סברס: היתרונות הבריאותיים של הצבר הישראלי
פרי הקקטוס אולי נראה מאיים, אבל ברגע שעוברים את החלק החיצוני הקוצני שלו, הוא מניב פרי טעים ועשיר בחומרים מזינים. הנה כל הסיבות להוסיף אותו לתפריט
פרי הקקטוס אולי נראה מאיים, אבל ברגע שעוברים את החלק החיצוני הקוצני שלו, הוא מניב פרי טעים ועשיר בחומרים מזינים. הנה כל הסיבות להוסיף אותו לתפריט
עם שחרורו מצה"ל שב נועם בלום למשק המשפחתי בגבתון, אך היה לו ברור שלא יסתפק בעיבוד האדמה. רצונו היה לפתח גידולים מניבים שיתאימו לאקלים בארץ, ובחוות הצברים שהקים בנגב הוא הצליח לממש את חזונו. הוא מת בגיל 73, ימים ספורים לאחר שהוחלט להעניק לו פרס מפעל חיים
האם הסברס הוא עתיד התזונה הבריאה? עונת הפרי הישראלי מכל תפתח באופן רשמי בראשית יולי עם צפי לצריכה מקומית של 2000 טון. חוות צברי אורלי מדווחת על עלייה של 10% בצריכת הפרי בישראל, שמיוחסת בעיקר למודעות לערכו התזונתי הגבוה של הפרי
הסברס, פרי צמח הצבר, שעכשיו שיא עונתו, הוא פרי מתוק ועסיסי שהגיע הזמן להעלות לו קצת את המניות, הוא משתלב נהדר בקינוחים, סלטים, שייקים וסורבטים, ואחרי שתנסו אותו לא תבינו למה בעצם לא ניסיתם עד עכשיו
חשבתם שקשה להפיק מהפרי הקוצני תוצאות מעודנות? הנה ההוכחה שאפשר. שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, ממסעדת Aria בתל אביב, מעניק מתכונים מתוחכמים
הידעתם שהפרי, שהפך לסמל הישראליות, טעים יותר ככל שיש עליו יותר קוצים? ושסברס כתום מתוק יותר מאדום? ושיש סברס שפירותיו אינם משמשים לאכילה, ומגדלים אותו בשביל העלים?
בחוות אורלי מגדלים צבר כמעט ללא גרעינים ובשישה צבעים. רמי שני ביקר במקום וגילה איך נראית היום חקלאות
מכינים מראש ושוכחים בפריזר. ערן ירוחם מכין קפריניה עם סברסים ודואג שלא ימחק לכם ההארד דיסק
סטודנטים מבצלאל מציגים אלטרנטיבות לקוטף הסברס הידוע, העשוי ממקל וקופסת שימורים. את כל הרעיונות תוכלו לשים בכיס הקטן ולשאת אל השטח
החתונה עם שמרית מביאה איתה רוחות שינויים לחיים של הכוכב הנולד: אתמול הוא עזב את הסוכנות שייצגה אותו בשנה וחצי האחרונות
אז נכון, הכי טעים לאכול סברס ככה סתם אבל אם תהיתם מה עוד אפשר לעשות איתו הנה הצעה חמה-קרה מעניינת. אלינוער רבין משפדת סברסים ומטביעה אותם בבצק בירה. פרוייקט משותף של וואלה! אוכל ומועצת הפירות