לא בתפריט: נדיבות, שירות ומחיר הוגן. רוצים לאכול טוב? צאו מתל אביב
העיר הגדולה הפכה מאבן שואבת ליזמים בתחום הקולינרי למלכודת. חלק מהמסעדנים נאלצים לבחור: לסגור או לעקוץ את הלקוחות

העיר הגדולה הפכה מאבן שואבת ליזמים בתחום הקולינרי למלכודת. חלק מהמסעדנים נאלצים לבחור: לסגור או לעקוץ את הלקוחות
בית המשפט העליון קיבל את ערעור רשות התחרות על החלטת בית המשפט המחוזי שלא להרשיע את מנכ"ל "מסעדנים חזקים ביחד" תומר מור, לאחר שהאחרון הודה במסגרת הסדר טיעון בשורת התבטאויות פומביות מהם השתמע כי הוא קורא להעלות מחירים
מה שמתחולל בענף המסעדנות בישראל הוא משל טוב על מצבנו הכללי: מסעדות היוקרה פורחות, כך גם דוכני אוכל הרחוב הזול, ובתווך קורס מעמד הביניים - ולא רק של המסעדנים
בין אם מדובר בסגירה מוחלטת של בתי עסק ובין אם מדובר בצמצום פעילות - ענף המסעדנות בבעיה קשה. יו"ר איגוד המסעדות והברים בישראל, יקיר ליסיצקי, מנסה לדאוג למענה חלקי באמצעות תרומות מארה"ב, במקום הפיצויים שלא הגיעו. "מאות עסקים נמצאים כפסע מחידלון מוחלט"
גם אם טענת רשות המסים נגד חברת משלוחי המזון המפורסמת היא עדיין בגדר חשד, זה לא מפתיע שהמתווכים שהפכו את ענף המסעדנות לבן ערובה ואת השליחים לעצמאיים בעל כורחם, חשודים עתה גם בהעלמת הכנסות בגובה של מאות מיליוני שקלים
יותר משליש מהמזון בעולם נזרק לפח! לקראת חג האביב, Sodexo ישראל משיקה קמפיין להעלאת המודעות לצמצום בזבוז מזון (צמבוז) בכיכובו של שף החברה אביב משה, ומציגה הישגים מרשימים בתחום הצלת המזון בענף המוסדי
אחד הענפים שספג את הפגיעה הקשה כתוצאה מהמלחמה הוא המסעדנות. למרות זאת, המסעדנים היו בין הראשונים שהעמידו את האופרציה האזרחית שלהם לרשות הצבא ותושבי הדרום. קבלו מנה גדושה של גאווה ישראלית
ההאטה הכלכלית בישראל מתבטאת במרבית ענפי המשק, אך בתחומי התיירות והאירוח היא הפכה למדרון של ממש. בעלי המלונות נוקטים ביוזמות שיווקיות כדי להתחרות באטרקטיביות של חופשות בחו"ל וגם במסעדות רבות כבר מבינים שמי שלא יישר קו עם רוח התקופה, לא יצליח לשרוד
חיבור להווה, מענה לקהל מגוון, ויצירת עומק, תוכן וקהילתיות - אלה היו הערכים שהנחו את טל אקר ושותפיו בזמן שמיתגו מחדש את "מקום בלב", מוסד קולינרי מהוותיקים בשרון, שעבר בשנה האחרונה מתיחת פנים רוחבית. כעת הוא משתף בתובנות מהתהליך, וממליץ ליזמים לקחת סיכונים
ימים קשים עוברים על המסעדנים בישראל: אחרי שנה מצוינת ששיקמה את נזקי הקורונה, נרשמת בחודשים האחרונים ירידה חדה בהכנסות. הסיבות: המשבר בהייטק, ההאטה הכלכלית, אווירת הנכאים בשל הרפורמה וירידה בתיירות. מנכ"ל האיגוד: "אווירה של דכדוך כללי"
הקונספט הקולינרי הבינלאומי American Express Dining Experience, מגיע לראשונה לישראל לחוויה חד פעמית בהובלת שפים בינלאומיים שתתקיים בלופט המשקיף על רצועת החוף של תל אביב, בהשקעה מוערכת של כשני מיליון שקל
תחרות 50 המסעדות הטובות בעולם , בחסות סן פלגרינו, שהתקיימה באבו-דאבי, עשתה כבוד לא רק ליוקרה של המסעדות הישראליות, אלא גם עוררה תקווה שהדרך למזרח תיכון חדש עוברת דרך הבטן. סיקור מיוחד של הנעשה מאחורי הקלעים של התחרות. כשיחזרו התיירים, יתורגם הפרס גם לכסף
ענקית הסליקה Verifone נכנסת לענף המסעדנות בישראל ומבטיחה גם שירותים משלימים. המנכ"ל גבי בנד: "דווקא בתקופה שבה יש כל כך הרבה חוסר וודאות בעולם המסעדנות, הפלטפורמה שלנו יכולה להעניק לבעלי עסקים דרך פשוטה ונוחה לניהול העסק"
בשיתוף שולמן אסטרטגיה: ייעוץ למסעדות, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תחום המסעדנות ידוע בחוסר היציבות שלו והסיכונים הכלכליים הטמונים בחובו. מאז פרוץ מגפת הקורונה ספגו בתי הקפה והמסעדות מכות קשות ואלו אשר לא הצליחו להתמודד עם השינויים פשוט נסגרו. יצאנו לבדוק מה כדאי לעשות עכשיו כדי לאפשר לתחום להרים ראש גם בתקופה שכזו
גם בזמן שגרה היה ענף המסעדנות בקשיים, אותם משבר הקורונה רק החריף. ועדיין, יש צעדים פרואקטיביים שניתן לעשות כדי לתת לעסק תקווה ביום שאחרי
מחאת המסעדנים נגד שר האוצר מחריפה עם קמפיין החדש שסופר את הימים לבחירות - כאשר כל יום ייצג את מחירה היקר של מנה בתפריט. זאת לאחר שפגישה בין הצדדים לא העלתה דבר. "השר כחלון בחר שלא לעזור לנו", מאשימים המסעדנים
ענף בקריסה? בעלי מסעדות ובתי מלון עורכים בימים אלה מפגשי חירום בעקבות החלטת בג"ץ להשית היטל על עובדים זרים המועסקים בתחום המסעדנות. "מדובר במאות אלפי שקלים - מסעדות יסגרו ומי שלא יאלץ לגלגל את העלייה במחירים לסועד"
"כשהרווח נשחק המסעדן מתחיל לחתוך בבשר. פתאום שוטף הכלים הופך להיות טבח, והמלצר לברמן. מכאן הדרך לירידה באיכות המנות קצרה". שלום מחרובסקי, בעלי מסעדת "מול ים" המיתולוגית, מסביר מדוע עוד מסעדות יוקרה ייסגרו, ואיך זה קשור למנה שמוגשת לכם במסעדה
צמד השפים מצטרף לרשימה ארוכה של שפים ומסעדנים שכבר פתחו מסעדות יוקרה בערים הגדולות בעולם. מלונדון ועד ניו יורק. המקומיים מתאהבים במסעדות הישראליות. מתוך המהדורה
בשביל רבים פתיחת מסעדה עצמאית היא הגשמת חלום חיים. טל נחמיה מסביר מה כדאי לדעת כדי שהחלום לא יתגלה כאסון כלכלי
הפנים של יונתן רושפלד שוב מציצות מהמסך, בעונה החדשה "מאסטר שף". הילה אלפרט פגשה אותו על הבר בהרברט סמואל כדי לאכול ולדבר. "סוף סוף, אחרי הכל הגעתי... אל ההתחלה"