גאיג'ין, תל אביב: היפנית החדשה שרוצה לתת בדיוק מה שאין כאן
בית כבר יש, עכשיו דרוש דרכון
בית כבר יש, עכשיו דרוש דרכון
קסם על הימה, לא פחות
רשת הסושי והדלי היפני משיקה את הסניף הרביעי של הרשת בכיכר דיזינגוף בתל אביב: "המטרה שלנו היא להנגיש את הסושי האיכותי שלנו לכמה שיותר אנשים"
מה הקהל רוצה, מה הקהל לא רוצה, וההבדל המצוין ביניהם
החושים התעוררו, הנשק הסודי הופעל, הגיע הזמן לחזור
וכן, אפשר לבוא לטייק-אווי עם הסירה
מרק מיסו יפני דורש בסך הכל כמה דקות הכנה. כל מה שצריך לעשות הוא לבקר בחנות המתמחה במוצרים מהמזרח הרחוק ולהתחיל במלאכה
מרק מיסו יפני עם קוביות טופו מתובלות, אטריות ופטריות שיטאקי, בלא יותר מ-10 דקות הכנה, מושלם כשאין זמן ורוצים ארוחה מהנה ומושקעת
האי אוקינאווה שביפן נכנס לרשימה המפורסמת של "האזורים הכחולים", שבהם תוחלת החיים גבוהה בהרבה מהממוצע העולמי. כעת, מדריך בישול מקומי באי הפסטורלי חושף כמה מהמאכלים האהובים ביותר על תושבי המקום - והסגולות הרפואיות המיוחסות להם
כבר לא יודעים איך לחדש לילדים (או לעצמכם) עם ארוחת הצהריים? קבלו את השיחוק הבא
אלכס אברמוב התגעגעה, ואנחנו הרווחנו
השף עם האנרגיות הכי גבוהות בשוק הפשפשים קם כל בוקר עם מטרה אחת בלבד, ובדרך מנסה לרמות את מרפי עם מנחוס הפוך
אנחנו די בטוחות שלא שמעתם על סלט סונומונו, וחבל. כי כעת מסתבר שסלט המלפפונים האסייאתי עוזר באיזון לחץ הדם והוא עושה זאת באמצעות מרכיב אחד חשוב
סצנת אוכל הרחוב התל אביבית מתחדשת עם טאקו&קושי, מזללה חצי יפנית חצי מקסיקנית, עם אוכל טוב ומחירים סבירים. דוד רוזנטל נפל עליהם ממש בימי הפתיחה, אבל בא בטוב
את הפנקייקים המשגעים האלה המכונים טאייאקי (taiyaki) ונמכרים ברחובות יפן אתם יכולים להכין בעצמכם בבית, אז למה אתם מחכים?
מי לא אוהב חביתה? בטח אם היא רכה ואוורירית ומחביאה בתוכה ארוחה שלמה של אורז ופרגיות בתיבול שילדים אוהבים מאוד
דקלה חיון מלמדת אותנו להכין צ'ומאקי - הצורה הכי בסיסית ומוכרת של סושי - רול אורז, עטוף באצה המכיל בין 2 ל-3 מרכיבים. מתכון קל ופשוט, שכל אחד יכול להכין בבית
אחרי תקופה של מגורים במזרח הרחוק חולקת איתנו דקלה חיון מהבלוג "מכופפת מקלות" מתכונים למנות מקומיות מהמזרח, והפעם מנה קלה להכנה של אורז מתובל בטעמים יפניים עם סלמון וירקות. פשוט מכניסים את כל המרכיבים לסיר ואחרי 20 דקות מקבלים ארוחה מושלמת
אחרי תקופה של מגורים במזרח הרחוק חולקת איתנו דקלה חיון מהבלוג "מכופפת מקלות" מתכונים למנות מקומיות מסין, טייוואן, הונג קונג, יפן ואפילו קוריאה. הפעם היא מלמדת להכין המבורגר אסייתי מטריף כמו שעוד לא אכלתם
איך מצליחים לחבר אוכל "של כאן" עם סועדים מכל מקום, ולמה חשוב כל כך להגיש כלים "נכונים" במימונה? צפו
בשנים האחרונות גל המסעדות היפניות שצצות בישראל כפטריות שיטאקי אחרי הגשם שוטף את רחבי תל אביב והסביבה עד שכבר לא ניתן להבדיל ביניהן. הכירו את קיטו קאטו, היפנית שעוברת את מבחן הסושי בהצלחה יתרה ומביאה איתה משב רוח רענן שלא תמצאו במטבחים יפניים אחרים
יש לא מעט פעמים שאנחנו כותבים לכם "צפו" וקצת נבוכים אחר כך. הפעם אנחנו *באמת* מתכוונים לזה
כבר 7 שנים שמסעדת "אובן קובן" מביאה את הטעמים הכי מיוחדים ואותנטים של המטבח היפני אל הסועדים של העיר תל אביב ומי שמבקרים בה. קפצנו לבקר וחזרנו מאוהבים באווירת המזרח הרחוק
מחמוד וחאמד הם שני אחים מיפו העתיקה שמייצרים אוכל אסייתי מודרני מגוון שמגיע עם שירות אישי לכל לקוח ושלל טעמים שמגיעים מקצה העולם - אל לב שוק הפשפשים ההומה, מה שמייצר אווירה המשלב ישן וחדש שלא מוצאים באף מקום אחר
השף יאמה סאן החל את דרכו בניו יורק, התאהב בישראלית והגיע ארצה. כאן הוא הפך במהרה למקצוען, שמייצר אוכל יפני אותו אפשר להשוות רק ליצירות אומנות. רוצים לטעום בעצמכם? נסו את TYO, כולל תפריט המשלוחים המיוחד לתקופה זו
נסיעה לצפון אף פעם לא שלמה בלי קפיצה לסושי או מנה אסיאתית אחרת בג'אפן ג'אפן בטבריה
במטבח הישראלי הוא פחות בשימוש, אבל לפי המחקר הזה - כדאי לנו לשנות את זה. חוקרים בדקו למה יפנים חיים יותר שנים, ומצאו את התשובה בקערת מרק
חולמים לטוס לארץ השמש העולה? עד שזה יקרה תסתפקו בלהגיע לפסטיבל יפן שיתקיים בתל אביב בסוף השבוע הקרוב וחוץ מאוריגמי ואייקידו, תוכלו לטעום שם המון מאכלים יפניים ואם תרצו גם ילמדו אתכם איך להכין אותם
המהפך של מסעדת שמונה העממית למזללת שיפודים יפנית שנקראת האצ'י סיקרן את מועדון ארוחת הצהריים. האם המקום בלב לבה של תל אביב הצליח להמציא את פורמט אוכל הרחוב היפני מחדש?
אלכסנדר כהן ו"יאקימונו" שלו מנחילים לישראל את התרבות היפנית דרך האוכל. יצאנו איתו לסיבוב בתל אביב ב-Lexus LS500 החדשה, כדי להבין איך פרפקציוניזם, תשוקה לטכנולוגיה מתקדמת ומגע יד אדם משפיעים לאט לאט גם על התרבות הישראלית. צפו
ביום בהיר אחד מסעדה שהגישה פסטות ובשרים החליטה להפוך למסעדה יפנית. מה עומד מאחורי המייקאובר של מסעדת שמונה בתל אביב?
חדשות טובות לתושבי נתניה, בקרוב תיפתח במלון ווסט החדש בעיר מסעדה אסיאתית מושקעת ורחבת ידיים בשם ני-שי. בתפריט: סושי, מוקפץ, מיני כיסונים כמו גיוזה ומנות על גריל רובוטה יפני
בחורף הזה הופכים את קערת מרק העוף המחממת לראמן יפני מפנק שכולל חזה עוף טרי, אטריות והרבה תבלינים אסיאתיים. המנה האולטימטיבית ליום גשום
עזבו אתכם מראמן וסושי - אחד הטרנדים החזקים בעולם הוא בכלל מוצ'י. כדורי האורז הדביקים האלה מעסיקים מאוד את היפנים בשבוע האחרון והסיבה לכך היא שהם שלחו לא מעט אנשים לבתי החולים
מבול של המבורגרים עסיסיים וגלידריות מושחתות מחד, קערות צ'יה צבעוניות ואוכל טבעוני מאידך, ואיך אפשר בלי חדי קרן בתוך וופל. 10 התופעות הכי דומיננטיות של שנת 2017 בתחום הקולינריה
גם אם לא קניתם עדיין כרטיסים לטוקיו הגיע הזמן ללמוד את המילה איזקאיה, שמשמעותה בר יפני עם מנות קטנות ואלכוהול. השבוע נפתחו בתל אביב שתי מסעדות חדשות בז'אנר שמייצגות את המטבח היפני בגאווה
במסעדה היפנית החדשה שנפתחה בירושלים, JLM, יש הרבה יותר מסושי. כאן השף יענקלה תורג'מן יציע לירושלמים גם שיפודי יקיטורי, לחמניות מאודות, ספרינג רולס ועוד מבחר מנות מארץ השמש העולה
יום הסושי הבינלאומי הוא סיבה מצוינת לבדוק, מהי מסעדת הסושי הטובה ביותר בארץ? הצביעו והשפיעו
לאנשים רבים יש תאווה בלתי פוסקת לאוכל יפני, אבל לפני שרצים למסעדות, אפשר לייצר את "קערת הבודהה", שמכילה ארוחה שלמה. חגי לפלר עם מתכון למנה ייחודית ועשירה, שעונה על כל הצרכים
הסלמון, הדג שאנחנו הישראלים הכי אוהבים, נוטה לפעמים להתייבש יתר על המידה בגלל טיפול לא נכון. מאסטר הסושי יאמה סאן ממסעדת אממה היפנית ברחוב הברזל בתל אביב עם טריק יפני למנת סלמון עסיסית במיוחד
המתכון הבא יוכיח לכם שבאמת אין מה לפחד מדגים. חמישה מרכיבים, עשר דקות, ויש לכם מנת דג קלילה שמתאימה למזג האוויר הנוכחי ולכל אירוח
למה הן צצות אחרי הגשם, האם לאכול אותן חיות או מבושלות וגם - לשטוף או לא? מומחית למטבח היפני מציידת אתכם בכל המידע על פטריות, מסבירה על החיבור למטבח המסורתי ביפן ויש גם מתכון למרק אודון
האם היפנים מופרעים עד כדי כך שיהפכו את קופסאת הלאנץ' בוקס המפורסמת שלהם- ה"בנטו" ,ללאנץ' וואטץ'- ארוחת צהריים ארוזה בתוך שעון?
המטבח היפני כבש אותנו תחילה עם הסושי ועכשיו עם קערות הראמן הענקיות מלאות הטעמים, ויש לו עוד הרבה מה להציע. השף ציון ברנץ ממסעדת אובן קובן ממליץ על המקומות הכי שווים לאכול בהם בעיר הכי מסקרנת בעולם
אטריות ראמן בעבודת יד וחומרי גלם טריים על טהרת המטבח היפני. מסעדת BOAZU החדשה של בועז צאירי מציעה מנות טבעוניות, לא לטבעונים בלבד
אוכל יפני הוא לא רק סושי. שף קוסקה רז לרשת "ג'פניקה" מלמד איך להכין מוקפץ טבעוני קליל ומהיר, כזה שמתאים לשיא הקיץ ושהגוף מסוגל להמשיך לתפקד אחריו
לאובן קובן לא תגיעו כדי לחגוג אירוע אבל לזלילת צהריים נחמדת או בילוי לילי היא מספקת את הסחורה בהצלחה רבה. אבי אפרתי טועם אוכל יפני פשוט, טרי וראוי בתמחור הגיוני
אם נמאס לכם מסושי וסלט אצות - אתם חייבים לבקר באובן קובן: מסעדת אוכל רחוב יפני חדשה ומדוברת שנפתחה בתל אביב, ומציעה מנות טעימות ומשביעות, במחירים ידידותיים
עולם הקולינריה איבד בשבוע שעבר את אחד מחלוצי המטבח היפני בישראל, שנחשב לאגדה בקרב סועדים ומסעדנים. במלאות שבוע למותו, פרידה מאבי כהן מיאקימונו, "המשוגע היהודי שרוצה ללמד את העולם מה זה סושי"