בוטל השימוע אליו זומנו ראשי הישיבה בעלי עקב דברי לוינשטיין
השימוע לרב אלי סדן ויגאל לוינשטיין בוטל בעקבות חוות דעת של המשנה ליועמ"ש לפיה לא ניתן לשלול הכרה במכינה. שימוע נפרד שתוכנן בנושא מכסות דחיית גיוס לתלמידי הישיבה נותר בעינו
השימוע לרב אלי סדן ויגאל לוינשטיין בוטל בעקבות חוות דעת של המשנה ליועמ"ש לפיה לא ניתן לשלול הכרה במכינה. שימוע נפרד שתוכנן בנושא מכסות דחיית גיוס לתלמידי הישיבה נותר בעינו
איזנקוט הבהיר ל-12 הרבנים, בהם נציגי ישיבות הסדר גדולות, כי אין כל כוונה להדיר דתיים משירות בצה"ל. לדברי הרבנים, הם "ביטאו את המצוקה שהם שומעים מהחיילים הדתיים". הישיבה הסתיימה ללא מסקנות מעשיות
ראש ישיבת ההסדר אלי סדן זומן ללשכת מנכ"ל משרד הביטחון, יחד עם ראש המכינה הקדם צבאית, שאמירותיו בגנות נשים ולהט"בים עוררו סערה. "ההשתלחויות הקשות, החוזרות והנשנות פוגעות פגיעה קשה בצה"ל ובאוכלוסיות המשרתות בו"
בוגרי המכינה בעלי מפוצלים בשאלת היחס לדבריו של ראש המכינה על שילוב נשים בצבא: לצד מבוכה מהסגנון והסתייגות מהמסר, חלקם מזכיר את תרומתו לחברה וקורא לרדת לעומקם של הדברים. "ספגנו שם את אהבת הארץ. אי אפשר לקחת את הדברים מחוץ להקשר שלהם"
התבטאויות הרב יגאל לוינשטיין נגד שירות נשים כלוחמות נמצאו מנוגדות למטרות המוצהרות של המוסד החינוכי. עם הקמתו בשלהי שנות ה-80, ביקשו הוא ושותפו הרב סדן דווקא "לקרב לבבות בין הציבור החילוני לדתי"
הרב אלי סדן, שותפו של הרב שיצא נגד שירות נשים ביחידות לוחמות, דחה בשיחה עם נציגי משרד הביטחון את האולטימטום שהציב שר הביטחון. בנט האשים את נתניהו: "ברגע האמת, זנחת את הציונות הדתית". ליברמן: "בנט מונע משיקולים פוליטיים צרים"
משרד המשפטים דחה פנייה של עמותת "ישראל חופשית" לחקור את ראש המכינה הקדם צבאית בעלי בחשד להסתה, בעקבות הנאום שנשא בשנה שעברה נגד הקהילה הגאה. אתמול פורסמו דברים של הרב נגד שירות נשים בצה"ל: "הופך אותן ללא יהודיות"
אודי אדם נפגש בקריה בתל אביב עם הרב אלי סדן ועם הרב יגאל לוינשטיין, שכינה את חברי קהילת הלהט"ב "סוטים". הוא הבהיר כי התבטאותו אינה מקובלת ודרש ממנו להבהיר את עצמו בימים הקרובים