למה אתם חייבים לשלב חגבים בתזונה שלכם? (וכן, זה כשר)
יש בהם מלא ערכים תזונתיים, הם יכולים להעשיר טעמים רבים, ולשילובם בתזונה יש אפילו חשיבות אקולוגית. אז למה אנחנו כל כך נרתעים מלאכול חגבים?
יש בהם מלא ערכים תזונתיים, הם יכולים להעשיר טעמים רבים, ולשילובם בתזונה יש אפילו חשיבות אקולוגית. אז למה אנחנו כל כך נרתעים מלאכול חגבים?
קפה? תה? חרגול מטוגן? שני נוסעים מכרו את המעדן המקומי במהלך טיסה של אוגנדה איירליינס. המקרה עורר סערה, אך בהמשך קפצו בחברת התעופה על הרעיון. "רבים אוהבים לאכול חרגולים מטוגנים, והדבר גם יסייע למאמצי השיווק התיירותי"
בואו נגיד את זה: מי שחשב פעם לאכול סטייק ג'ירפה או למרוח לילדים גבינה מחלב ג'ירפה - אפשר לכאורה חוקית לכנות אותו אדם מוזר. מחשבות כאלו לא עוברות לנו בראש בד"כ, וודאי לא לשומרי הכשרות מבינינו. אבל - היכונו להפתעה
מטוס ריסוס שפעל בנגב במסגרת המאמצים למגר את החגבים ריסס בטעות כוח צה"ל שפעל באזור. החיילים פונו לבית החולים, אך נקבע כי הם לא נפגעו. משרד החקלאות בודק את המקרה
החקלאים עוד לא יכולים לנשום לרווחה, ומי שנלחץ ממראה החרק הענק עדיין לא יכול לפתוח את החלון. חגבי הארבה עדיין כאן, והם אפילו דואגים לדור ההמשך. "הריסוס בעיצומו"
תושבי האזור סיפרו כי הבחינו בחגבים המעופפים בסביבת הנחלים בוקק, ערוגות ובנחלים אחרים שבהם צמחייה ירוקה. פקחי משרד החקלאות ממשיכים לעקוב אחרי הלהקות ולרסס עם שחר
לפי ההערכות, הריסוס באזור קיבוץ רוחמה, נחל לבן ופארק גולדה היה יעיל. "בינתיים החגבים לא אוכלים את הגידולים החקלאיים, אך בהחלט מאיימים עליהם", סיפר מנהל החקלאות
הוא מופיע בשלוש צורות, מרוסס בשני חומרים ומדאיג את החקלאים, בייחוד בגלל צאצאיו הרעבים שמכרסמים כל דבר ירוק שנקרה בדרכם. מדריך למכת החגבים, שמסרבים בינתיים לעזוב
לקראת הדברה נוספת מחר, פועלים אנשי השירותים להגנת הצומח בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים למיפוי מוקדי הארבה. הבוקר השתתפו 4 מטוסים בריסוס. "כנראה שאין נוסחת פלאים"
מטוסים ריססו את דרום חולות חלוצה במערב הנגב, אך הביאו לתוצאות חלקיות בלבד. "מקווה שנמצא את הדרך לתת להם מכה בראש ולהרוג אותם", אמר ראש מועצת רמת נגב שמוליק ריפמן
להקת חגבים נוספת חדרה לישראל ואותרה אחר הצהריים בשטח חקלאי גדול, כ-30 ק"מ מהגבול עם מצרים. במשרד החקלאות מתלוננים: הרשויות במצרים לא משתפות פעולה בהדברת הארבה
מכת הארבה כנראה מאחורינו לאחר שמשרד החקלאות ריסס מהאוויר ומהקרקע את האזורים אליהם הגיעו החגבים. בישראל ממשיכים לעקוב אחר תנועת הנחילים במצרים ובמדבר סיני
בריזוטו, כחלק ממוקפצים או סתם בטיגון עמוק הארבה הוא מקור כשר וזמין לחלבון וטעמו מזכיר חמניות. משה בסון ממסעדת אקליפטוס בירושלים מלמד איך מביאים חגבים לצלחת
בבירה המצרית חסרי אונים מול להקות החרקים שצבעו בשחור את השמיים, והשמידו יבולים רבים במסלול נדידתם לערב הסעודית. התושבים מנסים להבריח את החגבים בצמיגים בוערים