפילו מאה קלוריות שמקורן בבשר אדום, בחלבון מן הצומח, יכולה להפחית את הסיכון למוות מוקדם מכל סיבה
ברזל ללא ספק נמצא ברשימת המינרלים החשובים שרבים מאיתנו לא אוכלים מספיק. אבל לפני שאתם רצים לתקוע סטייק, חשוב שתדעו שהוא נמצא בלא מעט מאכלים מאוד בריאים שכדאי להוסיף לתפריט
מחקר גדול שנערך בבריטניה הראה כי אפילו צריכה של כמה עשרות גרמים בשר אדום או מעובד ביום, עלולה להוביל לעליה בסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. המחקר הנוכחי מצטרף לשורת מחקרים בנושא שהראו את הקשר בין בשר אדום לסוגי סרטן שונים
מחקר חדש מציע לצמצם את צריכת הבשר האדום באמצעות הטלת מס גבוה במיוחד על מוצרי בשר מעובד. צעד זה אמור לצמצם לא רק את הוצאות הטיפול הרפואי הגבוהות שלהן אחראית תעשיית המזון מן-החי, אלא גם את הנזק הסביבתי שלה. אז מה צפוי להיות גובה המס בישראל?
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת הארוורד מצביע לראשונה על הקשר שבין אכילת בשר מעובד ותחלואה בסרטן השד. צריכת המבוגר או נקניקיות עשויה להעלות ב-9 אחוזים את הסיכוי שנשים יחלו במחלה
אם היו מעירים אתכם באמצע הלילה הייתם יודעים להגיד שעישון ושמש עלולים לגרום לסרטן, אבל מה עוד אתם יודעים על הגורמים למחלת הסרטן? לפי סקר מאנגליה לא הרבה
זו אומנם לא הפעם הראשונה שצריכת בשר אדום נקשרת למחלת הסרטן, אך במקרה הנוכחי חוקרים מאנגליה מצאו כי היא עלולה להשפיע על אזור מסוים דווקא בגופן של נשים
הכנס השנתי של מועדון הקצבים שהפגיש בין קצבים למגדלי בקר סיפק לא מעט פריטי מידע על האופן בו צורכים הישראלים את הבשר שלהם. איזו תובנה צרכנית מתכננת במועצת הבשר עבור הלקוחות?
זאת בוודאי לא השנה של הבשר האדום. מחקר חדש מגרמניה מצא קשר ברור בין צריכה של בשר אדום ובין העלאת הסיכון לשבץ מוחי. "זה בסדר לאכול בשר אדום - רצוי רזה - כל עוד אתה מגביל את הכמות", אמר החוקר הראשי
מממצאי המחקר של המכון האמריקאי הלאומי לסרטן עולה כי ככל שאדם צורך יותר בשר אדום או מעובד, כך גדל הסיכון למוות מסרטן