הפועל אילת: אריק אלפסי קרוב לסיכום לעונה הבאה
המאמן שהציל את עירוני נהריה מירידה, צפוי לעבור לדרום ולהחליף את שרון דרוקר שנמצא בדרכו להפועל חולון. אם יחתום, תהיה זו התחנה החמישית שלו בליגת העל. אבי בן שימול אמור להישאר
המאמן שהציל את עירוני נהריה מירידה, צפוי לעבור לדרום ולהחליף את שרון דרוקר שנמצא בדרכו להפועל חולון. אם יחתום, תהיה זו התחנה החמישית שלו בליגת העל. אבי בן שימול אמור להישאר
לאחר ההפסד לצהובים, בעירוני נהריה התפנו לסכם את "הקאמבק המדהים". ספרופולוס: "לא מרוצה, היו כמה קטעים לא טובים"
מאמן נהריה מאושר אחרי הניצחון בנס ציונה: "לא צריכים להסתכל על אף אחד, עוד לא סיימנו את העבודה" ושלח מסר ליריבות הרצליה: "בטוח במאמנים ובשחקנים האחרים"
מאמן עירוני נהריה, דיבר על התקופה הקשה של קבוצתו והאוויר שהשתחרר בעקבות הניצחון החשוב על מכבי אשדוד. "הסגל ראוי להישארות"
התבוסה הביתית הייתה ההפסד התשיעי של הסגולים ב-10 המשחקים האחרונים. בסביבת המועדון מספרים על תחושה של יאוש
מכבי תל אביב שרדה את המשחק מול נהריה, מאמנה הסביר מה טעון שיפור וגיבה את ווילבקין. אלפסי: "כולם צריכים לשנס מותניים כדי שנישאר בליגה"
פחות מחצי שנה אחרי שסיים תקופה בת שלוש שנים בעין שרה, חוזר המאמן לנהריה וינסה להובילה להשארות בליגה אחרי פיטוריו של מיקי גורקה בפתיחת השבוע. יעמוד על הקווים כבר נגד הפועל תל אביב בראשון
אחרי פגישה בין המאמן ליו"ר ניסים אלפסי הוחלט לבצע שינוי נוסף בסגל, וייעשה מאמץ לצרף שחקן פנים, ככל הנראה על חשבון טיירון נאש המאכזב. הסגולים במקום האחרון בטבלה עם תום הסיבוב השני
הנהלת המועדון מעין שרה צפויה לפטר את המאמן אחרי כמעט שלוש שנים וזאת לאחר שרשמה את הפסדה השישי ברציפות. המועמדים להחליפו: צביקה שרף ומולי קצורין, עופר ברקוביץ' ורמי הדר
מאמן הצפוניים לא יעמוד על הקווים במשחקים נגד עירוני נס ציונה ומכבי תל אביב בעקבות התפרצותו לעבר עומר אסתרון במשחק נגד מכבי ראשון לציון. נקנס בנוסף ב-15 אלף שקלים
נגד מאמן נהריה קיים עונש על תנאי להרחקה לחמישה שבועות, אך עו"ד טל אור דורש עונש מופחת אם יתנצל. בדוח השיפוט נכתב כי אלפסי צעק לעבר אסתרון: "חתיכת מושחת, אפס שכמוך, אתה בושה"
מאמן בני הרצליה נשם לרווחה אחרי הניצחון על עירוני נהריה, אך לא רצה לדבר על סיכויי ההשארות: "מאמין בעבודה קשה". יפתח זיו שוב נותר מחוץ לרוטציה של אלפסי שאמר: "צריך להוכיח שמגיע לו לשחק"
מאמן הפועל תל אביב היה מרוצה מה-80:91 על עירוני נהריה: "החיבור טוב, התחרות שלנו היא עם הקבוצות שלידנו בטבלה ומטה". המאמן המפסיד מודאג: "צריכים להבין שאנחנו נלחמים על החיים שלנו"
מאמן הפועל ירושלים היה מרוצה אחרי הניצחון 78:92 על עירוני נהריה: "היינו מאוד אינטנסיביים ושמרנו על הכדור". מנגד, המאמן המפסיד מתח ביקורת על שחקניו: "אי אפשר לטעות כל כך הרבה"
השחקן ימשיך לקבל מנוחה ולא ישחק נגד צסק"א. נבן ספאחיה אחרי הניצחון 90:98 על נהריה: "יודע מה הבעיה. אנחנו צריכים לאבד פחות". אריק אלפסי: "להפסיד כשקולעים 90 נקודות זה כואב"
מאמן מכבי ראשון לציון מרוצה אחרי הניצחון הדרמטי: "זה היה חשוב לי". דרו קרופורד שקלע 32 נקודות: "ידענו לקבל את האגרופים שלהם ולהחזיר". אריק אלפסי: "נבדוק מה קורה ברבע הראשון"
מאמן הפועל ירושלים מצא נקודה חיובית אחרי ההפסד 87:84 לעירוני נהריה ברבע גמר גביע ווינר: "זה יכול לקרות כי לא התאמנו הרבה ביחד כקבוצה". אלפסי: "אנחנו קבוצה צעירה ורעבה"
הפורוורד האריך את חוזהו בקבוצה מעין שרה, היו"ר אלפסי: "החתמה זו מעידה על הצהרת כוונות לעונה הבאה. הקבוצה תמשיך להתחזק". במועדון רוצים את יפתח זיו, סטו דגלאס עשוי להשאר
אחרי שבעונת הבכורה שלו עם הסגולים סיפק שיא קריירה של 11.4 נקודות בממוצע למשחק, הפאוור פורוורד הוותיק (בן 33, 2.04) יישאר בקבוצה של אריק אלפסי עד קיץ 2019 לכל הפחות
הנהלת הקבוצה החליטה לתת את האמון במאמן לעונה שלישית ברצף. היו"ר ניסים אלפסי: "אריק עשה שתי עונות מוצלחות עם הישגים גדולים". במועדון יחליטו לגבי עתידם של שולדבראנד ודגלאס
המאמן יעזוב את עין שרה אחרי שנתיים בעקבות ההדחה ברבע גמר הפלייאוף. אקס הפועל תל אביב בתוכניות, גם שרון דרוקר, גיא גודס ורועי חגאי מועמדים. ניב ברקוביץ': "נקרע הלב". ערן אסנטי צפוי לפרוש, מאמצים להשארת יהונתן שולדבראנד
מאמן הפועל ירושלים חגג את ההעפלה לפיינל פור: "רוצים להגיע לגמר". דייסון: "האוהדים סחבו אותנו לכל אורך הדרך". לא בטוח שאלפסי ימשיך בנהריה: "הוא לא עמד בלחץ של פלייאוף"
מאמן הפועל ירושלים נשמע מרוצה אחרי ה-72:74 מול עירוני נהריה, שם המאמן רטן על השיפוט: "היו פה שני שופטי יורוליג, הם לא היו שורקים את זה ביורוליג". אליהו: "קינזי וג'רלס היו אדירים"
הסגולים עלו ל-0:2 בסדרת רבע גמר הפלייאוף נגד הפועל ירושלים ורחוקים ניצחון מסנסציה גדולה ועלייה לפיינל פור. דרווין קיצ'ן: "ירושלים מוכשרים מספיק כדי לנצח שלושה משחקים ברציפות, אנחנו רוצים לעשות ריצה כדי לזכות באליפות"
אוהדי הפועל ירושלים התפרעו בסיום ההפסד בנהריה והתעמתו עם מספר שחקנים, המאמן נשאר אופטימי: "אנחנו יודעים שאנחנו עדיין מסוגלים לעלות". אריק אלפסי: "הניצחון הוא של כולם"
מאמן הפועל ירושלים נשמע מאוכזב אחרי ה-86:85 הדרמטי מול עירוני נהריה: "מה שמנחם אותי שזה רק המשחק הראשון ויש לנו זמן להתאושש". אלפסי הצדיע לקיצ'ן: "הוא המנהיג הבלתי מעורער שלנו"
הקבוצה של אריק אלפסי סיפקה רבע ראשון נוראי, קלעה סל שדה אחד בלבד ולא הפסיקה לאבד. הופסון (19 נקודות) התעורר ומיזער נזקים, אך הסגולים יזדקקו לניצחון גדול בגומלין כדי להעפיל
עירוני נהריה המריאה למשחק הגומלין נגד גזיאנטפספור הטורקית בשמינית גמר היורופקאפ (19:00). מירי רגב הצטרפה כדי לאפשר נסיעת מאבטחים חמושים. צפו בשרה באוטובוס המשוריין
הגרלה לא פשוטה לסגולים: הקבוצה הטורקית, בה מככב אקס מכבי חיפה ג'פרסון, תגיע לעין שרה ב-8 לפברואר, ותארח את נהריה שבועיים לאחר מכן. גזיינטפ הפסידה בביתה רק פעם אחת באירופה
שחקניו של אריק אלפסי רשמו ניצחון חשוב והבטיחו לפחות את המקום השישי שמוביל לשלב ההצלבה ביורופקאפ. יינסי גייטס בלט עם 15 נקודות, 10 לנסטרנקו, 9 לסטו דאגלס כולל שלשות קריטיות בסיום
מעמדו של מאמן מכבי תל אביב התערער אחרי עוד משחק חלש מול נהריה, ההנהלה מאוכזבת גם מהשחקנים. אריק אלפסי תקף את השיפוט: "צריך לעשות בדק בית באיגוד השופטים, הם שדדו אותנו"
הקבוצה של אלפסי רוצה לשפר עמדות בקרב על השלב הבא כשתארח את מחזיקת היורופקאפ (שלישי, 19:30, ספורט 5), שנחלשה מאוד העונה, ומחזיקה בסגל שלה שלושה אקסים ישראלים, ביניהם קוואמי ווהן, ששיחק אשתקד בעין שרה
מאמן הפועל ירושלים הודה שקבוצתו נראתה רע מול עירוני נהריה אך ראה את חצי הכוס המלאה: "הסיום היה של קבוצת צמרת, ועל כן אני גאה בשחקנים". אריק אלפסי: "היה חסר לנו גרוש ללירה"
ברמקולים שירים של דדי דדון, ביציע יו"ר שחטף שישייה מול מג'ד אל כרום בכדורגל ובחדר מסיבת העיתונאים שני כתבים שלא יכולים לשאול בעברית. אורן יוסיפוביץ התלווה לאחד האירועים הכי הזויים: עירוני נהריה עולה על חליפות ומשתתפת בליגת האלופות. בכדורסל, כן?
מאמן מכבי תל אביב לא אהב את יכולת קבוצתו ב-93:97 בנהריה: "שמח שלפחות גילינו אופי של ווינרים. לגאודלוק יש לב גדול". אריק אלפסי: "שדדו אותנו, מתסכל ברמות, בעטנו בדלי"
חגיגות בעירוני נהריה על העלייה לשלב הבתים של ליגת האלופות אחרי הניצחון הכפול על מינסק. המאמן יודע: "שמח על הניצחון, פחות על הדרך, זה נותן לנו ניסיון להמשך". וגם :שיטת שלב הבתים
הצפוניים מקווים לחזור עם תוצאה טובה מהמשחק הראשון בשלב המוקדמות השני (19:00), לקראת הגומלין בעין שרה. אלפסי: "צעד גדול להתפתחות המועדון". הפרס למנצחת: כרטיס לשלב הבתים
במכבי תל אביב מרוצים אחרי ה-69:99 המוחץ על נהריה. המאמן שיבח את הפורוורד: "עמדה 4 במכבי בעייתית מאז ימי בלו". אלפסי מתוסכל: "לא ציפינו להיראות ככה, יש הרבה נקודות למחשבה"
עירוני נהריה, שתשחק העונה במוקדמות ליגת האלופות, פתחה את אימוניה כשכל השחקנים הזרים החתומים במועדון כבר נמצאים בישראל. בעין שרה ממשיכים לחפש אחרי זר חמישי ומצפים לעבור את רף 1,700 המנויים
הקבוצה מעין שרה החתימה את הסנטר (26, 2.06) ששיחק בעבר באילת והפועל תל אביב ושוחרר הקיץ מחוזהו בהפועל ירושלים. רשם אשתקד 14.5 נקודות ו-6.2 ריבאונדים למשחק בבון. היו"ר אלפסי: "העונה יהיה חם, תוסס ומעניין בעין שרה"
על פי דו"ח השיפוט, צעק המאמן אריק אלפסי לגילי כהן: "מכרתם את המשחק". היו"ר ניסים אלפסי השתולל: "אתה מושחת, סמרטוטים". השופטים יצאו מהעיר בליווי ניידת. גם הקבוצה תעמוד לדין
אחרי עונה מרשימה בה סיים עם שיא ניצחונות (18) בליגת העל ועם המקום הרביעי, הצפוניים הכריזו על המשך דרכו של המאמן: "היה ברור שהוא ימשיך, הדרך חשובה לנו"
המאמן שהוביל את הפתעת העונה קרוב מתמיד לפיינל פור והיהלום של האלופה מככבים בבחירות אנשי העונה של וואלה! ספורט. וגם: חמישיית העונה, חמישיית הישראלים, שחקן ההגנה והתגלית
המאמן כבר סיכם עקרונית עם היו"ר ניסים אלפסי על המשך דרכו, וייתכן שהדברים יסגרו סופית בתקופה הקרובה. במועדון מפרגנים לגילברט בראון ומקווים לשמור עליו ועל השלד הישראלי
חמש שנים לאחר שהובילו את ברק נתניה לגמר הגביע, אריק אלפסי, שי סגלוביץ' וערן אסנטי התאחדו בנהריה. בלוג פתיחת המחזור על הפריצה של הקפטן, הפריחה בעין שרה וההתרסקות בנתניה
אחרי ה-85:93 על עירוני נהריה, דיבר מאמן מכבי ראשון לציון על הפגישה עם יצחק פרי. ליונס: "ניצחון חשוב מאוד". אלפסי: "באנו יותר מדי נינוחים, אסור שזה יקרה לנו"
מאמן הפועל ירושלים התעודד מהקאמבק והניצחון הדרמטי על נהריה: "אפשר לנצח או להפסיד, אבל זה צריך להתחיל ככה. יש פה מסר". רולנד: "שיחקנו לפי אינסטינקט". אלפסי: "תחושת פספוס גדולה"
הפועל חולון הובסה 94:68 בידי מכבי אשדוד/באר טוביה ונותרה במקום האחרון בטבלה, מאמנה מתוסכל. אברהמי: "מרגיש שזה משחק ששחרר אותנו. לא שיחקנו את הכדורסל הזה עד היום"
מאמן הפועל ירושלים היה מאוכזב מיכולת קבוצתו בהפסד לנהריה: "לא באנו למשחק הזה עם האנרגיות הנכונות והגישה הנכונה". אריק אלפסי: "ניב ברקוביץ' הוא המוח והמנוע שלנו"
הפורוורד האמריקאי (24, 2.01) השלים את סגל הזרים של אריק אלפסי לעונה הבאה. קלארק, בוגר מכללת אוקלהומה, רשם בעונה האחרונה 13 נקודות ו-7.1 ריבאונדים בממוצע במדי קרמונה האיטלקית