"אני טועם ומריח שמות - וזה השם שיש לו ריח של פיפי"
להנרי יש מצב נוירולוגי נדיר הנקרא סינסתזיה, מה שאומר שהוא יכול לטעום ולהריח מילים. הוא אפילו נאלץ לעבור דירה בגלל שלא היה יכול לחיות עם הטעם והריח של שמות השותפים
להנרי יש מצב נוירולוגי נדיר הנקרא סינסתזיה, מה שאומר שהוא יכול לטעום ולהריח מילים. הוא אפילו נאלץ לעבור דירה בגלל שלא היה יכול לחיות עם הטעם והריח של שמות השותפים
אחרי שביררה מהו חוש הריח ואיך הוא עובד, מירה איתן שוחחה עם כמה מבכירי הייננים בישראל, על ארומות, טעמים, ענבים, שמרים חביות והקשרים ביניהם. רוצה לדעת איך מגיעים ריחות של שוקולד, בננות והדרים ליין שלנו? הכתבה הזו היא בשבילך
חוש הריח ממלא את התפקיד החשוב ביותר בעולם טעימות היין והכהילים. מירה איתן יצאה לברר, מה אומרים עליו מדענים, חוקרים וייננים ואילו תפקידים הוא ממלא בחיינו. כתבה ראשונה בסדרה שחובבי קולינריה בכלל ויין בפרט, לא ירצו להחמיץ
ספרייט משיק טעמים חדשים מופחתי סוכר עם 19 קלוריות בלבד (100 מ"ל). שני טעמים מרעננים, מפתיעים: לימון-נענע, שיצטרף בקביעות למדף, ולימון-קיווי, שיושק במהדורה מיוחדת לחודשי הקיץ
בחג שבועות הקרוב, לא הכל ייצבע בלבן כנהוג, אסם מתכננת להכניס לנו קצת צבע לחיים ומשיקה מהדורה חגיגית של פתיבר ורוד. מוכנים להפתיע את האורחים?
אובדן חוש טעם הוא סימן אזהרה בימים אלה, ודי בו כדי לזכות אתכם במטוש באף כדי לבדוק אם נדבקתם בקורונה. אבל הנגיף אינו הסיבה היחידה שגורמת לפגיעה בחוש הטעם, אולי זה משהו שאתם עושים (או לא עושים) כל יום
לא מעט מהחולים שנדבקו בנגיף מדווחים על פגיעה בחוש הריח והטעם, גם בהיעדר תסמינים מוכרים יותר של המחלה - למה זה קורה והאם זה עובר באיזשהו שלב?
אוהבים לנגב את החומוס שלכם עם בצל, אבל משלמים על זה מחיר כבד אחר כך? חולים על שום, אבל מתייסרים שעות אחרי הארוחה מהטעם והריח שדובקים בכם? אנחנו יודעים למה זה קורה ומה הדרך היעילה ביותר להתמודד עם זה
אוהבים אותה או שונאים אותה - מה שבטוח זה שאף אחד אינו אדיש אליה. מה גורם לכל כך הרבה אנשים לשנוא כוסברה ולחשוב שיש לה טעם של סבון? התשובה נמצאת בגנים
ניסוי שנערך בארה"ב הצליח לראשונה להוכיח השערה שחוקרים בוחנים מזה זמן - אנשים עם חוש טעם מוגבל מעדיפים משקאות ומאכלים מתוקים יותר. האם טעם יהפוך להיות גורם בטיפולים למניעה וטיפול בהשמנה?
קול הוא חוש הטעם הנשכח זו המסקנה שהגיעה אליה קבוצת חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד. מחקרים אחרונים מתחום מדעי המוח מראים כי לצלילים שהמזון שלנו עושה יש השפעה על הצורה בה אנו טועמים אותו