הלחץ עבד: ועדת הכספים תקיים דיון דחוף לפיצוי מגדלי הבטטות
לאחר ששר החקלאות דיכטר איים שלא לתמוך אמש בהצעת התקציב בלחץ מגדלי הבטטות, נקבע דיון דחוף בנושא ליום שני הקרוב; פעמיים בעבר הוועדה הסכימה לפצות את מגדלי הבטטות אך האוצר סירב
לאחר ששר החקלאות דיכטר איים שלא לתמוך אמש בהצעת התקציב בלחץ מגדלי הבטטות, נקבע דיון דחוף בנושא ליום שני הקרוב; פעמיים בעבר הוועדה הסכימה לפצות את מגדלי הבטטות אך האוצר סירב
גיא דוד, המכונה "מר בטטה", הוא יו"ר איגוד מגדלי הבטטות. אחרי מאבק ארוך מול המדינה לכיסוי ההפסדים שספג הענף בעקבות משבר הקורונה, דוד, חבר מרכז ליכוד, ניצל את הישורת האחרונה כדי להפעיל לחץ באמצעות השר דיכטר, שאיים להצביע נגד התקציב. כעת, נראה שהאיום נשא פרי
ליום חול או לסופ"ש, מתכון לארוחה בתבנית אחת של פרגיות עם בטטות, תפוחי אדמה, ערמונים, ובצלי שאלוט שנכנסים יחד לתנור
עוף! שוקיים, כרעיים, פרגיות או שלם - הכל הולך והכל בתבנית אחת או סיר. בלי להסתבך ובלי להתחכם, תמיד טעים, ובהגשה הנכונה - גם הכי חגיגי שיש
עז תלם מלמד איך מוציאים את המקסימום מהשורש הכתום, ונותן טיפים כדי שגם לכם יצאו בטטות אפויות מושלמות שישביעו לאורך זמן, גם במהלך יום הכיפורים
חן מזרחי עושה זאת שוב ואתם הולכים לגלות כמה הטעם המתוק של הבטטה משתלב עם טעמיו של תבשיל החומוס המרוקאי. מנה צבעונית ומרשימה, שיכולה בקלות להיות ארוחה שלמה או תוספת חגיגית
חן מזרחי מסדרת אותנו עם ארוחת צהריים מושלמת וקלילה לכל המשפחה: עוף ובטטה צלויים ומתקתקים במרינדה ממכרת, והכי חשוב - בתבנית אחת
בטח שאפשר להכין את המתכון עם תפוחי אדמה רגילים, אבל למה לא להשתמש בכל צבעי הקשת אם אפשר?
גם אתם מסתובבים כל היום על תחושת עייפות שמכבידה עליכם? דיאטנית מסבירה למה זה קורה, איך מתקנים את זה, וגם מציעה 5 מאכלים שיקפיצו לכם את האנרגיה ברגעים קשים
השורש הכתום מכיל יותר פחמימות מירקות אחרים, אבל יש בו גם המון רכיבים תזונתיים ואם תבחרו בדרך הבישול הנכונה, בטטה יכולה להיות מרכיב חשוב ומשביע מאוד בדיאטה שלכם
נדמה לכם שכבר שלפתם את כל הקלפים בארוחות החג האחרונות ואתם לא יודעים עם איזו מנה תפתיעו את האורחים? השף שגב משה במתכון יצירתי ושונה לבטטות צלויות בקרם תאנים וגבינה כחולה, ויש גם גרסה לשומרי הכשרות
בערב החג בין כל שלל המנות שעולות על השולחן, תמיד כדאי שתהיה לכם מנה אחת שאי אפשר לפספס איתה, כזו שתמיד מצליחה, מנה שכולם, מקטן ועד גדול, יטרפו בהנאה - שוקי עוף ובטטות בזיגוג דבש וטריאקי עם שומשום, היא המנה המנצחת שלנו
כשחם ולא מתחשק לבשל, הפתרון הכי בטוח לארוחת צהריים מהירה הוא סלט קוסקוס עם בטטות. מסעדת נינה החדשה מת"א מפנקת במתכון
מדענים יפנים החליטו לבדוק מה ניתן לעשות עם המים של הבטטה אחרי הבישול, והגיעו לתוצאות מפתיעות. לטענתם, בתהליך הבישול והאידוי של הבטטה נוצרות תרכובות שמשבשות את הורמוני הרעב
מלך ספרי הבישול, בני סיידא, מתארח אצל אורלי פלאי ומבשל איתה מרק בטטות ועדשים טבעוני שמכינים בקלי קלות, מתוך ספרו "אוכל טבעוני"