בחלוף 16 חודשים, ויממה אחרי נסיגת צה"ל: חברי קיבוץ משגב עם שבים הביתה
חברי הקיבוץ החליטו להיפגש בבית לאחר שהתפזרו לכל עבר בעקבות המלחמה, והעיתוי לכך היה הבחירות לראשות המועצה האזורית הגליל העליון. "החלטנו פה לייצר קהילתיות בכוח, למרות הכול"
חברי הקיבוץ החליטו להיפגש בבית לאחר שהתפזרו לכל עבר בעקבות המלחמה, והעיתוי לכך היה הבחירות לראשות המועצה האזורית הגליל העליון. "החלטנו פה לייצר קהילתיות בכוח, למרות הכול"
ענבל שני, תושבת משגב עם מזה 40 שנה, חזרה בסוף השבוע האחרון לביתה לראשונה מאז שפונתה. מלבד הנזק מירי חיזבאללה, היא מספרת על נזק שנגרם לביתה בעקבות שהות ממושכת של חיילים ביישוב. "כשהגעתי אתמול רעדתי מהתרגשות. צריך להתרגל מחדש", סיפרה
הקרב במצודת כ"ח בקום המדינה היה הקרב שביסס את אזור רכס רמים. מ-7 באוקטובר, היישובים רמות נפתלי, דרך משגב עם ועד מרגליות ומנרה, שוב תחת מלחמה. מה חושב בעלי היקב המפורסם על חזרת התושבים והאם הדימוי החסין שאיש שם לא מפחד מדבר יעמוד במבחן? כתב וואלה יצא לבדוק
תושבי משגב עם נהפכו לפליטים בארצם. רק חברי כיתת הכוננות נשארו להגן על הקיבוץ הנושק לקו הגבול עם לבנון, ומכירים היטב את תסריטי האימה. "המצב ישתנה רק כשיעיפו את חיזבאללה מהגדר", קובעים, "זה הבית שלנו, אבל לא נחזור אם לא יהיה לנו ביטחון כמו לתושבי תל אביב"
דובר צה"ל מסר כי הרקטות ככל הנראה נפלו בשטח לבנון, וכי בתגובה כוחות צה"ל השיבו באש לעבר מקורות הירי. בעקבות השיגורים, אזעקות נשמעו בקיבוץ משגב עם. תושבי המקום דיווחו על הדי פיצוצים, והונחו לפתוח מקלטים, ללא צורך להכנס אליהם או להסתגר בבתים
כוחות צה"ל זיהו את כלי הטיס הבלתי מאויש באזור הגבול. על פי דיווחים בלבנון, צה"ל השתלט על הרחפן, שצילם מקהלה מקומית, ושחרר אותו כשלושה ק"מ מהגבול. דובר צה"ל: "הכוחות פעלו מול הרחפן במגוון כלים, והוא במעקב כוחותינו"
במטולה, קריית שמונה ומשגב עם זוכרים היטב את הנסיגה הדרמטית של צה"ל ששינתה את המציאות הישראלית. שלושה תושבים משלושת היישובים מספרים על החששות, השקט הפתאומי, ועל התסכול שהם חווים בשני העשורים האחרונים: "הבטיחו שישקיעו בנו ויקדמו אותנו - אך המדינה הפקירה"
שעת לילה מאוחרת, ולפתע נשמעו יריות. מזכיר הקיבוץ נהרג, ואז מגיע הרגע: "הבנו שיש מחבלים שהשתלטו על בית הילדים". 35 שנה אחרי, חוזרים לפיגוע שנצרב בתודעה הלאומית: "הכדורים שרקו באוזניים, הם נופפו בילדים כמו בחבילות"
תושבי היישובים הסמוכים לגבול לבנון נקראו להסתגר בבתיהם בעקבות האירוע הקשה בהר דב, חברי כיתות הכוננות הונחו לשאת את נשקם ופצמ"רים נפלו ברג'ר. עם זאת, ביישובי הגבול מסרבים להכנס ללחץ ."אנחנו כבר רגילים לזה", אמרה תושבת אחד היישובים
פתיתים לבנים ירדו בצפת ובמטולה, בצפון רמת הגולן ובקריית ארבע. "מצפים ליהנות עם הילדים, רק מקווים לשלג רציני". הבאה בתור: ירושלים? בבוקר יוחלט היכן לא יהיו לימודים
התיירים ממשיכים לנהור לעבר אתרי התיירות והצימרים בצפון ביום שאחרי תקרית הירי על גבול לבנון. צה"ל הכריז אומנם על משגב עם כשטח צבאי סגור, אך התיירנים מדווחים על אחוזי תפוסה גבוהים