מהמרפסת הפתוחה של מרקטינו נשקפת מדינה אחרת. אולי שמעתם עליה
קצת שקט בתוך כל הרעש
קצת שקט בתוך כל הרעש
התינוק שנולד ביום הראשון של המסעדה כבר יכול היום לשבת ולהזמין בה כוס יין ולראות ידיים איטלקיות בפעולה
בעידן שבו מסעדות של ממש הופכות פחות ופחות מושגות ליותר ויותר אנשים, טוב שיש את בנצי ארבל, ואת קלבריה החדשה שלו
אתם אולי לא צריכים להגיע אל מישלה במיוחד, אבל הלוואי שבכל אחת מערי הפרבר של תל אביב הייתה אחת כזאת מוצלחת כמוה
תכננתם את החופשה שלכם לאיטליה אבל היא התבטלה ברגע האחרון?
משהו בקוצי'נה הס 4 חייב להשתנות מהר, כרגע היא נראית כמו מקום ששמחת חייו ניטלה ממנו
כפרה מיו היא לא מסוג המקומות שאבי אפרתי פוקד בדרך-כלל במסגרת המדור, אז איך בכל זאת הוא מצא את עצמו יושב שם, לועס פסטה ברחוב הקר, ומחייך מאוזן לאוזן?
כוונות טובות? יש, מנות נדיבות? יש, אבל כנראה שאת רף הציפיות שלנו מעבריאני, שהיה נמוך מלכתחילה, כדאי היה להוריד עוד קצת
מסעדות האיטלקיות הן בין המסעדות המועדפות על אנשים רבים. מי שמחפש מסעדה באילת כדאי שיכיר את קפה אופטימי
8 שנים אחרי ביקורו הראשון כאן, אבי אפרתי מגיע למסעדת בלה בבית שערים ומוצא שאחרי שקילפו ממנה את היומרות של מסעדת שף, התגלתה מסעדה איטלקית-כפרית סימפטית לכל המשפחה
שלוש מסעדות חדשות נפתחו בשבועות האחרונים - איטלקית כשרה ברעננה, ים תיכונית מושקעת בחיפה, ומסעדת שף מקומית ברמת הגולן. צאו לאכול
עשור לאחר שעזב את מל ומישל, השף יוגב ירוס נכנס שוב למטבח - הפעם של מישלה, מסעדה איטלקית צנועה ושכונתית בקריית אונו, "כולכם מוזמנים לבוא אליי לשכונה"
ב-25 באוקטובר יחול יום הפסטה הבינלאומי ולכבוד היום הכי טעים בשנה ריכזנו לכם כמה מסעדות איטלקיות שמציעות מנות פסטה יצירתיות וטעימות, כאלו שפשוט אסור לכם לפספס
מקום הבילוי והלינה היוקרתי ביישוב מעיליא, שהוקם על חורבותיו של הכפר הפרנקופוני והמבצר מן התקופה הצלבנית, מציע חוויה אקסקלוסיבית וייחודית, שלא תוכלו למצוא בשום מקום אחר בישראל
מסעדת שף שמתבססת בעיקר על תיירים מאיטליה, מנות גורמה במשלוחים והחשש מהשלכתיו של עוד סגר. שוחחנו עם ארנסטו מרקריה, מנהל מסעדת השף האיטלקית הוותיקה בתל אביב, על המציאות המשוגעת, הקיץ המאתגר והתקווה בכל שלב - הכי איטליה שתחוו בחגים הקרובים
המסעדות לומדות לחיות לצד הקורונה ומציעות מגוון אפשרויות המתאימות למציאות החדשה, שכוללת אירועים קטנים, עבודה מהבית, פגישות קבוצתיות מחוץ לזום וזמן איכות משפחתי
מערך משלוחים מתוגבר, שמירה על התפריט המוכר ותיירות פנים מוגברת. מסעדת גוסטו האיטלקית בתל אביב שומרת על אופטימיות לצד זהירות וממתינה יחד עם כולם שכל זה יהיה כבר מאחורינו
האנשים שהביאו את פומו לרמת החייל, עושים את זה כעת עם בר איטליה בנתניה. פסטות, פיצות מהטאבון וגם המבורגר על חלת בריוש יחכו לכם שם, ואפילו תרוויחו נוף לים בחינם
ברחוב האוכל של חייפה בין שורת מסעדות בשר לא כשרות יש גם מסעדה המגישה אוכל איטלקי אותנטי ומשובח בהשגחת בד"ץ
אחרי שהאכיל המונים באירופה כולל בבירת בריטניה, הביא משה יטח את קונספט המסעדה האיטלקית שלו גם לישראל - לטירת הכרמל
תגידו מה שתגידו על נונו - מפעל הסעדה המוני, איטלקית גנרית שמנסה לרצות את כו - לם, בשורה התחתונה, כשרוצים להנות מפחמימות איטלקיות מנחמות - זאת לגמרי הכתובת שלכם
חיפה ממשיכה להצמיח מקומות מעניינים, והפעם היא עושה את זה עם ממבו מילאנו - בר קולינרי איטלקי שמגיש מנות איטלקיות מסורתיות בהגשה מודרנית, לצד הרבה יין וקוקטיילים; וגם פו 26 - מסעדת מרקי פו חדשה בשוק תלפיות, שמציעה גם כמה מנות אסיאתיות כיפיות, מסיבה בחיפה!
מה מביא מסעדה להגיש פיצה כה ירודה? איך קורה שלרביולי עבודת יד יש טעם מוצק ותעשייתי? כמה גרוע יכול להיות ניוקי שנעשה במסעדה? כמה חוסר מיומנות יכול לבוא לידי ביטוי ברוטב בנאלי לפסטה? ולמה כל זה מתומחר מופרך כל כך? אבי אפרתי ביקר בקלאטה 15 וחזר עם שאלות רבות
מסעדות איטלקיות נפתחות בארץ כמו פטריות פורצ'יני לאחר הגשם, אבל Calata 15, החדשה בהרצליה פיתוח, בהחלט הצליחה למשוך את תשומת לבנו, בזכות הרקע של בעליה, הנה כל הפרטים
320 ומשהו היא מסעדה איטלקית צעירה וחדשה, שנפתחה באופן מפתיע למדי בעיר אשקלון, עם טאבון מיוחד מספרד ותפריט כיפי, היא לגמרי מביאה בשורה משמחת למישור החוף הדרומי
השמחה הקרתנית, המביכה, על הגעתה של סרפינה, מסעדת הסלבריטאים הניו יורקית לרמת אביב, נותרת ריקה, בוודאי נטולת בסיס קולינרי, ובעצם, עולם כמנהגו נוהג: עוד איטלקית גנרית שלא מבוצעת כמו שצריך נפתחה, היו רבות כאלו לפניה, עוד יהיו אחריה
תאילנדית, דרוזית, סינית, ושלוש איטלקיות, זאת לא התחלה של בדיחה, אלו כמה מהמסעדות שנפתחו בחודשים האחרונים באיזור הצפון, ויש גם מקום של עוף מטוגן, ומסעדת שף במבנה בן 250 שנה; בקיצור, קבלו את חדשות הצפון
סרפינה, המסעדה האיטלקית ממנהטן שמאכילה מפורסמים רבים, ממשפחת קרדשיאן ועד משפחת קלינטון, פתחה השבוע סניף ראשון בישראל, אז מה אוכלים שם ואיך נראית פיצה עם אבק כוכבים? הנה כל הפרטים
לה רפובליקה ממשיכה לעשות אוכל איטלקי פשוט ובסיסי ללא קיצורי דרך, בהקפדה יתרה ועם כבוד עמוק למקור וזה מצליח לה - נעים מאד לשבת שם, השירות מקצועי ומוצלח והתמחור הגיוני וסביר. יש מעט מאד, אם בכלל, איטלקיות מהז'אנר הזה, שמספקות אוכל ברמה הזאת, שרק תמשיך ככה
המזגן שלה מקרטע, אין בה אווירה תוססת, וגם מקדם גבוה של value for money אל תחפשו כאן, אבל מי שיודע להעריך איכות ימצא בהס 4 פסטה מושלמת ויתענג כמו שלא התענג באף מסעדה איטלקית אחרת בארץ
מל ומישל היא אחת המסעדות האחרונות בת"א שמשמרות בנאמנות קסם אירופאי אינטימי מהסוג הישן, למי שמוותר על הקרחנה ומחפש מסעדה נעימה עם אוכל איטלקי מסורתי וטוב - זה ככל הנראה המקום
רוברטה וינצ'י, המסעדה האיטלקית מכרכור, עברה לאחרונה שדרוג רציני עם צירופו של השף עידו פיינר, אבי אפרתי מגיע לביקור חוזר ומוצא שם את אחת הפיצות הטובות בארץ, לצד כמה מנות נהדרות. נכון, יש כאן פה ושם פקשושים של דרך חדשה, ועדיין - שמעו לנו, מהרו לנסוע לשם
בתוך 5 שנים הפכה מסעדת נונו מהוד השרון לאחת המסעדות האיטלקיות האהובות בארץ, איך היא עשתה את זה ואיזו מנה אסור לכם לפספס?
השבוע אכלנו ארוחת בוקר במסעדה חדשה, חזרנו לבקר בבית קפה שנפתח לפני שנה וחצי לארוחת מאפים וסנדוויצ'ים, וזללנו ארוחה משפחתית במסעדה איטלקית ותיקה (יחסית) ונהדרת. קבלו המלצות על 3 מקומות שעשו לנו את השבוע
רמת השרון, העיר שידועה בעיקר בזכות בתי הקפה שלה, מתחדשת עם מסעדה איטלקית חדשה, ולצידה פטיסרי צרפתי מושקע; לצד מנות איטלקיות קלאסיות תמצאו גם המון הפתעות בתפריט, שווה לקפוץ לטעום
השף עידו פיינר מצטרף לרוברטה וינצ'י האיטלקית בכרכור, מושבוצ מציגים ארוחת בשרים מפוארת, הסועד הנודד מציעים את בראנץ' החלומות ופיצה האט מוכיחים שעוד לא אמרו את המילה האחרונה. פותחים שבוע
אחרי שהחמארה "תלפיות" זכתה לאהבת הקהל והפודיז, שוק תלפיות החיפאי מתחדש במסעדה איטלקית חדשה, שחוץ מפיצות נפוליטניות נהדרות עם קצוות שמנמנים, תציע גם תוצרת טרייה מהשוק, רביולי, ניוקי, ריזוטו ועוד
בג'מה לא תמצאו יומרה או תחכום או יוצא דופן, אבל אוכל איטלקי טוב שמתאים לכל המשפחה, חומרי גלם טריים, שירות סימפטי, אווירה נעימה ומרגריטה נהדרת, בהחלט תמצאו, וזה כבר יותר מהממוצע הקיים כיום בסצנת המסעדות
למרות שפארו פונה למכנה המשותף הרחב ביותר, היא איננה עוד איטלקית בנאלית, יש בה ניסיון ברור להכניס טוויסט שף למנות מוכרות, עם קצת דיוק וריסון ההתלהבות יש לה פוטנציאל להפוך למסעדה טובה מאד
בזמן שנמל יפו עומד ריק, מסעדת הזקן והים ממשיכה להתפקע מסועדים. אבי אפרתי הגיע למסעדת סיקיליה, האיטלקית החדשה שנפתחה בצמוד על ידי אותם בעלים, ובדק האם גם כאן מדובר בהימור מבטיח
למרות התקופה הקשה שחווה עיר הבירה, מסעדות חדשות ממשיכות להיפתח בה. האחרונה היא אנה, מסעדה איטלקית כשרה ומסקרנת עם אג'נדה חברתית למען נוער בסיכון
מסעדת סרדיניה ביפו נפרדת מהשף רועי סופר, שנכון לעכשיו מתמסר למסעדת בינדלה. הבעלים הנכנס של המסעדה מספר כי תישמר הרוח הכללית של המסעדה אך תתוגבר בתפריט חדש