הוספת המרכיב הזה לאוכל יכולה למנוע את מחלת הפרקינסון
אצות הפכו למאכל פופלרי גם בישראל, כעת מחקר מיפן מראה את ההשפעה שיש להם על הגוף והמוח
אצות הפכו למאכל פופלרי גם בישראל, כעת מחקר מיפן מראה את ההשפעה שיש להם על הגוף והמוח
קאמבקים מצופים, מהדורות מוגבלות ומחשבות לוהטות: טועמי חדש על המדף חייכו
עמותת "צלול" הגיעה לסיור בחוות גידול האצות "סיקורה", הממוקמת בסמוך לחוף מכמורת, כדי להתרשם מקרוב מפיתוח ישראלי חדשני וייחודי של גידול אצות ים למטרות ניקוי מי רכז מזוהמים, הנשפכים ממפעלים תעשייתיים לים
בכנס חקלאות בינלאומי באילת יציגו חברות ישראליות את הפיתוחים החדשים בתחום המזון מהים, כחלק מהפיכתו של מפרץ אילת למוקד בינלאומי למחקר ופיתוח
לרוטב החריימה הפיקנטי עם הפלפל צ'ומה מכניסה השפית אביבית פריאל קציצות טבעוניות ועסיסיות עם מרכיב פשוט ונפלא שמוסיף להן טעם אוממי ייחודי. כזה שיגרום לכם לחסל את כל הסיר ואת הרוטב לנגב בחלה
מפרץ אילת התכסה באצות ירוקות שפרחו בימים האחרונים - תופעה שקורית בעיקר בחורף - מה שהביא צוללים לתעד צילומים מרהיבים של כסות ירוקה בים האדום
דקלה חיון מלמדת אותנו להכין צ'ומאקי - הצורה הכי בסיסית ומוכרת של סושי - רול אורז, עטוף באצה המכיל בין 2 ל-3 מרכיבים. מתכון קל ופשוט, שכל אחד יכול להכין בבית
תעשיית המזון מן החי פולטת יותר גזי-חממה מאשר כל תעשיית הרכב. חברת הפודטק הישראלית, SIMPLIIGOOD, העוסקת בייצור ספירולינה טרייה, מציעה פתרון שמאפשר לקבל מאצות את הערכים התזונתיים הגבוהים שיש במזון מן החי
בעזרת חוקרים, רופאים וכימאים, פיתחו בחברת "או 8" תרכובת ייחודית לטיפוח וטיפול בעור התינוק, העושה שימוש ב"אצת הפלא" דונליאלה סלינה ובמרכיבים טבעיים נוספים. התוצאה יעילה ובטוחה
לא רק בסושי - האצות, שמוגדרות כמזון על, נכנסנו אט אט למגוון של מנות, והן הדבר הכי נכון שתוכלו לאכול כרגע, איפה תמצאו אותן? בשביל זה אנחנו כאן
מערכת משולבת שכוללת מטעי אקליפטוס וגידולי אצות מצליחה לייצר אנרגיה ומזון ובמקביל גם לקלוט פחמן דו חמצני מהאוויר - וכל זאת תוך שמירה על רווחיות כלכלית. איך זה עובד?
חוקרים בריטים הצליחו לייצר קרם הגנה טבעי מאצות. האם נמצא התחליף למסנן הקרינה שבשימוש כיום, אשר פוגע באלמוגים ומזיק גם לבני האדם?
3 מיליארד כפכפי אצבע נמכרים כל שנה, אך כיוון שהם עשויים מחומרים בלתי-מתכלים, הם מצטברים במטמנות האשפה ובאוקיינוסים. האם נמצא החומר שיחליף את הנפט והפלסטיק?
כשפסח, חג השחיתות בפתח, ועונת בגדי הים גם היא מעבר לפינה, לא נותר אלא לאזן במעט אוכל בריא. אוהד קורי, השף של רשת קפה לואיז, מעניק מתכון לסלט ים תיכוני עם טוויסט מזין
זה אמנם נשמע דמיוני אבל לפי מחקר חדש: אצות הן יותר מעוד מאכל שזוללים בהנאה וטומנות בחובן את הדלק הירוק של המחר
חשבתם שסופר פוד זה של השנים האחרונות? יש לנו חדשות בשבילכם. מה בלסו הלוחמים האצטקיים לפני קרבות, ומה שתו בסין בשנת 220 לפני הספירה ואיך זה יכול לעזור לבריאות שלכם?
תושבי האזור טוענים כי הפריחה, היוצרת רעלנים, מתפשטת בהיקף חריג. אולם המומחים מרגיעים וטוענים כי תופעה זו נצפתה כבר פעמים רבות בעשורים האחרונים. "מבחינת אספקת המים אנחנו בסדר גמור, אך צריך להמשיך לעקוב ולבדוק"
נקודת אור: מחקר חדש קובע שהוספת אצות למזון מעובד כמו פיצות קפואות, נקניקיות ושאר מזון מהיר, מפחיתה את הסיכוי למחלות לב וכלי דם
הן עשירות בוויטמינים, בסיבים וביוד, שומרות על העור ונותנות בוסט לחיי המין אצות יכולות לעשות נפלאות. מה אנחנו עוד יכולים להרוויח מאכילה שלהן, ולמה לא שמענו עליהן עד עכשיו?
מה שהתחיל כשיטה יפנית לשימור דגים לפני אלף שנה, תפס תאוצה כטרנד כלל עולמי שכאן להשאר. איך הפך הסושי מאוכל איכרים למנה לאניני טעם, ומה זמן ההכשרה שצריך לעבור עד שמרשים לשף המתלמד לגעת בסושי?
האם הוספה אינטנסיבית של מלח מעניקה לאצה טעם של ים? יש דבר כזה, לזניה קפואה וטעימה? ולמה לכנות בשם צ'יפס מוצר בלי טיגון ומלח
היג'יקי היא אצת ים עשירה בסידן, המאזנת את רמת הסוכר בדם ומסייעת בהורדת הכולסטרול. נלי קרפנר, מהמטבח של נלי ביפו, מקפיצה אותה עם טופו, ג'ינג'ר וסויה
חוקרי המעבדה לחקר הכנרת מתריעים מפני רחיצה בכנרת בשל פריחה של אצות כחוליות המכילות רעלנים ועלולות לעקוץ ולגרום לצריבה וגירוי בעור ובעיניים. "לא הייתי נכנס למים"
רוחצים ודייגים מדווחים לאחרונה על גירויים בעורם לאחר שטבלו במי האגם. ככל הנראה, הצריבות נגרמות בשל מגע עם "אצות כחוליות" שמצטברות על קרקעית הכנרת. מומחים חוקרים
נתקעתם עם כמויות אורז לבן מארוחת שבת? אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה נשנושי אורז פריכים עם סלט אצות אסיאתי רענן
לצד הפתיתים והקמח כדאי לכם להשיג גם חומץ תפוחים, אצות וואקמה וזרעי פשתן. הכירו את המזווה הטבעוני שלכם