2.2 מיליארד שקל לפח: במהלך החג, הישראלים מבזבזים מזון
ע"פ נתוני ארגון לקט ישראל ו-BDO עליית המחירים מאז פרוץ המלחמה לא מרתיעה את הציבור הישראלי שצפוי להוציא כ-3,400 שקל בממוצע על קניות מזון לחג הפסח מתוכם כ-530 שקל ייזרקו לפח
ע"פ נתוני ארגון לקט ישראל ו-BDO עליית המחירים מאז פרוץ המלחמה לא מרתיעה את הציבור הישראלי שצפוי להוציא כ-3,400 שקל בממוצע על קניות מזון לחג הפסח מתוכם כ-530 שקל ייזרקו לפח
יותר משליש מהמזון בעולם נזרק לפח! לקראת חג האביב, Sodexo ישראל משיקה קמפיין להעלאת המודעות לצמצום בזבוז מזון (צמבוז) בכיכובו של שף החברה אביב משה, ומציגה הישגים מרשימים בתחום הצלת המזון בענף המוסדי
חגי תשרי מעבר לפינה ולקט ישראל, ארגון הצלת המזון הלאומי, הפועל כל השנה למניעת אובדן והצלת מזון, ערך באמצעות חברת BDO מחקר על היקף אובדן המזון בתקופת החגים. נתוני המחקר מאוד מדאיגים. בהתחשב בנתוני יוקר המחייה העולים.
סקר חדש חושף נתונים על היקף בזבוז המזון בישראל. למעלה ממחצית מהישראלים מדווחים על זריקת מזון מדי יום ו-82% ישראלים מספרים שהם מוטרדים מההשלכות, תרתי משמע. מהו סוג המזון שאנו זורקים הכי הרבה? לא תאמינו, אבל הוא דווקא הבסיסי מכולם
מה עושים עם שאריות? לא זורקים לפח: מותג הפסטה האיטלקי 'ברילה' יוצא בקמפיין עולמי (גם בישראל) עם אתגר ב-TikTok במטרה להילחם בבזבוז מזון. האתגר פותח בפני הצרכן עולם של רעיונות, כולל מתכונים ייחודיים ושימושים יצירתיים לפסטה שנותרה לאחר הארוחה
שבענו והותרנו? במהלך חגי תשרי אנו קונים מזון בכ-8.6 מיליארד שקל וזורקים מזון בשווי 1.2 מיליארד שקל, בנוסף, מידי כל שנה, מושמדים כ-30% מהמזון הראוי למאכל אדם. מול הבזבוז: 265 אלף משפחות בישראל חיות בחוסר בטחון תזונתי חמור. מדובר בתופעה כלל עולמית
מדענים מזהירים שהגידול באוכלוסייה והביקוש הגובר לאוכל ייצור משבר חמור בעתיד הקרוב: "יש גבול לכמות האוכל שכדור הארץ יכול לספק". גם אם כל האנושות תעבור לצמחונות זה לא יעזור
תמיד חייתם בהרגשה שבגלל סגנון החיים שלכם אתם זורקים יותר מדי אוכל? מחקר בבריטניה מוכיח שאתם לא לבד וכי בני דור המילניום זורקים הרבה יותר מדי שאריות מזון, כמעט כפול מכל שכבת גיל אחרת, והסיבות? הגיוניות אך מדאיגות גם כן
כשליש מהמזון המיוצר בישראל מושלך לפח. למעשה בכסף שאתם מבזבזים כל שנה על אוכל שנזרק יכולתם לרכוש חופשה משפחתית לא רעה בכלל. איך אפשר להציל את המזון?
כשליש מהיקף ייצור המזון בארץ הולך לאיבוד - כך עולה מהדוח הלאומי ה-2 לאובדן והצלת מזון בישראל שפרסמו ארגון לקט ישראל, בשיתוף BDO זיו האפט. שווי המזון האבוד: 19.5 מיליארד שקל - כ-8 מיליארדים מתוכם ניתנים להצלה