תבשיל מרוקאי של פרגיות ופול ירוק
השף דור זגורי מ"פרנה בשוק" שבשוק הכרמל עם מתכון שלוקח השראה מסבתא רבתא המרוקאית. התוצאה - תבשיל עז טעמים עם שום ירוק, פול ירוק ופרגיות עסיסיות
השף דור זגורי מ"פרנה בשוק" שבשוק הכרמל עם מתכון שלוקח השראה מסבתא רבתא המרוקאית. התוצאה - תבשיל עז טעמים עם שום ירוק, פול ירוק ופרגיות עסיסיות
מחקרים רבים המליכו את השום כאחד מצמחי המרפא היעילים שמסייע במגוון רחב של מחלות ומצבים רפואיים. אלא שלא בכל צורה. באיזה מצב כדאי לאכול אותו לתועלת בריאותית מקסימלית, והאם גם לתבלין השום או לשום קפוא יש יתרונות זהים לזה הטרי?
ריח עז של שום ממלא את האוויר ועושה חשק לקחת אותו למטבח ולהכין מטעמים. השף אבנר לסקין מציע שלושה מתכונים שעושים הרבה כבוד לירק הריחני שאף מנה אינה שלמה בלעדיו
עדיין מתלבטים מה להכין לחג? בקדירה הזו יש את כל הסודות לעיקרית מנצחת - מינימום מרכיבים ומינימום זמן עבודה, שיוצרים שלמות מענגת
השף שניר אנג- סלע מכין מנה של גבינת המאירי ברוטב צ'ימיצ'ורי שום ירוק - מנה מלוחה-חמצמצה, מלאה בטעמים עזים, שאפשר לאכול עם לחם או כפית
גבינת ג'יבן במילוי שום ירוק אביבי - כמה פשוט כמה מופלא. בטור הכורדי האחרון מכינה פנינה צבאג את המנה המכונה בכורדית גובתה מחושסה בתומה ירוקה
השום אתנו כל השנה, מתבל ומעשיר כל מנה, אבל באביב הוא ממלא את השווקים בזנבות ירוקים וניחוח חריף משכר וזו סיבה מספיק טובה לחגיגה
זה גם הזמן להזמין מהירקן צמת שום שתקשט את המטבח במשך כמה חודשים. פיליס גלזר מתמוגגת משום ירוק שטעמיו הם שיא הגורמה, ומעניקה מתכונים שיעזרו לכם לבער חמץ
אין כמו רעננות השום החדש של העונה להקפיץ את טעמי האוכל. מסעדת אבראג' ביפו העתיקה מגישה מתכונים לסביצ'ה, מרק ולוקוס, המשלבים את התענוג הירוק
השום הירוק הוא בעצם שום רגיל, שנקטף טרם זמנו. עונתו קצרצרה במיוחד, ריחו משגע ויתרונותיו מרובים: הוא עדין, עסיסי ורענן הרבה יותר מאחיו הבוגר והיבש. רוצו לחשוף שיניים
רגע לפני שהיא התייאשה לגמרי מחקלאות ביתית, גילתה דנה מלמד את השום הירוק, התבלין האולטימטיבי למגדל המתעלל