לולה מרטין, הרצליה: שירת הים הפתוח, המצולות ורוח המלח
אפי אלאלוף הצליח לשבור את הגלים. אתם רק צריכים לעמוד על החוף
אפי אלאלוף הצליח לשבור את הגלים. אתם רק צריכים לעמוד על החוף
ארבעה עשורים אחרי שהתניע בפעם הראשונה, הטנדר הקטן של עוזי פתאל ממשיך לנסוע, רחוק
חמודי ברגות הצליח לשים על הצלחת 400 שנה של סיפורים עכואיים טעימים. עכשיו הוא רק רוצה שיתנו לו לחיות
זיו לנצ'נר שותה, אוכל, מחבר בין ביסים לבין בירות שהולכות איתן ומספר חוויות. כשנהיה גדולים, אנחנו רוצים להיות זיו לנצ'נר. כתבה ראשונה בסדרה
בשלב מסוים לא תיוותר להם שום ברירה, והם יבינו שהערב הזה חייב להתקיים יותר מפעם בשבוע
קציצה אגדית, תעלומה מסתורית, חיוך אכזרי ועסקית כלכלית: פרשת בילוש מגיעה לסיומה הטעים
לולה מרטין לא צריכה להתאים את עצמה לתקופה, היא נבראה מראש לנוכח תכתיבי הקורונה. התפריט שלה משקף בדייקנות את רוח הזמן ועושה זאת בהצלחה יתרה. יופי של אופציה לאוכל ים שלא עושה עניין גדול מדי מעצמו ומספק לגמרי את הסחורה
אפי אלאלוף, הבן של ג'קו מאכלי ים, ממשיך את דרך המשפחה ופותח את לולה מרטין בהרצליה, מקום שהוא גם מסעדה, גם חנות דגים וגם דוכן פאסט פוד, או בקיצור - חלום שמתגשם
ישראליות, כמו יווניות, אוהבות אוכל שמגיע מהים. במיוחד אם הוא מגיע מאהבה כמו זה שבמסעודה, בקפה קוקו ובסושי זושי התל אביביות החדשות והמבטיחות
בתקופה בה המושג "מסעדת שף" הולך ונעלם, השף אסף גבאי החליט לפתוח את שיינע - מסעדת דגים ופירות ים, בה אפשר לשבת על הבר לפרק סרטנים ביחד, לשתות כוס יין ולהביט אל הרחוב התל אביבי. תודו שזה נשמע מושלם
פסטיבל הבראנצ'ים Black Morning by Beanz חוזר בסוף החודש, ואנחנו החלטנו לחגוג את הארוחה הכי כיפית ביום עם שני מתכונים לשקשוקות יוצאות דופן
המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם מתכון למנה תאילנדית מרעננת ועשירה בטעמים אקזוטיים, שכיף להכין בזוג ועוד יותר כיף לאכול יחד
מחקר חדש בחן את העלות הסביבתית של גידול בעלי חיים שונים לצורך מאכל. בניגוד לבקר, גידול צדפות ופירות ים מתברר כחלופה ידידותית ויעיל במיוחד לאספקת חלבון
מחקר של אוניברסיטת הרווארד בחן 500 זוגות בתהליכי כניסה להריון ומצא שיש מאכל אחד שהגביר משמעותית את הסיכויים שלהם להיכנס להריון. מהו? תצטרכו להמשיך לקרוא
עד שנות ה-90 חובבי פירות הים בישראל יכלו "להנות" ממבחר דל ומצומצם, אך לאחר העלייה ממדינות ברית המועצות לשעבר ופתיחת מסעדות המתמחות בסי פוד ניתן למצוא בארץ מבחר גדול: מתמנונים ועד קוויאר
לעומת מדינות אחרות השוכנות על הים, אבי אפרתי עדיין לא הצליח למצוא מסעדת חוף ראויה שאינה עונה על ההגדרה "מלכודת תיירים". הוא קיווה כי המהפך שביצעה ים 7 יביא את הבשורה, אך לצערו הוא גילה שאינה שונה מאחיותיה לחוף
תחקיר חוצה גבולות חשף את הקשר בין עבדים בכלובים על אי בודד לצלחותיהם של חובבי פירות ים במערב ובישראל. אף שנאמר להן ש"צריך להוציא אותן להורג", העיתונאיות לא ויתרו. "חווינו רגעים של ייאוש עמוק, אבל היינו נחושות", סיפרו זוכות פרס פוליצר בריאיון לוואלה! NEWS
מסעדת סיטארה מתחדשת בתפריט ארוחות בוקר, במסעדת השקד מתחדשים בתפריט מרקים וקדרות ובכתית היוקרתית משיקים תפריט טעימות חדש ומרגש. מה נאכל השבוע
לא פשוט לטפל בבית בתמנונים. אפילו שפים רבים חוששים לעבוד איתם, אבל המאמץ משתלם. השף דיוויד פרנקל מפרונטו בתל אביב מסביר מה עושים איתם במטבח הביתי
הסרטן מצריך אמנם לא מעט עבודה במטבח, אך המאמץ מוצדק: מתחת לשריון מסתתר בשר עדין ומתקתק. השפים אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת ברטי בתל אביב מעניקים מתכונים וטיפים
שפע של מעלות יש לסקלופ: היא יפהפייה, טעימה, עתירה בחלבונים ודלה בשומנים. ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס מספר על הצדפה הרכה והמתקתקה. רק זהירות, אל תבשלו אותה יותר מדי
דרום קוריאנית שאכלה דיונון נא גילתה, לאחר כאבים עזים מאוד, כי הוא הזריק את זרעו היישר לתוך הלשון שלה. הארוחה הסתיימה בבית חולים עם כאבים ותחושת עקצוץ בלתי פוסקת
אבי אפרתי אוכל עיסקית במול ים היוקרתית בתל אביב ומבין שזהו אחד הדברים הכי מסעירים שאפשר לעשות בתל אביב בצהרי היום
אחרי שהבנתם איך עושים ומה עושים, הגיע זמן התכל'ס. הנה מתכוני שרימפס של השף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה
בפרק השלישי של מדריך הבישול נותן השף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה הסברים כיצד לקנות, לטפל ולבשל שרימפס
אחרי שהבנתם איך עושים ומה עושים, הגיע זמן התכל'ס. הנה שלושה מתכוני קלמרי של השף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה
במדור חדש ניתן לכם בכל שבוע הסברים על כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להתחיל לבשל. והפעם: קלמרי
אחרי שהבנתם איך עושים ומה עושים, הגיע זמן התכל'ס. הנה שני מתכוני מולים של השף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה
במדור חדש ניתן לכם בכל שבוע הסברים על כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להתחיל לבשל. והפעם: מולים
דייגי השרימפס בלואיזיאנה נותרו על היבשה, בזמן שהתפשטות כתם הנפט במפרץ מקסיקו מאיימת על מקור פרנסתם. מומחים מעריכים שהנזק מהדליפה לתעשיית הדייג עלול להגיע ל-2.5 מיליארד דולרים
הילה קריב חושבת שכדאי לחגוג את ערב השנה במשהו מיוחד ומכינה מולים מהירים ביין וטרגון
השף שרון כהן ממסעדת שילה, מנדב מידע על ההמצאה ששינתה והקסימה לו את החיים: הפלנצ'ה. כאן חורכים בכיף שרימפס וקלמרי
הביקור במדריד מתחיל באכזבה ממסיבה צולעת, נמשך עם חמון יוקרתי (כמובן) ומסתיים בחגיגה של פירות ים. ממשיכים לנשנש את אירופה
קפיצה לגופרה בבלגיה, עצירה למולים ויין בלוקסמבורג ומשם הי דרומה לפרובאנס. גל, דניאל והקרוון ממשיכים לנשנש אירופה
הבעלים של NG האהובה פתח ברחוב הארבעה בתל אביב את "איזבל" שמתמחה באוכל שהגיע מן הים
גם תפריט החורף החדש של "פסטה מיה פרוטי דה מארה" שומר על הקו בין אוכל איטלקי קלאסי לבין החטא הקתולי שבנגיעה בפיוז'ן