לא לשכוח חלה, ולא לשכוח את השכנים: 5 סירים של אוכל מרוקאי לסוכה
לא לשכוח חלה, ולא לשכוח את השכנים
לא לשכוח חלה, ולא לשכוח את השכנים
רגע מתוק עם פירות, ניחוחות ואוכל של רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן, מתוך "דיאלנא", ספר המתכונים המקסים שלהן
סוד מרוקאי מושלם של רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן, מתוך "דיאלנא", ספר המתכונים המקסים שלהן
כשארוחת צהריים נורמטיבית הופכת לשדה מוקשים מלא אפשרויות טעימות
המאסטר שף הנצחי שלנו אבי לוי עם מתכון לקציצות מחמר מרוקאיות, נימוחות ומטוגנות, על בסיס תפוחי אדמה, שיהיו הלהיט של החג
לאשכנזים יש מרק עוף, לתימנים מרק רגל, ולמרוקאים יש את החשו - מרק סולת עם שום וכוסברה שנחשב לאנטיביוטיקה של הסבתא המרוקאית
מתכון פשוט וקל לתבשיל חם של גרגירי חומוס רכים עם שום ופלפלים שמגישים ליד הדג בארוחת שבת, אבל מושלם גם סתם ביום חול מעל אורז לבן
מה קורה כשתבשיל הטנזיה העשיר מהמטבח המרוקאי פוגש בנתח האוסובוקו העסיסי? למעדן כזה האורחים שלכם בחג לא יצפו
כשהם עשויים מאלף ועד תו, סיגרים מרוקאים חריפים הם מעדן שקשה לעמוד בפניו. ביחד עם סלט ירוק בצד ואיזו כוסית ערק וקיבלתם אירוח מושלם
איילה ג'ני מכינה תבשיל מרוקאי עם קציצות בקר קטנות, חזות עוף ממולאים וטחולים, כולם נכנסים יחד לרוטב סמיך שטעמי הצ'ילי, השום והכוסברה נותנים בו את הטון, וכל אחד מבני המשפחה יכול לבחור לו את החלק האהוב עליו
25 שנים אחרי שהוקם, יריד האוכל הגדול של העיר עדיין זקוק למעט שיוף ולאיזשהו אייר-טאג שיעזור לכם להתמצא. את כל השאר יעשה האוכל הגדול של המאמות
אם חשבתם שאתם מכירים ואוהבים את המטבח המרוקאי שלנו, חכו שתגיעו למקור. לכל עיר ואזור ברחבי המדינה הצפון אפריקאית יש סטייל מיוחד וחגיגת הטעמים משלהם. מוכנים לטיול שיעשה לכם שמח בלב ובבטן?
השף אביב משה מכין את אחד התבשילים שאף שולחן שבת לא שלם בלעדיו, הסיר בעל אינספור הגרסאות - החריימה
איילה ג'ני מכינה סיגרים מרוקאים במילוי פיקנטי של בשר ופרגיות שאי אפשר להפסיק לאכול. ואם אתם גם ככה בבית, למה שלא תגלגלו לעצמכם איזה סיגר?
בקרוב יישפכו כאן עשרות מיליונים על שיפוץ, אבל אתם לא חייבים לחכות
אוכל מרוקאי עם טוויסט מודרני. זהו הסיפור של הקייטרינג המצוין שמנהלים עדינה וקובי אוחיון. מוכנים לראיון שיעשה אתכם רעבים?
עדינה, אמא מרוקאית וקובי בנה, שף מוביל שבישל במיטב המסעדות בארץ, מבשלים אוכל מרוקאי מסורתי עם טוויסט מודרני עכשווי. כדאי מאוד להכיר, רגע לפני חגי תשרי
אימהות, הן יודעות טוב יותר מכולם, מה טוב, חשוב וכדאי שהילדים של כולנו יאכלו. מצאנו את המסעדה שתדע להאכיל את הילדים כמו שצריך
אנשי הקיטשן מרקט ומשייה פותחים מסעדה חדשה שהיא גם מעדניה וחנות, ומגישים בה אוכל צפון אפריקאי ובלקני, באווירת פוד-קורט יוקרתי ובשיתוף כוכבים מתחום הקולינריה
מרק עוף עם כופתאות בטעם של בית? או מוסקה חמה עם ניחוחות של נוסטלגיה ותבלינים? לא משנה מה המאכל שגדלתם עליו, אספנו עבורכם 8 הצעות בטוחות לאוכל שיעזור לכם להתמודד עם החורף ולהרגיע את הנפש
אחרי שראיתם אותה על המסך בכל ריאלטי אפשרי, ג'קי אזולאי מזכירה לנו את המקורות שלה ופותחת דוכן שוק מרוקאי, עם תבשילים בטעם של בית
טיפות הגשם הראשונות שיורדות הן סימן מוסכם שעונת החמין החלה. הפעם עם נתחי צוואר ומח עצם, חיטה, שזיפים מיובשים ותפוחי אדמה בסגנון מרוקאי. רק אל תשכחו שחמין צריך להתחיל להכין יום לפני
סמבוסק במילוי בשר, תחתיות ארטישוק ממולאות וחלת כדורים חגיגית. הבשלנית סוליקה בוסקילה שאחראית על המטעמים במסעדת אווה סאפי מתחילה את השנה ברגל ימין עם מנות ראשונות למרכז השולחן שיעשו הרבה שמח
שכונת פלורנטין בת"א מתחדשת במסעדת פאפו מאמא, המגישה מאכלי עדות ים עם נגיעות שף, ונוגעות בשלל מטבחים מאזור הים התיכון, מרומניה ועד מרוקו
אחת מהמנות המפורסמות ביותר במטבח המרוקאי היא הטנזייה, שבה לצד הבקר והתבלינים מתבשלים שפע של פירות יבשים ואגוזים. אלה מעניקים לה מתיקות ועושר טעמים, והופכים אותה לחגיגית ובלתי נשכחת
בין המצות לחרוסת, מומלץ להזריק שמחה וצבעוניות לשולחן החג, עם מנת דגים מרוקאית. ברוטב, שלא דורש הרבה התעסקות, משתכשכים עגבניות ופלפלים והשוס - אפשר להכין אותה יום מראש
המנה הבאה היא פינוק של ממש לחובבי חלקי הפנים. במסעדת אווה סאפי מגלים את האופן בו מכינים שקדי עגל, ומגישים אותם באהבה עם פלפלים, הרבה שום וקוסקוס דק
תשכחו מכל מה שידעתם על פסטייה - את המנה המיוחדת שומרים בעדה המרוקאית לאירועים חגיגיים באמת. מתכון לסוד השמור של מלך מרוקו
עגלגלות, שזופות וכאלה שקוצרות מחמאות מכולם: מאמא סוליקה ממסעדת אווה סאפי מעניקה את המתכון המנצח שלה ללחמניות מתוקות במילוי בשר מתובל
המטבח המרוקאי מפורסם לא רק בקשת של טעמים ותבלינים צבעוניים אלא גם בנטייה לא לבזבז שום דבר ולהשתמש בנתחים הפחות מוכרים. קבלו את תבשיל לחי העגל של סוליקה ממסעדת אווה סאפי שיהווה חלק מארוחת פרידה מהחורף
לקראת המשתה המרוקאי שמתכננים השפים רן שמואלי ועומר אבישר במסעדת קלארו, הם שיתפו אותנו בחמישה מתכונים על טהרת הסלטים והירקות שהם בגדר חובה על כל שולחן
אדמת הנגב החולית מצמיחה בלילות מלאי ברקים את פטריית הטרפש, המכונה גם הכמהין של הנגב. טעמה של הפטרייה, הצומחת גם בחולות המדבריים של מרוקו, הוא טעם הילדות של סוזן מיראה מנתיבות, וטעם תבשיל הכבש, שאמה הייתה מכינה בארוחת החג
באירועים חגיגיים באמת מכינים במטבח המרוקאי את הטנזייה, תבשיל בשר מתקתק עם רוטב סמיך שמתבשל בכלי חרס מיוחד. כך תכינו אותו בעצמכם, צעד אחר צעד
המדור שמשלב אוכל ובחירות ממשיך לחטט בסירים של הפוליטיקאים ומגיע השבוע למפלגת הליכוד: קבלו את המתכון הסודי של מירי רגב לדגים מרוקאיים חריפים של אמה מרסל
במקום להכניס לחם לקציצות אורלי פלאי משלבת אותן עם קוסקוס, שמעניק להן אווריריות ונימוחות ומבשלת אותן ברוטב מהמטבח המרוקאי של עלי מנגולד, סלרי וגרגרי חומוס נימוכים
לסיפתח של ארוחת ראש השנה מגיש השף אבי ביטון פסטייה מרוקאית מתקתקה, במילוי חגיגי של פרגיות עסיסיות, פירות יבשים ופיצוחים. רק לתת ביס ולהתענג
בסגנון פרסי, מרוקאי ואפילו חלבי, אפויות או מטוגנות - אין כמו קציצות חמות. לימור לניאדו תירוש מציעה 3 סוגים של תבשילי קציצות מתוך ספרה החדש מנה עיקרית
המטבח המרוקאי מפורסם בניחוחות וטעמים עזי טעם. אוסי לנקרי מכינה שלוש מנות מרוקאיות אסליות וקלות להכנה ממולאים, תבשיל בשר ראש ועוף עם פולים ירוקים
טור האוכל העולמי נוחת בצפון אפריקה במטבח המרוקאי. על שולחן המנות הראשונות מגישה הבשלנית אוסי לנקרי סלט עגבניות ריחני, פסטייה אפויה, דגים ממולאים וסלט חצילים
הבשלנים הביתיים בעמק בית שאן חוגגים מדי יום חמישי ביריד הסקיתומרקט, עם מאכלים מסורתיים מהונגריה, מרוקו, פרס, מצרים ועוד
תערובת הלאקמה המרוקאית משתלטת על המטבח של אבי ביטון, שמפציר בכם להכיר אותה ולהכניס למטבח שלכם
היהלום שבכתר בחנויות התבלינים, הוא למעשה תערובת סודית מהמטבח הצפון אפריקאי. אבי ביטון מבשל עם ראס אל חנות
זוהרה בן חמו מכניסה אותנו אליה הביתה ומכינה קינוחים מסורתיים מהעדה המרוקאית כמו ספינג' ומופלטה
זוהרה בן חמו מכניסה אותנו אליה הביתה ומכינה מנות עיקריות מסורתיות מהעדה המרוקאיות כמו קוסקוס וצלי בקר
זוהרה בן חמו מכניסה אותנו אליה הביתה ומכינה מנות ראשונות מסורתיות כמו דגים מרוקאים ולחם פרנה
זוהרה בן חמו חונכת את חודש הבישול המרוקאי בארבעה סלטים מרוקאיים מסורתיים בטעם של בית. מומלץ להכין מראש חלה לניגוב הרוטב
קציצות דג בסגנון מרוקאי, משתכשכות ברוטב חומוס וזעפרן עם המון כוסברה. מתכון של אבי ביטון
תבשיל פירות יבשים שהולך נהדר עם אורז וקוסקוס או כרוטב לעוף. המתכון הזוכה של חביבה סבג מראש פינה