"סגירת מעגל היסטרית": מסעדת קילומטראז' חוגגת שנה עם אסף גרניט ומחניודה
עידן בושארי עדיין צועד. כל השאר יכולים רק לנסות לעמוד בקצב
עידן בושארי עדיין צועד. כל השאר יכולים רק לנסות לעמוד בקצב
אם הייתי שם ידיים עכשיו על האייר-טאג הזמין האחרון בישראל, לא הייתי מבזבז אותו על מזוודה
ערוץ 14 מכריז מלחמה על דיסני, ערוץ 13 מוריד את התוכנית של אברי גלעד מהאוויר, משרד החינוך גוזר את דינם של הלימודים ההומניים וראש עיריית רמת גן מגיח ברגע האחרון ועוקף את כולם בסיבוב בדרך למקום הראשון במצעד הרגעים המביכים של אפריל 2022. עוד חודש עצוב
הפורמט סוגר את אחת מעונות הריאליטי הנמוכות בתולדות הטלוויזיה הישראלית. ממול, "עובדה" עם תחקיר מחדל המנהרות משיגה נתון כפול. למרות זאת, ברשת 13 מתוכננת עונה שנייה לתוכנית
השף עידן בושארי ("פומפי") זכה במקום הראשון ב"המסעדה הבאה" של רשת 13 ויפתח את מסעדת "קילומטרז" במלון הברוט בתל אביב, מרשת מלונות בראון. פומפי גבר בגמר על רינת ינסמן
הנשירה מבית הספר, העבודה במאפייה לפנות בוקר וההיכרות עם השף אסף גרניט, ששינתה את חייו: רגע לפני שיתמודד בגמר "המסעדה הבאה של ישראל", עידן בושארי מדבר
אוהד לוי חווה את אחת ההתלבטויות הקשות ביותר בתוכנית - הבחירה בין המשפחה לבין החלומות שלו. בשלב הציון הסופי, כשאסף הציב בפניו את הדילמה הזו, אוהד היה בטוח שהוא רוצה להמשיך ולרדוף אחר החלומות, אך כעבור כמה ימים הוא נמלך בדעתו. צפו
צח ניני קיבל ביקורות משבחות באודישן שלו וזכה לפתוח את מסעדת בובה. כשרושפלד הגיע למסעדה לתת את הביקורת שלו, הוא לא ציפה להתרגש כל כך. צח הגיש לרושפלד את מנת העסידה מהאודישן, את הגרסה שלו למפרום ואת מנת הצ'י קופטה. מה שקרה אחר כך לא השאיר עין אחת יבשה
השופטים החליטו להעניק לצח את המסעדה האחרונה לעונה - מסעדת "בובה". באמצע הסרוויס, צח נאלץ להתמודד עם משימה קשה שמחזירה אותו אחורה. ברגע מרגש, כשנדמה שצח עומד להישבר - אנחנו רואים שוב את הכוח שיש לצוות הטבחים לתמוך ולהרים את השף. האם זה יספיק? צפו בהצצה
פרח ואלי או אוהד לוי? מי יצליח להביא מנה יותר טובה ולזכות במסעדה משלו? | צפו בטעימת המנות ובהחלטה הסופית מתוך המסעדה הבאה (רשת 13)
פרח ועלי הם זוג עם סיפור יוצא דופן - הם צד"לניקים שנמלטו מדרום לבנון בתחילת שנות ה-2000. הם מצאו מקלט בישראל אבל לא שכחו את הטעמים של בית ילדותם - הם הגישו לשופטים קובה נייה דרום לבנונית וקובה זגרטאוויאה. צפו בקטע מתוך המסעדה הבאה (רשת 13)
השופטים התאספו לישיבת חירום והתלבטו מה לעשות עם המסעדה של סוסון. המנות לא יוצאות בזמן, וחלקן חוזרות בגלל חוסר שביעות רצון של הסועדים. האנרגיה המדהימה של סוסון לא הצליחה לבוא לידי ביטוי, והשופטים החליטו לסגור את המסעדה. צפו בקטע המלא
פרח ועלי הם בני זוג שחולמים לפתוח יחד מסעדה. הסיפור שלהם השאיר את השופטים ללא מילים - עלי הגיע לישראל מלבנון יחד עם אנשי צד"ל בשנת 2000. שש שנים לאחר מכן הוא החליט לחלץ משם גם את פרח, שלימים תהפוך לאשתו. צפו בסיפור המלא
בתוכנית האודישנים הראשונה של "המסעדה הבאה" איתי לוקץ' וחבריו הציעו לשופטים קונספט של דיינר מושחת. השופטים ביטלו אותו עוד לפני שטעמו את המנה השנייה כי מבחינתם האוכל לא היה מספיק טוב. כעת, מגיע מתמודד שמביא שוב דיינר מושחת. האם הפעם זה יספיק? צפו
תמי סירקיס גדלה בבית שבו כל חייה סבבו סביב המתכונים שאמה רות סירקיס כתבה והכינה. כעת היא רוצה להוכיח שהיא בשלנית לא פחות טובה מאמה המפורסמת. מה יחשבו השופטים על הבת של, ומה תחשוב רותי, שחולקת גורל דומה לשל תמי? צפו בהצצה לפרק של "המסעדה הבאה"
מבקר המסעדות יונתן רושפלד הגיע למסעדת Lee Lee של דנה לי ולא חסך ממנה ביקורת נוקבת. דנה לי לא ויתרה והחליטה להוריד הכול מהשולחן שלו ולהתחיל את הארוחה מההתחלה. האם ההחלטה הזו תשתלם ותגרום לרושפלד לשנות את דעתו? צפו בקטע מ"המסעדה הבאה" (רשת 13)
דֶּנָה-לי הגיעה ל"המסעדה הבאה" עם רזומה מרשים של עבודה במסעדות הכי שוות בארץ. בכל אחת היא למדה דברים חדשים וכעת מרגישה שזה הזמן שלה להביא את כל הידע שצברה למסעדה שהיא רק שלה. צפו בקטע
השופטים הגיעו להתארח במסעדת "סוזן סוזן" - המסעדה של הבשלנית של האלפיון העליון, ששיתפה אותם בילדות הקשה עם אבא שמכור לסמים. היא הגישה להם צלעות טלה על אורז חמוץ למנה ראשונה ואת "האוכל של המלך" למנה עיקרית. האם השופטים יאמינו בה ויפתחו לה מסעדה? צפו
אלחנן שיתף את השופטים בהתמודדות שלו עם פוסט טראומה קשה בעקבות חוויות משירותו הצבאי בזמן מבצע צוק איתן - ולא השאיר אף עין יבשה. הוא מנסה לנהל חיים רגילים יחד עם ארוסתו שכבר התרגלה לאתגרים שכרוכים בחיים לצד הפוסט טראומה. צפו בהצצה ל"המסעדה הבאה"
האם אלעזר הצליח לעבור שלב ב"מסעדה הבאה" (רשת 13)? צפו במחלוקת הקשה בין השופטים
טל בויקו הוא חלק דומיננטי מצוות הטבחים שהתרגלנו לראות בכל שבוע בתוכנית "המסעדה הבאה" (רשת 13). תוך כדי ההכנות לסרוויס נוסף, הוא סיפר לנו על העבודה המאתגרת ביותר בחייו: כיצד הוא מתרגל בכל שבוע לשף אחר, עם רצונות אחרים ומנות אחרות לגמרי?
סתיו נווה היא טבחית מנוסה שהתחילה את דרכה במסעדה של השף אסף גרניט - ומשם יצאה לדרך מקצועית מרשימה שעברה במסעדות מישלן בחו"ל. כעת היא רוצה מקום משלה עם אוכל מחושב ומוקפד באווירה שמחה ומשוחררת, שבו תוכל להאכיל אנשים ולהמשיך לחקור את האוכל שהיא מכינה. צפו
אלעזר טמנו הוא אמן ושף שמתמחה במטבח ובתרבות האתיופית. לאחר שנים רבות שבהן המטבח האתיופי לא היה בקדמת הבמה, הוא חולם לפתוח מסעדה שתעשה כבוד לאוכל האתיופי עליו גדל ולהביא סוף סוף את האוכל הזה למעמד שהוא ראוי לו. צפו בקטע המלא
כשאסף שאל למה כל התפריט שלה מורכב ממנות חלקי בפנים הוא לא ציפה לקבל את התשובה הזאת: המתמודדת שעברה ניתוח שהסתבך והביא לכך שנותרה כמעט ללא איברים פנימיים. איך אפשר לחיות ככה - והאם השופטים יפתחו לה מסעדה? צפו בהצצה ל"המסעדה הבאה"
לאחר שבוע אינטנסיבי שבו בני כהן הבין שכל הידע הקודם שלו בניהול מטבח קנדי לא עוזר לו כשזה נוגע לצוות וסועדים ישראליים, הוא התעשת, חידש את התפריט, התאים אותו למזג הישראלי והצליח להרשים את השופטים והסועדים. האם זה יספיק כדי שהשופטים יעבירו אותו לשלבי הגמר?
מבקר המסעדות שף יונתן רושפלד הגיע למסעדת 100km. כבר במנת הפתיחה הבחין בטעויות מהותיות, וכך גם בהמשך הארוחה, עד שלבסוף החליט לתת לבני את הציון הנמוך ביותר עד כה - 5. מה גרם לרושפלד להתאכזב כל כך מהמסעדה של בני?
איך בכל שבוע מחדש סוגרים מסעדה ומקימים אחת חדשה במקומה? תפסנו את הארט דיירקטורית של "המסעדה הבאה" קרן שמי, בשיא ההכנות, רגע לפני שהמסעדה של בני כהן נפתחת לקהל הרחב. אז איך עושים את זה?
החייאת הפורמט שלפני עשור שודר ברשת והורדם אחרי גסיסה ארוכה, דרשה יותר מליהוק טוב וקידומים אגרסיביים - והצלחתו מחדדת את הבדלי הגישה בין הערוצים. לא השתכנעתם? קחו את "המסעדה הבאה" כקייס סטאדי | ניתוח
ארז ורחלי אלון הכירו כשהיא הגיעה להסתפר במספרה שלו ומאז הם נשואים ומגדלים יחד שלושה ילדים. רחלי מגיעה משושלת של מסעדנים - אביה הביא לארץ את הקיורטוש, המאכל הונגרי המפורסם. כעת הם חולמים לפתוח יחד מסעדה שתאפשר לאנשים לאכול את האוכל של הסבתות שלהם. צפו
בני כהן חי בקנדה עם משפחתו כבר מ-2008, שם הוא פתח כמה מסעדות של אוכל ישראלי. לאחר שהצליח בקנדה, הקורונה גרמה לו לחשב מסלול מחדש ולחזור לגור בארץ. כעת הוא רוצה להכות שורשים בארץ ולפתוח מסעדה שמקדשת את המטבח המקומי. צפו בקטע המלא
בני כהן חי במשך שנים בחו"ל, אבל מה שלדעתו הפך אותו לשף טוב הוא כור ההיתוך שבו גדל: "בכל יום הלכתי לשכן אחר ואכלתי אוכל ממקום אחר". האם הוא יצליח להביא את הייחודיות שלו לשולחן השופטים ולגרום להם לפתוח לו מסעדה? צפו בהצצה מתוך "המסעדה הבאה"
מבקר המסעדות יונתן רושפלד הגיע למסעדת ANAND באמצע הסרוויס הראשון. בעקבות זאת, רינת החליטה לעזוב את ניהול המטבח, להכין לו את האוכל בעצמה ולהגיש לו אותו עד השולחן: "זו זכות לבשל עבורך". ההחלטה הזאת השתלמה עם ציון 10 מושלם - ורושפלד פרגן כמו שמעולם לא שמענו
רינת, אליהב וקרלוס הראו יכולות מדהימות באודישן שלהם והשופטים לא הצליחו להגיע להחלטה למי מהם מגיע לפתוח מסעדה. בסופו של דבר, לראשונה העונה, השופטים החליטו להעמיד אותם במבחן אחרון שיעזור להם להכריע - למי מגיע לפתוח מסעדה? | צפו בקטע מתוך "המסעדה הבאה" (רשת)
השף מושיק רוט התארח בתוכנית "העולם הבוקר" וסיפר על ההחלטה לסגור את מסעדת המישלן, הירידה המשמעותית במשקל, הפער בין החיים בהולנד לחיים בישראל, השיפט בתוכנית "המסעדה הבאה", וגם על תחרות המסעדות "best 50": "אנשים לא מבינים את ההישג הקולינרי הזה". צפו בריאיון
הוריה של רינת ינסמן עלו מהודו ורינת גדלה בסביבה שבה התרבות והמאכלים ההודים היו חלק בלתי נפרד מחייה. כילדה, רינת התבישה בשוני שלה ובריחות והטעמים של הבית שלה, אך כיום, היא מחבקת את התרבות ממנה הגיעה ורוצה לתת כבוד למאכלים המסורתיים. צפו בקטע מ'המסעדה הבאה'
קרלוס סלמון עלה לישראל ממקסיקו והשתתף בעונה השלישית של "משחקי השף". קרלוס עבד במטבחים הכי שווים ובישל לאנשים החשובים ביותר, וכעת הוא רוצה לפתוח מסעדה שתחזיר לחיים את המטבח של שבטי המאיה והאינקה העתיקים: צפו בקטע מתוך המסעדה הבאה (רשת 13)
אליהב ששון הוא מעצב שמלות מוכשר המחובר מאוד לאוכל והוא מביא את האסתטיקה שלו לשני התחומים האלה. הוא חולם לפתוח מסעדה שתגיש אוכל צפון אפריקאי המשולב עם אלמנטים מהמטבח האסייאתי - "אני אוהב לעצב אוכל". צפו בקטע מתוך "המסעדה הבאה של ישראל" (רשת 13)
אחרי האודישן שלא השאיר אף עין יבשה, עידן בושארי מגיע בפעם הראשונה למסעדת "קילומטרז'?" מלווה בשף יוסי שטרית - ולא מצליח להסתיר את ההתרגשות: "אנשים יבואו לכאן עם ציפיות. זה לא מובן מאליו, בטח לא בתקופת קורונה". צפו בהצצה לפרק
במהלך אחד הסרוויסים התיישבו השפים אסף גרניט ויוסי שטרית לאכול במסעדת "פינת סין". הם איתגרו את שחר ואורן כאשר ביקשו לבצע שינויים במנת החצילים המאודים - והתאכזבו שלקח זמן רב עד שהמנות יצאו. האם שחר ואורן יצליחו להוציא לשפים את המנה שביקשו בזמן? צפו בקטע
השף יונתן רושפלד, מבקר המסעדות של "המסעדה הבאה", הגיע לטעום את האוכל ב"פינת סין". שחר ואורן הגישו לו באן עם בשר צלוי, מניפת שייטל ומנת אווז. איך הגיבו שחר ואורן לאחר שרושפלד החזיר את כל המנות - והאם הסינבון יציל את המצב? צפו בקטע המלא
כבר כמה ימים שמסעדת "פינת סין" מארחת עשרות סועדים בכל יום לאחר הניצחון ב"מסעדה הבאה". בתוכנית "העולם הבוקר" סיפרו שחר וונג ואורן בן מיכאל איך הם מתמודדים עם כמות האנשים הגדולה שמגיעה בכל יום ועד כמה הסרוויסים לחוצים. וגם: האם פז רובינזון הצליח לפלח סינבון
איילת נחמיאס ורבין רוצה להביא את האוכל של סבתותיה, ויחד איתו את האכפתיות והדאגה שאיפיינו את הבישול שלהן. התפריט שלה משלב בין המטבחים שלהן - המטבח הסלוניקי והמטבח של בית הקפה המיתולוגי "קפה תמר", שנוהל על ידי סבתה. צפו בקטע המלא
לימור טאובה היא רווקה שהרגישה שאין בישראל מספקי מקומות אידיאליים להיכרויות. בחיפוש אחר אהבת חייה, היא חולמת לפתוח את Taube, בר מסעדה שנועד להפגיש בין רווקים ורווקות, ולהפוך את חווית הדייט הראשון לקסומה, כיפית וקלילה: "אני חושבת שזה רעיון גאוני". צפו
שחר נולד למשפחת מסעדנים סינית ולמד על המטבח כל חייו, אורן הוא קונדיטור מוכשר מאוד ויחד הם רוצים לפתוח את "פינת סין" - שתשלב את הידע של שניהם ותביא בשורה חדשה. "אנחנו רוצים להביא את הצד האחר של המטבח הסיני". צפו בקטע המלא
אחרי הקריסה בסרוויס הראשון, לי מציגה יכולות מדהימות ומביאה סרוויס שני מעולה. היא ניהלה שיחה עם המשקיעים, הסתובבה בין הסועדים והרכיבה להם מנות בעצמה - ואף הצליחה להרשים את שגרירת תאילנד: "זה מזכיר לי את הבית". מה הציון שתקבל בסוף הארוחה?
לי מלילי, זוכת "המסעדה הבאה", והצוות שלה לא עמדו בלחץ: הלקוחות שהגיעו בהמוניהם לא קיבלנו את האוכל שלהם בזמן, חלק מהמנות יצאו קרות - ולקוחות רבים לא היו מרוצים מהשירות. איך הגיבה לי לביקורת של אסף גרניט על תפקודה - ומה הציון שקיבלה מהסועדים?
יממה לאחר שניצחה בתוכנית הבכורה של "המסעדה הבאה של ישראל" ופתחה את מסעדת "תאי טה", לי מלילי סיפרה בתוכנית "העולם הבוקר" על ההתרגשות מהגשמת החלום - ועל הציפיות מהשבוע הקרוב: "האתגר שלי הוא להעביר לצוות שלי וללקוחות את החוויה האותנטית של המטבח התאילנדי"
אחרי תשע שנים בצפון איטליה, דוד שושן חולם להיות השגריר הלא רשמי של המטבח המסורתי של איטליה בארץ - עם אוכל אחר לגמרי ממה שאנחנו מדמיינים. "כל מה שאנחנו מכירים וחושבים שאנחנו מכירים על המטבח בצפון איטליה - לא תקף". צפו בקטע מתוך "המסעדה הבאה" ברשת 13
לי מלילי, ילידת בנגקוק, גדלה במסעדת "בית תאילנדי" שפתחו הוריה, אבל רוצה להכיר לישראלים טעמים תאילנדיים חדשים: "בואו נקפוץ עוד מדרגה, בואו נלך קצת יותר עמוק, לכפר". צפו בקטע מתוך "המסעדה הבאה" ברשת 13
הבעיה העמוקה של תוכנית הריאליטי החדשה של רשת 13 היא שהיא חצויה בין שני מרכיבים שונים שלא מתיישבים זה עם זה: מפגש מקורי ומפתיע סביב אוכל עם דמויות יוצאות דופן, וכנגדו ריאליטי מעיק ונפוח מחשיבות עצמית